Helle-Juhannus

Viikko 25/2020 (15.-21.6.2020)

Mennyt viikko piti olla treenien suhteen taas vähän kovempi viikko, mutta kuti jäi tällä kertaa piippuun. Viikolle tuli lepopäiviä kaksi kappaletta ja kolmaskin päivä oli lähestulkoon lepoa.

Takana on myös helteinen ja aurinkoinen viikko. Yksi saderintama meni alkuviikosta yli, mutta siitä ei kauheasti vettä kertynyt. Juhannus oli pitkästä aikaa myös helteinen, hieman vähempikin olisi riittänyt.

Maanantain lepäilin, mutta tiistaina aamupäivällä tein 3 + 5 + 3 km treenin. Aluksi hölkkäilin Leppiojankadulle päin ja sieltä tein 5 km:n reippaan / kovan juoksunpätkän kohti Vuorentaustaa. Päälle vielä 3 km:n verkka. Vitonen meni aikaan 18:36, joten ihan ok yksin juostuna.  Viimeinen kilometri oli melko rankka, mutta jaksoin onneksi puristaa loppuun asti. Max. syke kävi lopussa 175 bpm:ssä. Lämpö oli 22 astetta ja puolipilvistä, eli ihan hyvä sää juosta.

Keskiviikkona piti olla ensin Manyonen uintitreeni Kaukajärvessä, ja sen päälle pyöräilyä ja juoksua. Oma uintini ei lähtenyt kulkemaan laisinkaan. En saanut hengitysrytmiä rauhalliseksi ensimmäisellä 500 m:llä. Syitä voi olla monta, esim. liian lähellä uintia ruokailu, aallokkojännitys (alkuun oli vasta-aallokkoa), huono veteen totuttautuminen ja raatopoijukin valahti jalkoihin vähän väliä. Toiset jatkoivat uintia mutta minä käännyin takaisin 500 m:n jälkeen. Meno ei helpottunut paluumatkallakaan, vaikka oli myötätuulta. Jouduin kelluttelemaan raatopoijun varassa pari kertaa, kun tuntui ettei henki kulje. Limaa kertyi kurkkuun ja hengityskin alkoi krohisemaan. Lähdin uintipaikalta kotiin häntä koipien välissä ja jätin pyöräilyn ja juoksun väliin. Koko illan oli höntti olo kurkussa ja rinnassa.

Torstaiaamuna sykevälivaihtelu näytti heikkoa arvoa, joten päätin pitää torstainkin lepoa. Tosin teimme Tuulin kanssa illalla kevyen 25 km:n Juhannus-pyöräilyn.

Perjantaina aamupäivällä menimme Tuulin kanssa uimaan Tohloppijärveen. Piti saada heti nollattua keskiviikon huono uinti. Tällä kertaa uinti tuntui taas tosi mukavalta ja helpolta. Mitään ongelmia hengityksen tai muun kanssa ei ollut. Uin n. 2 km 46 minuuttiin. Ensin piti uida Tohloppijärven saari ympäri, mutta eteen tuli sen verran ruohikkoa ja lumpeita, että palasinkin takaisin. Tämän lisäksi uin kertaalleen uimarantojen välin. Sää oli hyvä ja vesi lämmintä. Tuultakaan ei juurikaan ollut. Illalla polijn vielä Kurun Paappasenniemeen illanviettoon. Muuten oli ihan mukava pyöräillä, mutta pari tuntia aiemmin syöty tuhti ateria alkoi pistämään heti muutaman kilometrin ajon jälkeen ja vaivasi koko matkan ajan. Reippaahko pohjoistuuli myös haittasi vähän etenemistä, mutta siitäkin huolimatta asfalttipätkän (54 km) keskinopeus oli 29.5 km/h. Tuon lisäksi oli vielä nelisen kilsaa hiekkatietä. Aikaa meni tasan kaksi tuntia. Keskitehot olivat 187 W (FTP 75%). Nousumetrejä oli vähän vajaat 500 ja laskua kymmenisen metriä enemmän.

Lauantaina aamupäivällä kävin juoksemassa Lamminpään majan kautta vesitornin ympäri ja takaisin. Lämpöä oli 23 astetta, mutta pururadalla oli melko hyvin varjopaikkoja, joten kovin tuskainen sää ei ollut. Hieman reippaampaa yrintin juosta ja lopuksi tulin vielä 1.5 km suht kovaa. Keskivauhti oli 4:29 min/km ja keskisyke oli 144 bpm. Eli sykkeet olivat kyllä korkealla.

Sunnuntaina lähdin heti aamusta pitkälle juoksulenkille. Kiersin Tohlopin kautta Hiedanrantaan. Sieltä etenin rantapolkuja pitkin Siivikkalaan asti. Teivoon tullessa kilometrejä oli takana 22 ja siitä aloitin kiihtyvävauhtisen 6 km:n vedon. Pari viimeistä kilometriä meni 4 min/km tuntumassa, mutta sen kovempaan ei ollut paukkuija. 2 km:n loppuverkka oli melko kankeeta menoa, mutta kotiin selvisin juuri alle 2:30 ajassa. Kilometrejä kertyi siis yhteensä 30. Alun PK-osuus meni 5:07 min/km vauhdilla ja keskisyke oli tuolloin 125 bpm. Eli hieman korkea vauhtiin nähden, mutta tuolla reitillä on 100 nousumetriä.

Ensiviikosta on luvattu vieläkin lämpimämpi. Saa nähdä miten lenkkejä jaksaa tehdä. Vielä pitäisi olla kova viikko treenienkin suhteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.