Tri-pyöräilyä

Viikko 21/2020 (18.-24.5.2020)

Tälläkin viikolla saatiin vielä rakeita, ja yöpakkasiakin oli. Mutta Helatorstain jälkeen lämpeni mukavasti. Jotkut hurjat ovat käyneet jo treenaamassa avovesiuintiakin, mutta minulle on riittänyt, että on päässyt lyhyissä kamppeissa juoksemaan ja pyöräilemään.

Lyhyttä työviikkoa tuli vähän lyhennettyä vielä perjantaina, kun tein vain puolikkaan päivän. Toimistolla en käynyt kertaakaan tällä viikolla.

Tämän viikon olen mittaillut aamuisin heti herättyäni sykevälivaihteluja. Vielä kerätään dataa baselineen, joten vielä ei voi sanoa missä mennään HRV-arvojen puolella, mutta parin viikon jälkeen varmaan pystyy jo jotain analyysia tekemään.

Tiistaina illalla juoksin kotoa Lamminpäähän, jossa kiersin kilpa-vitosen lenkin. Vajaan 12 km:n lenkki sisältää 10 melko rapsakkaa nousua, yhteensä n.250 nousumetriä. Vauhti ei ollut kuin 4:45 min/km, joten mitään hurjastelua ei tullut harrastettua, mutta hapokasta meno oli siitäkin huolimatta. Mutta ihan hyvin jalat jaksoivat kiivetä.

Keskiviikkona oli ohjelmassa vain tunnin kotisalitreeni.

Torstaina juoksin vajaan 14 km:n peruslenkin 4:37 min/km vauhdilla. Keskisyke oli 138 bpm, joten ihan katastrofaalisen huonot eivät sykkeet olleet vauhtiin nähden, mutta edelleen vähän koholla alkuvuoden lukemiin nähden.

Perjantaina oli ensimmäinen vähän lämpeempi päivä, ja kun tuultakaan ei ollut kauheasti, niin lähden jo päivällä tekemään vähän pidempää pyörälenkkiä. Otin nyt ensimmäistä kertaa “uuden” tri-pyöräni alleni ulkolenkille. Mukavasti pyörä liikkui ulkoilmassakin ja ajoasentokin tuntui melko hyvältä. Korkeampi vanneprofiili teki ajamisesta jonkin verran kiikkerämmän oloista, sillä tuuli otti melko hanakasti kiinni vanteisiin. Alkuun se teki ajosta vähän epävakaata, mutta kun siihen tottui, niin mitään isompia mutkitteluita ei tullut. Poljin ensin Säijän lenkin ja sieltä jatkoin Nokian kautta Siuron lenkille, jonka jälkeen tein vielä Haaviston kiemuran. Sain lenkille mittaa 103 km ja keskivauhdiksi tuli melko tarkkaan 30 km/h. Keskitehot olivat 165W (FTP 67%), eli aika tarkkaan IM:n tavoitetehot.

Lauantaina juoksin Manyonen porukan kanssa rauhallisen 30 km:n PK1 lenkin. Kiersimme kolme kertaa Tohloppijärvi – Tesomajärvi -lenkin. Vauhti oli alkuun tosi maltillista, mutta loppua kohden vähän nostimme vauhtia. Loppujenlopuksi keskivauhdiksi muodostui 6:13 min/km. Näin rauhallisella vauhdilla en ole varmaankaan koskaan juossut lenkkiä. Mutta tällä vauhdilla sain tiputettua keskisykkeen melko sopivaan 111 bpm, eli parikymmentä pykälää alle kynnyssykkeen. Juoksu meni kevyesti ja sääkin oli vallan mainio. Jonkin verran oli tuulta, mutta aurinko paistoi ja lämpöäkin oli varmaankin 15 astetta. Shortseissa sai juosta.

Sunnuntaina oli tarkoitus ottaa kevyesti, mutta lähdin kuitenkin tekemään tri-pyörällä Säijän lenkin. Tuulta oli nyt perjantaita enemmän, ja se tuntui myös korkeissa vanneprofiileissa enemmän. Tarkkana sai välillä olla, etenkin kun tuli metsäpätkältä aukealle. Rauhallisesti piti mennä, mutta keskitehot nousivat kuitenkin 175W:iin (FTP 71%). Keskinopeus oli 30.4 km/h. Helposti meni ja kyllä tuo vauhtikin pysyy ihan mukavana, kunhan vain ajaa aerotangoilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.