Mökkeillyä ja tehoilua

Viikko 30/2020 (20.-26.7.2020)

Kolmas lomaviikko alkoi Vehkajärvellä, jossa olimme viettäneet jo pari edellistä päivää. Maanantaille osui vallan mahtava sää ja päätinkin lähteä tekemään vähän pidempää maalaismaisemakierrosta pyöräillen. Lämpöä oli hieman alle parikymppiä, taivas oli pilvessä, joten aurinkorasvaakaan ei tarvittu ja tuulta ei ollut juurikaan. Vettäkään ei satanut kuin muutaman pisaran verran. Mökiltä suuntasin Punkalaitumen keskustan kautta Alastarolle ja sieltä Oripääntien kautta Hirvikoskelle ja sieltä Metsämaan kautta Punkalaitumentielle ja vielä lisäkierroksena Punkalaitumen keskustan kautta takaisin mökille. Matkaa kertyi 113 km ja aikaa kului hieman päälle 3,5 tuntia. Keskinopeus oli siis vähän päälle 31 km/h ja keskitehot 181 W (FTP 73%). Tosi mahtava reitti, ei isoja mäkiä, tiet hyvässä kunnossa, vähäinen liikenne ja hienot maalaismaisemat.

Tiistaina olikin sitten jo vähän tuulisempi päivä ja vettäkin sateli. Kävin kuitenkin tekemässä Koskioisten suoralla 4 x 5 minuutin vetoja pyörällä. Vetojen välissä oli 2,5 minuutin palautus, ja alkuun ja loppun 5 km verraa. Sain tehtyä vedot noin FTP 125% tehoilla, eli vetojen keskitehot olivat n. 310 W tietämillä. “Onneksi” satoi vettä melkein koko treenin ajan, niin ei päässyt lämmöt nousemaan liikaa. Hyvä treeni, vaikka hapokasta olikin. Sykkeetkin nousi kerrankin pyörräillessä aina 171 bpm:iin asti. Pyöräilyn päälle juoksin vielä kolme kierrosta Runkan-lenkkiä, josta kertyi matkaa yhteensä 10.6 km. Rennolla 13 km/h vauhtilla juoksin ja keskisykekin oli ihan maltillinen 141 bpm. Hieman oli jalat väsyneet pyörävedoista, mutta melko rennosti pystyi siitäkin huolimatta juoksemaan. Illalla olimme vielä pitämässä iltarasteja Porttikalliolla.

Keskiviikko oli lepopäivä. Järvessä olisi saanut hyvän aallokkotreenin tehtyä, sillä länsituuli oli melkoinen, vaahtopäitäkin olisi ollut tarjolla. Tyydyin kuitenkin vain pieneen pulahdukseen.

Torstaiaamulla kävin juoksemassa Valontien 12 km:n lenkin. Länsituuli oli edelleen kova ja lämpöä oli heiman toistakymmentä astetta. Ensimmäisen rauhallisen kilometrin jälkeen kiihdytin vauhtia ja koko lenkki menikin 4:11 min/km vauhdilla. Juoksu oli yllättävän kevyen tuntuista ja keskisykekin oli ihan maltillinen (145 bpm) vauhtiin nähden. Tuulikaan ei haitannut kuin muutamassa kohdassa, vastatuulipätkät olivat sopivasti metsän suojassa. Iltapäivällä lähdimme mökiltä kotiin. Pyöräilin matkan kotiin Vesilahden ja Lempäälän kautta. Matkaa kertyi 92 km ja aikaa kului hieman alle kolme tuntia, keskivauhdin ollessa 31.3 km/h. Keskitehot olivat 187W (FTP 75%), keskisyke oli aamun juoksun vuoksi jonkin verran koholla, 126 bpm. Jonkin verran oli vastatuulipätkää, mutta kaiken kaikkiaan tuulensuunta oli ihan ok ja auttoi vähän keskinopeuteenkin.

Perjantaina käytiin Tuulin kanssa uimassa Tampereen maauimalassa. Itselleni tuo oli ensimmäinen vierailu kyseisessä paikassa. Lämpöä oli 10 astetta ja vettäkin tihutti. Onneksi altaassa oli lämmintä vettä, välillä tuntui jopa vähän liiankin kanssa. Uin 50 m:n altaassa pullarin kanssa 2.3 km. Aikaa kului n. 50 min. Tein jokusen 50 m reippaamman vedon, ja harjoittelin myös hapenottoa “väärältä” puolen (eli vasemmalta) sekä hapenottoa joka kolmannella vedolla.

Lauantaina oli aamupäivästä Manyonen treenit Kangasalla. Pyöräilimme ensin Sahalahteen päin ja ohikin n. 23 km. Sieltä tulimme takaisin tehden 3 x 10 minuutin vetoja 2 min palautuksella. Loppuun vielä verkkaa siten, että matkaa kertyi 54 km ja aikaa kului 110 minuuttia. Ensimmäisen vedon tehot olivat 256W, toisen 229W ja kolmannen 250W. Jälkiverkka oli pääosin tosi rentoa polkemista. Pyöräilyn päälle juoksimme 4 x 1000 m:n vetoja 1000 m:n palautuksella. Ihan täpöillä ei tullut mentyä, mutta 4 min/km alle meni kaikki vedot ensimmäistä lukuun ottamatta, joka sisälsi melko rapasakan ylämäen.

Sunnuntain pidin treenien osalta lepoa, mutta pihahommia tuli koko päivä tehtyä. Jatkoin myös lauantaina alkanutta kattoremppaa. Olohuoneen sivun räystäiden päätylaudat ovat päässeet pehmenemään ja ne pitäisi uusia. Myös ruoteita ja hölppiä joutuu vähän paikkailemaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.