Pulikointia

Viikko 23/2020 (1.-7.6.2020)

Tämä viikko on ollut kevennetty viikko. Viikkoon mahtoi peräti kaksi lepopäivää eikä treenituntejakaan tullut kuin vajaa 11 tuntia. Kovia treenejä ei juuri lainkaan.

Sää alkaa olemaan jo kesäistä. Lämpöä on välillä reilu parikymmentä ja välillä vähemmän, mutta kympin päälle ollaan joka päivä kuitenkin päästy. Vettäkin on tullut parina päivänä, ja kovia tuulia oli etenkin viikonloppuna.

Tiistaina ohjelmassa oli ainoastaan tunnin kotisalitreeni. Mutta tiistaina oli parikin treeniä. Aamupäivällä juoksin 14 km:n peruslenkin 4:37 min/km vauhdilla. Juoksu kulki suht ok, mutta ei mitenkään kovin herkkää, vaikka alla oli pari kevyttä päivää. Keskisyke, 131, näytti ensin ihan hyvältä, mutta sitten kun tarkemmin katsoi sykekäyrää, niin ensimmäinen 5 min sykkeet eivät olleet kohdillaan (näytti < 80 bpm), joten se laski jonkin verran keskaria. Illalla oli ensimmäiset Manyonen uintitreenin Ylöjärven uimahallissa sitten kolmeen kuukauteen. Halli ei ole vielä normaaliuimareille auki, ainoastaan seuroille, joten meillä oli käytössä peräti viisi rataa. Uimme heti puolitoista tuntia. Vähän tekniikkaa ja jonkin verran vetoja, muuten perus kelausta. Kello ei ollut mennyt uintimoodiin, joten en tiedä tarkkaan paljonko tuli uitua, mutta ehkä n. 2000 m. Yllättävän hyvin uinti lähti liikkeelle noinkin pitkän tauon jälkeen. Hartiat olivat kyllä pari päivää kipeät moisen urakan jälkeen.

Torstaina kävin toimistolla. Töistä poljin Lempäälän, Säijän, Nokian keskustan, Taka-Lauttalan ja Kankaantaan kautta kotiin. Jonkin verran oli tuulta, mutta tällä kertaa pääosin se oli myötäistä.Viimeiset 13 km tosin oli vastaista. Lämpöä oli mukavasti parinkymmenen asteen paikkeilla ja aurinkokin paisteli. Yhteensä matkaa kertyi 70 km, keskivauhti oli 29.5 km/h ja tehot 166W (FTP 67%). Maantiepyörällä oli liikenteessä, joten tri-pyörä sai odotella kotona.

Lauantaina aamupäivällä menimme Manyonen porukan kanssa uimaan avoveteen Tesomajärvelle. Lämpöä ulkona ei ollut kuin 14 astetta ja vettäkin satoi, mutta veden lämpö oli n.18 astetta. Märkäpuvun kanssa tarkeni hyvin uida n.70 minuuttia. Kello oli taas väärässä moodissa, enkä saanut tarkkaa matkaa, mutta varmaankin n.2350 m tuli pulikoitua. Tämä oli ensimmäinen kerta kun uin avovedessä pitkän harjoituksen ilman nenäklipsiä, joten nyt voi sanoa, että ole saanut vieroitettua itseni siitä, vaikka koko talven ilman klipsiä olinkin jo uinut. Uinti tuntui yllättävän hyvältä ja mukavaltakin. Illalla tuli tehtyä viikon kovin lenkki, kun lähdin Jalon vetämälle lenkille. 10,5 km roikun remmin päässä keskivauhdin ollessa 4:23 min/km. Jalon avustama juoksu auttoi hyvin sykkeisiin, sillä keskisyke oli vain 134 bpm. Ilman avustusta sykkeet olisivat olleet varmaankin toistakymmentä pykälää korkeammat. Lenkki meni muuten ihan hyvin, mutta keli oli melko synkkä. Vettä satoi ja tuuli oli erittäin kova. Alkumatkasta puitakin kuului kaatuvan metsän puolella, mutta päälle ei onneksi yhtään tullut.

Sunnuntaina aamulla lähdimme Peetun kanssa juoksemaan pitkää rauhallista lenkkiä. Tuuli oli edelleen tosi kova, mutta teimme maastolenkin, jonne tuuli ei kovin pahasti osunut. Juoksimme yhdystien ja harjun kautta Hopeatielle, josta suuntasimme hiihtouria pitkin Koukkujärven majalle ja sieltä takaisin kotiin. Matkaa kertyi 23 km ja nousumetrejä tuli n.200 m. Aikaa kului hieman päälle kaksi tuntia, joten keskivauhti oli 5:19 min/km. Reitin mäkisyyteen nähden keskisyke (119 bpm) oli ihan ok. Juoksu kulki ihan mukavasti ja matka taittui nopeasti rupattelun ohessa. Loppupäivä tuli tehtyä pihahommia, pääosin lapion varressa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.