TC Black Suits

Viikko 32/2020 (3.-9.8.2020)

Ensimmäinen työviikko takana kesäloman jälkeen. Kesäiset kelit jatkuivat vielä tälläkin viikolla, vaikka aamulämmöt alkavat olemaan jo vähän vilpoisen puoleisia. Valmetin etätyösuositukset ovat purkautuneet, joten kävinkin tällä viikolla joka päivä konttorilla. Täten myös työmatkapyöräilyä tuli plakkariin, oikein neljänä päivänä.

Alkuviikko piti vielä palautella edellisen viikonlopun puolimaratoonista, ja muutenkin viikolla oli suht keveitä treenejä. Maanantaina työmatkapyöräilyt ja illalla Tesomajärvessä puolituntia avovesiuintia märkäpuvun kanssa. Uin laiturien väliä (250 m / suunta) ja kaksi laiturinväliä otin vähän reippaampaa vauhtia. Matkaa kertyi 1.5 km.

Tiistaina menin maantiepyörällä töihin. Töistä kotiin pyöräilin Säijän kautta 52 km:n lenkuran. Lämpöä oli reilu 20 astetta ja lännestä vähän tuuli. Keskinopeus nousi kuitenkin hieman päälle 30 km/h:ssa, keskitehojen ollessa 182 W (FTP 73%). Kevyemmin oli tarkoitus ottaa, mutta minkäs teet…

Keskiviikkona työmatkapyöräilyjen lisäksi kävin juoksemassa 10 km lenkin Tesomajärven ympäri. Jalat eivät olleen vielä palautuneet kisasta ja ne olivat melko väsyneen oloiset. Vauhti kuitenkin nousi 4:33 min/km:llä keskisykkeen ollessa 134 bpm, eli lukuina ok, mutta tuntemukset heikohkot. Päätin kuitenkin ilmoittautua sunnuntain Kangasalan kunto-sprinttiin, uskoin jalkojen palautuvat siihen mennessä.

Torstaina jälleen työmatkapyöräilyt, ja aamupäivällä kävin Valmelilta juoksemassa 12 km lenkin Ratinan ja Eteläpuiston kautta. Jalat olivat edelleen vähän väsyneet, mutta paremmat kuin edellisenä päivänä. Tosin vauhtikin oli rahallisempaa, 4:44 min/km, keskisykkeiden ollessa 127 bpm. Juoksusää oli vielä aamupäivällä mukava, 18 astetta eikä tuulikaan haitannut menoa.

Perjantai olikin sitten lepopäivä, ja ohjelmassa oli vain reilun tunnin jalkahieronta. Eikä lauantainakaan tullut urheiltua muuta kuin reilun 6 km juoksulenkin verran. Rauhallisesti menin, mutta neljännellä kilsalla tein 100 m vetoja.

Sunnuntaina oli ohjelmassa Kangasalan kunto-sprintti. Vähän extrempore tuli siihen ilmoittauduttua ja kovana treeninä se oli tarkoitus vain ottaakin. Uintimatka oli 500 m, pyöräilyä 15 km ja juoksua 4.4 km. 26 astetta lämpöä oli vähän liikaa minun makuuni, mutta onneksi juoksuosuus oli sen verran lyhyt, ettei lämpö päässyt kauheasti haittaamaan. Uinnissa ja pyöräilyssä lämpö ei pääse yleensäkään niin kiusaamaan (muuta kuin jos on kylmä).

Uinti sujui yllättävän hyvin. Mitään ongelmia ei ollut ja tuntui että vauhtiakin pystyi pitämään ihan hyvin. Oma kelloni näytti uintiajaksi 8:46. Virallinen aika näytti hieman enemmän, mutta se sisälsi pienen siirtymäosuuden juosten.

Pyöräilyn keskinopeus oli 35.4 km/h, joka jäi vähän tavoitteesta. Tosin olin liikenteessä maantiepyörällä, joka ei liikahda niin sukkelaan kuin tri-pyörä tekisi. Keskitehot olivat 238 W (FTP 96%), eli se on ihan ok reilun 26 minuutin pyöräilyyn.

Juoksu kulki myös ihan mukavasti, vaikka pelkäsinkin jalkojen vireystilaa. 4.4 km:n lenkki meni aikaan 17:25, joka on hieman alle neljän vauhtia. Pari pientä mäkeä oli matkan varrelaa, mutta ei mitään mahottomia. Koko matkan oli ylävatsassa pientä kireyden tuntua, mutta onneksi mitään kramppia ei sinne tullut.

Kisan tulokset ovat vielä vajaavaiset meidän matkamme osalta, mutta omassa sarjassani (M40-49) olin ensimmäinen ja kaikista kisaajista toinen. Vielä en osaa sanoa paljonko kisaajia oli kaikenkaikkiaan, mutta jokusia kymmeniä kuitenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.