Kesän loppulämpöjä

Viikko 34/2021 (23.-29.8.2021)

Kesän viimeinen viikko päättyi hienoihin keleihin. Viikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen, mutta kyllä viikollakin kelpasi ulkoilla. Vettäkin vähän saatiin, mutta ei niin paljon kuin edellisillä viikoilla.

Treenejäkin pääsi tekemään jo ihan hyvän määrän. Tehoja tosin on vielä säästelty ja etenkin juoksussa on yritetty ottaa rennosti, sillä takareisi-pakara -osasto on ollut edelleen melko jumissa.

Maanantaina oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt sekä illalla tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina oli myös työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin juoksulenkki. Ensimmäinen neljä kilsaa oli melko jäykän oloista, mutta ABC:llä käydyn istunnun jälkeen jalat alkoivat toimimaan paremmin. Juoksin reilun 13 kilometrin Nokian paloaseman lenkin eli asfaltilla mentiin melkein koko matka. Loppukilometreillä alkoivat takareidet kuitenkin jumittelemaan vaikka alussa ne eivät kauheasti vaivanneetkaan. Sykkeet (133 bpm) olivat sopivan alhaiset vauhtiin (4:35 min/km) nähden.

Keskiviikkona oli kunnon sadepäivä, eikä ulkoilua tullut harrastettua laisinkaan. Tesoman uimahallissa kävin uimassa noin 50 minuutin tekniikkatreenin. Ei oikein tuntunut sujuvan ja jäi vähän paska fiilis koko treenistä.

Torstain reilun kympin juoksulenkillä oli jälleen takareidet ja pakarat jumissa. 130 bpm:n sykkeet olivat jälleen ihan sopivat 4:40 min/km vauhdille, mutta se olikin lenkin ainut positiivinen asia. Iltapäivällä kävin hakemassa toisen koronapiikin, ja siksi tuli lenkki tehtyä jo aamulla.

Perjantaina olikin sitten jo vallan hieno päivä, vaikka tuulista olikin. Olin maantiepyörällä liikenteessä töissä ja poljin töiden jälkeen Lempäälän, Säijän ja Nokian keskustan kautta kotiin. Matkaa kertyi 59 km ja aikaa kului vähän vajaat 2 tuntia. Keskitehot olivat 186 W ja keskinopeus vähän päälle 30 km/h. Tuulen suunta oli pääosan matkasta suotuinen, jonka vuoksi keskari nousi noinkin hyväksi ko. reitillä. Koronarokotteestakaan ei tullut mitään sivuvaikutuksia, käsin vain kipeytyi.

Lauantaina kelit sen kun paranivat. Lämpöä oli päivällä lähemmäs parikymmentä astetta ja aurinko paisteli. Juoksulenkillä kävin aamupäivästä, mutta muuten päivä meni pihahommissa. Juoksulenkki oli vajaan 11 km mittainen ja rauhallisesti menin (4:55 min/km). Jumit olivat tuossa vauhdissa vähäisemmät ja muutenkin juoksu-fiilis oli ihan hyvä.

Sunnuntaina oli jälleen mukana MO:n treeneissä, kun ohjelmassa oli pitkä pyörälenkki. Itse olin gravelilla liikkeellä sillä yli puolet reitistä oli hiekkapätkää. Kotoa poljin ensin Vihnusjärvelle, jossa kokoonnuimme. Sieltä reitti kulki Sarkolan ja Kutalan kautta Otamukseen. Sieltä suuntasimme pienemmällä porukalla Jumesniemen kautta Heinijärvelle, jossa poikkesimme Kukko-kuppilaan pienelle tankkauksella. Loppumatka kulki Mahnalan ja Pinsiön kautta Nokialle ja sieltä takaisin kotiin. Matkaa kertyi 112 km ja aikaa kului 4:40. Sää ja porukka oli ihan ykkösluokkaa ja kilometrin taittuivatkin kuin siivillä. Kesä viimeinen kokonainen viikko päättyi hienoihin tunnelmiin. Toivottavasti syksy tuo mukanaan vielä hyvin ulkoilukelejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.