Kiristystä

Viikko 45/2020 (2.-8.11.2020)

Alkuviikosta joku ryökäle meni ja tyhjensi tietokannat minun serveriltäni, jossa pyörii tämä blogi ja treenipäiväkirjani. Siinä hävisi pari edellistä blogikirjoitusta ja parin viikon verran treenikirjauksia. Treenikirjaukset sain kirjattua takaisin, mutta edellisiä blogeja en viitsinyt alkaa uudelleenkirjoittamaan. Bitcoineja ryökäle yritti kiristää, jotta eivät julkaisisi näitä muutenkin julkisia tietoja, joten enpä tarttunut täkyyn.

Viikko on ollut muutenkin hieman poikkeuksellinen, joten treenitkin ovat olleet vähän sitä sun tätä. Juoksu on edelleen vaivalloista takareisiongelmien vuoksi. Lenkkien alkuosat menevät ihan ok, mutta puolen tunnin juoksun jälkeen yleensä alkaa takareisi- pakaraosastolla kiristelemään ja meno muuttuu tuskaisemmaksi. Pitää varmaankin alkaa tekemään vain puolen tunnin juoksulenkkejä.

Maanantaina oli vaihteeksi myrskypäivä. Aamulla oli vastatuulta, mutta onneksi ei satanut. Illalla kotiin päin polkiessa tuulen suunta oli paremminkin myötäinen, mutta silloin tuli vettä niskaan jonkin verran. Tämä olikin viikon ainoa työmatkapyöräilypäivä.

Tiisataina etäilin ja kävin aamupäivällä juoksemassa reilun 12 km lenkin. Rauhallisesti menin ja alkumatka tuntuikin ihan hyvältä, mutta loppumatkasta tuli edellämainittuja vaivoja. Vauhti ei ollut kovin kummoista, 4:49 min/km, mutta keskisyke nousi silti 131 bpm:ään. Illalla perinteiset sulkapallonelurit. Jotenkuten sujui, vaikka nämä kerta viikkoon pelit eivät oikein tunnu kehittävän peliä laisinkaan. Omassa pelaamisessanikin on ollut vähän tsemppikin kateissa. On ollut sellainen hälläväliä meininki ja voitontahto ja viimeinen puristus on puuttunut.

Keskiviikkoiltana oli Manyonen treenit. Ensin hölkkäsimme erittäin rauhallisella vauhdilla vajaan kuusi kilometriä. Sitten PK-vauhtia suurin piirtein saman verran. Alku oli helppoa, mutta pari viimeistä kilometriä alkoi taas vaivat haittaamaan. Päälle vielä tunti uintia Ylöjärven uimahallissa. Pääasiassa pitkää kelausta.

Torstai-iltana poljin Zwiftissä trainerilla 77 minuuttia. Keskitehot olivat 175W (FTP 77%) ja keskisyke 130 bpm. Syke näytti olevan melko korkealla. Tosin nyt kun FTP-tuloskin huononi pari viikkoa sitten melkein 10 %:lla, niin FTP-prosentitkin näyttävät melko korkeilta. Ehkä siinä on joku korrelaatio… niin kuin pitäisikin.

Perjantai oli lepopäivä eikä lauantainakaan tullut treenattua kuin aamulla, kun tein 13 kilometrin juoksulenkin Nokian paloaseman kautta. Aikaa kului hieman päälle tunti, joten keskivauhti oli jälleen vaatimattomat 4:49 min/km. Keskisyke oli kuitenkin 138 bpm, eli hirveästi liian korkealla. Ei ole oikein juoksukunto nyt kohdillaan. Päivällä tuli ajeltua Alastarolle ja illalla takaisin kotiin.

Sunnuntaina aamupäivällä pyöräilin Zwiftissä sisäpyöräilyn, vaikka ulkonakin olisi ollut komea aurinkoinen sää. Aikaa kului 2:18 ja matkaa kertyi 68 kilometriä. Keskitehot olivat 163W (FTP 72%) ja keskisykkeet 125 bpm. Liian kovilla tehoilla ja sykkeillä tuli mentyä, kun piti olla vain PK-pyöräily. Iltapäivällä oli MO:n tunnin vapaauintitekniikkakurssi. Tämä oli nyt kolmas sunnuntai tätä laatua. Metrejä ei kauheasti kerry, mutta toivottavasti tekniikka tulee paremmin haltuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.