Savila

Viikko 24/2020 (8.-14.6.2020)

Aina kaikki pitää mennä överiksi. Muutama hellepäivä silloin tällöin olisi ihan ok, mutta nyt on ollut sellaisia lämpöjä, että alkaa toivomaan viileämpiä kelejä. Sitten tietenkin mennään taas johonkin kymmeneen asteeseen. Tuulet ovat sentään vähän vaimenneet ja se on nannaa pyörälenkeille.

Tällä viikolla oli tarkoitus ottaa vähän enemmän tehoja irti reeneissä. Määrää vähennettiin tehojen kustannuksella.

Maanantaina tuli tehtyä vain tunnin kotisalitreeni, mutta tiistaina aloitettiin tehoviikko. Kävin aamupäivällä juoksemassa Lamminpään radalla tonnin vetoja. Verkkasin ensin radalla reilun kaksi kilsaa ja sitten tein 5 x 1000 m / 400 m palautusta kävellen/hölkäten. Sää oli paras mahdollinen – ei juurikaan tuulta, puolipilvistä ja lämpö parinkympin kieppeillä. Siihen ne positiiviset asiat jäikin. Vedot olivat aika takkuamista, ei oikein irronnut. Esimmäinen veto 3:48, toinen 3:44 sen jälkeen 3:36, 3:32 ja viimeinen 3:26. Jonkin verran ajat jäivät viime syksyn ajoista, jolloin viimeksi on vetoja kentällä tullut tehtyä. Päälle vielä pari kilsaa verraa. Illalla tein vielä 50 km:n pyörälenkin, kiertämällä Siuro – Pinsiö lenkin. Sää suosi, sillä 166 W:n (FTP 675) keskitehoilla suht mäkisessä maastossa keskinopeus nousi 31.4 km/h. Feltin tri-pyörä oli allani.

Keskiviikkona oli Manyonin treenit. Osallistuin kerrankin kaikkiin osioihin. Ensin uimme puolitoistatuntia Ylöjärven uimahallissa. Matkaa kertyi n. 2.5 km. Tämän jälkeen pyöräilimme Viljakkalantielle, jossa teimme siellä 2 x 7 minuutin VK/max vedon ja päälle 3 minuuttia palautusta. Näiden päälle heti tossut jalkaan ja juoksimme Veittijärven sivua kolmen kilsan matkan VK-vauhdilla. Itselläni meni aikaa 3.1 km:n reittiin 0:12:15. Eli kolmen tonnin coopperi tuli suoritettua kaiken rasituksen päälle, hieman mäkisellä hiekkapohjaisella alustalla. Keskisyke oli 165 bpm. Ihan hyvä.

Torstaina illalla tein 12 km juoksulenkin normireitillä. Juoksu tuntui alkuun ihan mukavalta. Vauhti tuntui hyvältä ja sykkeetkin näyttivät pysyvän kurissa. Loppumatkasta sitten sykkeet alkoivat pikkuhiljaa nousta melko korkealle, ja loppujen lopuksi keskisyke nousi 138 bpm:ssa, vauhdin ollessa 4:32 min/km. Suht ok, vaikka lopussa alkoi vähän painamaan.

Perjantai oli lepopäivä, ja jalka-/selkä-/niskahierontapäivä. Illalla siirryimme mökille.

