Lomaa ja Selkäkramppia

Viikko 28/2020 (6.-12.7.2020)

Lomajakson vuoksi blogi-päivitys on pari päivää myöhässä, pahoittelen. Tosin eipä sitä kauheasti tällä viikolla ole treenirintamalla tapahtunutkaan. Ensimmäinen lomaviikko alkoi parin päivän lepojaksolla treeneistä. Tiistaina kävin lääkärissä näyttämässä nokkaani ja sain siihen jotain kortisoonipitoista suihketta, jota pitää ottaa neljä viikkoa ennen kuin arvioidaan sen tehoa. Tulen saamaan myös lähetteen kuvaukseen, jossa nenän seutua tiiraillaan vähän tarkemmin.

Keskiviikkona kävin kokeilemassa jo vähän juoksua, ensimmäisen kerran kisaviikonlopun jälkeen. Meno oli sen verran väsynyttä, että lenkki jäi 10 km:n mittaiseksi. Vauhti oli 4:45 min/km ja keskisyke 127, eli luvut olivat ihan ok, mutta tuntemukset eivät.

Torstaina sain pihahommissa selkäni kramppiin, mutta lähdin silti illalla tekemään Peetun kanssa rauhallista juoksulenkkiä. Puolet matkasta selkä oli jäykkä ja särki koko ajan, loppumatkasta se alkoi jo vähän vertymään, mutta ei ollut kunnossa siltikään. Emme onneksi juosseet kuin saman kympin kuin minä edellisenä päivänä. Vauhti oli nyt hieman alle vitosta ja keskisyke 120.

Perjantain vastainen yö oli tuskaa selän kanssa ja aamulla ei meinännut päästä liikkeelle laisinkaan. Lähdimme kuitenkin ajamaan kohti Savonlinnaa ja Tanhuvaaran Sport Resorttia, jossa pitäisi lomailla neljä päivää. Perillä soitin urheiluopiston hierojalle, ja olinkin heti 20 minuutin päästä soitosta hierontapöydällä. Etenkin oikean puolen takareisi ja pakara olivat aivan jumissa ja aiheutti selän kramppaamisen. Paikkoja murjottiin 45 minuutin ajan ja kipeeätä teki.

Hieronta tuntui auttavan, mutta edelleen lauantain vastaisena yönä piti varo kylkeä kääntäessä, mutta kuitenkin välillä aina iski sähköisku alaselkään. Launtai oli sadepäivä ja kävimme tekemässä vain kilometrin avovesiuinnin Tanhuvaaran rannassa. Vettä satoi ja oli aallokkoa. Selkäkin oli jumissa, joten kovin mukava uintitreeni ei ollut, vaikka sen pystyikin suorittamaan.

Sunnuntaiaamusta selkä oli jo vähän parempi ja lähdimmekin Tuulin kanssa maantiepyörälenkille. Ajoimme ensin Punkaharjulle. Siellä kun hyppäsi pyörän päältä pois, niin selkä oli taas ihan jumissa. Onneksi pieni kävely verrytti sitä sen verran että pyöräilyä pysytyi jatkamaan. Punkaharjulta ajoimme Kerimäen kirkolle ja sieltä takaisin Tanhuvaaraan. Matkaa kertyi 82 km ja aikaa kului hieman päälle kolme tuntia, eli keskivauhti oli hieman päälle 27 km/h. Keskitehot olivat 148W (FTP 60%). Keli oli vallan mainio kun lämpöä oli hieman alle 20 astetta ja melko tyyntä, taivas oli puolipilvessä. Pyöräilyn päälle teimme vielä kilometrin avovesiuinnin Tanhuvaaran rannassa. Nyt oli jo parempi uintisää, mutta selkä oli edelleenkin jumissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.