Kisan tynkää

Tällä viikolla avattiin suunnistuskausi. Maanantaina ensimmäiset iltarastit yli puoleentoista vuoteen ja niillä pohjilla lauantaina Tampere Gamesin keskimatkan kisoihin. Ihme kyllä ei jännittänyt yhtään lähteä metsään, vaikka maasto oli haastavaa. Tavoitteita ei ollut laisinkaan – kunhan maaliin ennen iltaa pääsisi. Sarjakin oli muuttunut sitten viime kisojen, sillä nyt “pääsin” jo H40 sarjaan. Jee, jee.

Kauheasti komeampaa säätä ei olisi voinut osua. Aurinko paistoi täydellä terällä ja lämpöä oli ehkä noin 18 astetta. Metsässäkään ei ollut vielä aluskasvillisuutta, joten maastossakin oli miellyttävä edetä. Muutenkin maastossa oli hyvä edetä, sillä reitille ei juuri hakkuita tai tiheikköjä osunut. Ainoa hidastava tekijä oli liukkaat kalliot ja kivikkoinen alusta.

Kartan käteen saatuani alkoi kyllä hieman hirvittämään, sillä maasto näytti tällaiselle menijälle todella vaativalta. Yllättävää kyllä kisa lähti hyvin liikkeelle, sillä kaksi ensimmäistä rastia löytyi ilman kiemuroita. Kolmannelle tuli hieman pummattua, kun kalliot meni vähän sekaisin, mutta ei siitäkään montaa lisäminuuttia tullut.

Kolme seuraavaa rastia löytyi jälleen suoraan, mutta sitten päästiinkin tosi pienipiirteiselle alueelle ja sitä myöden ongelmiin. Seuraavalla kolmella rastilla tulikin vähän kieputeltua, mutta ihmeen vähän kuitenkin. Noille rasteille olisi voinut kulua paljonkin enemmänkin aikaa. Onneksi monella sarjalla oli nuo samat rastit ja pienen peesailun turvin ne löytyivät vähän nopeammin.

Kolme viimeistä rastia olivat taas hieman helpompia eikä niiden kanssa ollut enää ongelmia. Lopputuloksissa taakseni jäi viisi kanssakilpailijaa, joten ihan hyvinhän tuo meni. Jopa niin hyvin, että seuraaviinkin kisoihin tuli jo ilmottauduttua. Oli kyllä tosi mukava taas pitkästä aikaa kisailla, ja tuttujakin näkyi paljon.

Muuten viikko meni taas vanhaan malliin salikäynteineen ja juoksulenkkeineen. Sunnuntaina tuli tehtyä myös vähän pidempi pyöräilylenkki komeassa säässä, kun kiersin 65 km mittaisen Siuro-Pinsiö-lenkin.

Viikon kuva by Tuuli

Viikon kuva by Tuuli

Ps. Piti poistaa yksi vanha kirjoitus, sillä se oli alkanut keräämään hieman spämmiä. Reilun viikon aikana noin 2000 spämmi-kommenttia oli tullut siihen kirjoitukseen, joten kyllästyin deletoimaan niitä ja poistin koko kirjoituksen. Mutta ketä nyt vanhat tekstit edes kiinnostaa. Vaikka olen kyllä huhuja kuullut muutamasta innokaasta fanista…

Leave a Reply

Your email address will not be published.