Pilusti tuulee

Viikko 19/2020 (4.-10.5.2020)

Corona on supistanut lajikirjoni juoksuun, pyöräilyyn ja salitreeniin. Sulkapallo on peruttu koko keväältä ja padeliakaan ei ole tullut käytyä pelaamassa. Uimahallit ovat kiinni eikä järveenkään ole tarjennut vielä mennä. Omatoimi-iltarasteja voisi kyllä kiertää, mutta ei sitäkään ole saanut aikaiseksi tehdä.

Tuulinen viikko näyttäisi päättyvän vesisateeseen. Kovin lämmintä ei ole ollut tälläkään viikolla, eikä ensi viikko taida olla lämpöasteita senkään vertaa. Yöpakkasillakin taas uhkaillaan. Eli ei taida vielä tulevallakaan viikolla päästä korkkaamaan tri-pyörän ulkokautta. Saati sitten järvessä märkäpukukautta.

Tiistaina juoksin aamupäivällä 13 km:n Nokian paloasemanlenkin. 3., 5., 8., ja 10. kilometrit olivat vetopätkiä. 1. meni aikaan 3:44, 2. 3:47, 3. 3:36 ja 4. 3:40. Ihan mukavasti vauhit tulivat, vaikka tämä oli ensimmäinen vetotreeni yli kahteen kuukauteen. Lämpöä oli 10 astetta eikä viikolle poikkeuksellisesti tuulikaan haitannut menoa. Päivällä tuli vihdoin ja viimein juoksumaton korjaajakin. Jo talvella sovittu mattoyksikön vaihto saatiin nyt vasta vaihdettua. Matto-osassa näytti olevan valmistusvika, ja toivottavasti laite on nyt kunnossa.

Keskiviikkona oli taas työmatkapyöräilypäivä maantiepyörällä. Kotiin ajoin pitemmän kaavan kautta. Ensin Lempäälän keskustaan ja sieltä Säijän kautta Nokialle, ja sitten vielä lisäkiekaus Taka-lauttalan ja Kankaantaan kautta. Matkaa kertyi 71 km, keskitehon ollessa 176W (FTP 71%). Kova länsituuli haittasi menoa ja keskinopeus tippui 27.5 km/h. Ensimmäinen 17 km oli sivutuulta, seuraava 15 km vastatuulta, sitten 10 km sivutuulta. Sitten pääsi pariksi kilsaksi myötätuuleen ja vauhti nousi helposti neljäänkymppiin. Sitten oli taas 13 km vasta- tai sivutuulta, mutta sitten olikin 10 km:n pätkä myötäistä ja taas sain vauhdin hurmaa. Lopussa vielä pari kilsaa sivutuulta.

Torstaina piti juosta kevyt lenkki, mutta VK:n puolelle taas tälläkin kertaa mentiin. 13 km:n aamupäivälenkura meni 4:33 min/km vauhdilla ja keskisyke oli 141 bpm. Suht OK juoksu kuitenkin meni, vähän kyllä edellisen päivän pyörälenkki taisi painaa.

Perjantaina tunnin kotisalitreeni.

Lauantain tuulisesta kelistä huolimatta lähdin aamulla tekemään pitkää pyörälenkkiä. Ensin kiersin Säijän lenkin vastapäivää. Sieltä suuntasin Nokialle ja sieltä jatkoin Siuroon ja Jumesniemeen. Heinijärveltä käännyin kohti Mahnalaa ja sieltä Sasin ja Pinsiön kautta Ylöjärvelle ja Tohloppiin josta sitten kotiin. Matkaa kertyi 122 km ja aikaa kului 4:32, eli keskivauhdiksi tuli 27 km/h. Keskitehot olivat 165W (FTP 67%). Muuten päivä oli komean aurinkoinen ja riittävän lämminkin, mutta luoteistuuli oli taas kova. Lempäälän ja Heinijärven väli oli 54 km ja seli oli pääasiassa koko ajan kovaa vastatuulta. Jokseenkin hyydyttävää polkea yksin ilman peesiapua. Loppumatka tulikin sitten mukavaa vauhtia kun selän takaa puhalsi. Pyöräilyn päälle tein vielä 10 km:n juoksulenkin 4:35 min/km vauhdilla. Sykkeet olivat ihan taivaissa, 151 bpm, mutta jalat olivat yllättävän hyvät, vaikka kotiin päästyä olo olikin melko moro. Pelkän miedon urheilujuoman voimalla mentiin koko setti.

Sunnuntaina aamupäivällä lähdin juoksemaan tuuliseen, mutta melko lämpimään (12 ast.) säähän viikon pitkää juoksulenkkiä. Juoksin normipitkän vähän pidennettynä ja normaalia poikkeavaan suuntaan. Ensin juoksin Nokian paloaseman lenkin ja sieltä Kalkun ja Raholan kautta Tohloppijärven kierrokselle ja sieltäTesomajärvelle. Sitten vielä kiepaus Lamminpään ja Vuorentaustan kautta, niin matkaa kertyi 28.4 km ja aikaa tuohon kului hieman päälle 2 ja puoli tuntia. Lauantai taisi vähän painaa, ainakin jalat olivat vähän väsyneet heti alusta asti. Vauhti oli 5:20 min/km ja keskisyke 124 bpm, eli PK:n puolella pysyttiin, mutta vauhtiin nähden sykkeet ovat edelleen korkealla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.