Ei tuu kesää

Viikko 20/2020 (11.-17.5.2020)

Lunta, räntää, vettä, tuulta kylmää. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kolmen viikon päästä olisi pitänyt olla ensimmäinen triathlon-kisa. Olisi voinut olla aika hyytävä uintiosuus, sillä kymmenen päivänkään ennuste ei lupaile vielä lämpimiä kelejä, joten eipä pääse uimavedetkään lämpenemään. No, eipä tarvitse sitä pohtia, kun ko. kisa on peruttu. Tällä viikolla siirrettiin myös vuoden pääkisa ensi vuodelle, eli Tahko Ironmanin täysmatka. Ihan hirveä pettymys peruuntuminen ei sinänsä ole, sillä ihan huippukunnossa en koe olevani.

Koronarajotteita hellitetään taas kesäkuun alusta vähän enemmän, ja se tarkoittaa myös sitä, että treeniryhmät pääsevät uimahalleihin. Manyonen uintiporukalla pääsemme siis kesäkuussa jokusen kerran muistelemaan taas miten se ote vedestä otettiinkaan.

Maanantai oli lepopäivä, mutta pari kilsaa tuli maastopyörällä ajettua, sillä hain sen Tesoman pyörähuollosta kotiin. Koko talven ajelin ilman takajarrua, mutta nyt on nestettä lisätty jarruihin ja palatkin vaihdettu. Räntää tietenkin alkoi satamaan kun pääsin pyörän päälle.

Tiistaina aamupäivällä juoksin 3 + 5 + 3 juoksun. Eli alkuun ja loppuun 3 km verkkaa ja välissä 5 km reipasta. Reippaan osuuden aloitin melko rennosti ja kiihdytin loppua kohden. Ihan mukavasti veto meni aikaan 19:32. Vähän kovempaa ja pidempäänkin olisi voinut mennä, mutta sellainen tunne tällaisesta treenistä pitää jäädäkin.

Keskiviikkona oli taas työmatkapyöräilyjen vuoro. Kotiin poljin edellisen viikon tapaan Lempäälän – Säijän – Nokian ja Kankaantaan kautta. Matkaa kertyi 70 km, keskitehojen ollessa 170W (FTP 69%). Tällä kertaa tuulensuunta oli vähän suotuisampi ja keskinopeus nousikin 28.4 km/h. Keskisykkeet olivat myös ihan ok, 117 bpm.

Torstai-iltana juoksin rennon reippaan 14 km:n lenkin. Nopeus-syke suhde ei tällä kertaa ollut mikään katastrofi ja juoksu tuntui muutenkin suht kevyeltä. Vauhti oli 4:36 min/km ja keskisyke 136 bmp. Hyvä keli ja hyvä fiilis.

Perjantaina poikkeuksellisesti toisen kerran konttorilla ja tälläkin kertaa pyörällä liikenteessä. Päivällä oli reilun tunnin jalkahieronta, ja illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Lauantaille oli luvattu koko päiväksi räntä-/vesisadetta, enkä uskaltanut lähteä maantiepyörälenkille. Vaikka iltapäivään mennessä ei ollut satanut tippaakaan, niin päätin tehdä treenin sisätrainerilla. Ajelin Zwiftissä 101 km / 3h 50min. Keskitehot olivat 158W (FTP 64%) ja keskisyke hieman korkea 125 bpm. Tosin nousemetrejä oli 1160 m. Viimeinen tunti oli jo vähän rankkaa, mutta saunan lämpenemiseen asti piti polkea.

Sunnuntaina aamulla lähdin tekemään pitkää juoksulenkkiä. Vesisateesta ei ollut tälläkään kertaa tietoakaan, vaan aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lämpöä oli pari astetta ja tuulta ei juuri lainkaan, eli melko ihanteellinen sää. 26 km lenkki meni 5:15 min/km keskarilla, keskisykkeen ollessa 125 bpm. Eli edelleen kymmenisen pykälään liian korkea syke tai kymmenen sekunttia liian hidas keskari. Tosin lauantain polkaisu varmaankin vaikutti jonkin verran asiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.