Himmailua

Viikko 31/2021 (2.-8.8.2021)

Ensimmäinen työviikko lomien jälkeen tuli otettua treenien osalta melko kevyesti. Nyt olisi tarkoitus pitää vaan virettä yllä ja jättää rasittavat pitkät ja tehokkaat treenit syrjään.

Maanantaina oli ohjelmassa ainoastaan reilun tunnin hieronta. Selkä on edelleen vähän kiukutellut, joten sen avaamiseen yritettiin panostaa vähän enemmän.

Tiistaina kävin pyörällä konttorilla, joten siitä tuli 2 x 16 km suht kevyttä polkemista. Illalla tein tunnin kotisalitreenin.

Keskiviikkona kävin uimassa Nokian Vihnusjärvessä reilun puolen tunnin lenkin märkkärin kanssa. Matkaa kertyi 1400 m. Isompia ongelmia uinissa ei ollut, vaikkei se kovin letkeältä menolta tuntunutkaan. Lämpöä oli hieman alle kaksikymmentä astetta. Vesi varmaankin siinä kahdenkympin tienoilla, tyyntä.

Torstaina taas työmatkapyöräilyt, ja illalla 10.5 km kevyt juoksulenkki. Menin rauhallista “IM” -vauhtia, 4:49 min/km. Sykkeet kyllä olivat huolestuttavan korkealla vauhtiin nähden, eikä jalkakaan ihan keveimmillään ollut.

Perjantaina aamulla maantiepyörällä töihin. Illalla poljin töistä Punkalaitumelle mökille. Tarkoitus oli mennä rauhallista rullailua, mutta enpä siihen tälläkään kertaa kunnolla pystynyt. Mittariin kertyi asfalttiosuutta 76 km ja aikaa kului 2:21, eli keskinopeus oli hieman päälle 32 km/h ja keskitehot 190W (eli n. “IM”-tehoilla). Vauhtiin taisi toki vaikuttaa myös melko sopiva tuulensuunta. Kauhean kova tuuli ei ollut, mutta apu se on pienikin apu. Pyöräilyjalka tuntui ihan mukavan kevyeltä.

Torstaina kävin aamulla uimassa Vehkajärvessä muutaman sadan metrin verran. Märkkärin lisäksi matkassa oli myös lättärit, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Veden lämpö 20 astetta, ilma hieman vähemmän. Loppupäivä menikin sitten Säkylässä Tuulia kannustaessa.

Sunnuntaina kävin juoksemassa samanlaisen lenkin kuin torstainakin. Vauhtikin oli sama. Tällä kertaa tosin juoksujalka oli melko kevyen tuntuinen ja sykkeetkin jäivät hyvin kynnyksen alapuolelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.