Lauantaiaamusta uin Vehkajärvessä ensin pikkusaarenlenkin, josta kertyi matkaa n. 1150m. Tämän päälle vielä vajaa 900m erillisinä lenkkeinä. Aikaa kului 47 minuuttia. Järvi oli melko tyyni ja veden lämpö oli 20 astetta. Uinti sujui märkkärin kanssa ihan hienosti ja uiminen tuntui jopa mukavalta. Päivällä pyöräilin mökiltä Punkalaitumen keskustan, Alastaron ja Niinijoen kautta Kertunmäelle. Tämä oli varmaankin vuoden hienoin/mukavin pyöräreissu. Lämpöä 25 astetta, puolipilvistä ja vähäinen tuuli (ehkä jopa myötäinen). Hienot maalaismaisemat, tasainen reitti ja hyvässä kunnossa oleva alusta. Ja jalkakin oli syönnillä. Keskivauhti koko reitillä oli 32.7 km/h. Jos alun 3.5 km:n hiekkapätkä otetaan pois, niin keskivauhti olisi ollut 33.5 km/h. Eli meikäläiselle ihan huippu. Ehkä myötätuulta oli jonkin verran, mutta kuitenkin. Matkaa kertyi 52.3 km. Keskitehot olivat 183 W (FTP 74%).

Sunnuntaiaamulla klo 6 starttasin vuoden ensimmäiseen suunnistukseen ja varmaankin ainoaan. Kertunmäellä järjestettiin “varjo-Jukola”, Savila. Vallitsevan tilanteen vuoksi Jukolan viesti on peruttu ja eri suunnistusporukat ovat kehitelleet korvaavia tapahtumia. PunKu:n ja LoJa:n yhteistoimien ansiosta, päästiin suunnistamaan kolmen naisjoukkueen ja neljän miesjoukkueen voimin.

Omalle ankkuriosuudelle pääsin ensimmäisenä. Paineita ei hirveästi ollut, ensinnäkin siitä syystä, ettei emittejä ollut mukana laisinkaan, ja toiseksi että muu joukkue oli kuronut vajaan tunnin kaulan seuraavaan joukkueeseen. Omakin suunnitus lähti ihan mukavasti käyntiin. Rauhallisesti etenin, mutta kyllä rastitkin tulivat vastaan niin kuin pitikin. Ensimmäisen 12 rastin osalta maasto oli ihan mukavaa ja pystyin hölkkäämään ihan hyvin metsän puolellakin, vaikka varoinkin nilkkoja aika lailla. Tämän jälkeen, viimeisen 8 rastin osalla, reitti muuttui enemmän ryteiköksi ja vauhtikin tippui aika lailla ja jonkin verran tuli ihan käveltyäkin, kun rytöä ja aluskasvillisuutta oli niin paljon. Alkumatkasta vähän nitkautin nilkkaani, vaikka kuinka yritinkin varoa. Nilkka sitten ilmoitteli aina välillä itsestään loppumatkan ajan, mutta ei estänyt juoksemista niissä kohdin, missä pystyi juoksemaan. Tulin ensimmäisenä maaliin, vaikka kakkosjoukkue saikin minua kiinni melkein 20 minuuttia. Aikaa kului hieman alle 1:35 ja matkaa kertyi 11 km. Pitkästä aikaa tuli suunnistettua siten, ettei metsässä näkynyt ketään muita. Rastipaikat eivät onneksi olleet kovin pahoja, ja aluekin oli peltojen ympäröimä, joten kovin kauaksi ei päässyt missään kohdin eksymään, edes vahingossa. Suunnistus tuntui pitkästä aikaa ihan mukavalta.

Aamupäivällä pyöräilin vielä Krääkkiöstä Lempäälän ja Säijän kautta kotiin. Lämpöä oli 23 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Tuulta oli muutama metri/sek, mutta myös hyviä myötäisiä osuuksia osui reitille. Keskivauhti nousi 32 km/h.iin ja keskitehot olivat 180 W (FTP 73%). Molemmilla viikonlopun pyöräilykerroilla alla oli Rosen maantiepyörä. Kotiin päästyäni juoksi heti pyöräilyn päälle 7.2 km:n lenkin, Tesomajärven kiertäen. Sykkeet olivat korkealla, mutta jalka oli kevyen tuntuinen. Keskisyke oli 145 bpm, mutta keskivauhtikin oli 4:22 min/km. Hyvä treenipäivä / -viikko. Painokin oli taas perjantaiaamuna ihan kohdillaan, 70.0 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.