Lepäilyä

Viikko meni pääosin palauttelun merkeissä. Maanantaina paikat olivat vielä senverran kipeät, että sai tosissaan keskittyä kävelyyn jotta ei paljastaisi töissä jalkaongelmiaan. Pahimmat kohdat olivat vasen polvi joka kiukutteli alaspäin mennessä, oikea pohje/akillesjänne joka vaivasi ylöspäin mennessä. Piti siis koittaa mennä vain tasamaastoa. Näiden vaivojen lisäksi oli vielä etureiden ihan jumissa, sekä molempien pottuvarpaiden kynnet olivat arat.

Tiistai oli jo parempi päivä, mutta lepo jatkui edelleen. Keskiviikkoaamusta kävin jo salilla tekemässä vähän keskivartaloa, mutta jalat jätin vielä pääosin rauhaan. Illalla menin koittamaan vielä miltä juoksu mahtaisi tuntua. 6 km:n rauhallisen lenkin tein ja mitään isompia kolotuksia ei tuntunut. Vähän väsyneet jalat olivat, sekä etureidet alkoivat loppumatkasta kipeytyä, mutta muuten vaikutti ihan lupaavalta.

Torstaina oli taas muuten lepoa, mutta töistä pyöräilin kotiin (pyörä matkasi auton kyydissä töihinpäin). Perjantaina tein seuraavan juoksukokeilun. Yritin pitää vähän reippaampaa vauhtia yllä, ja suht hyvin se onnistuikin. Reilu kymppi meni 4:20 min/km vauhtia. Sykkeet olivat korkealla, mutta muuten tuntui jo ihan mukavalta.

Lauantaina jätin taas lenkin väliin, ja päivä kuluikin sienimetsässä. Sunnuntaiaamusta lähdin tekemään vähän pitempää lenkkiä. Tarkoituksena oli mennä reilu kakskymppinen, mutta polveen ilmaantui sen verran kipua, että lenkki jäi 16 km:iin. Muutenkin vauhti oli ihan hukassa ja sykkeet korkealla, joten palauttelua tarvitaan edelleen. Suurin pettymys oli se, että polvi kipeytyi senverran, että päätin kävellä viimeiset kilometrit kotiin.

Polvi siis ensin kuntoon, ja sitten pitäisi alkaa etsimään vauhtia dieseliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.