Takapakkia

Viikko 18/2020 (27.4. – 3.5.2020)

Etätyönteko jatkuu jo ties kuinka monetta viikkoa. Yhtenä päivänä taas konttorilla ja muut kotoa päin. Ei tule siis työmatkapyöräilyä juurikaan ja siitä syystä viikon treenituntimäärät jäävät normaalia alhaisemmaksi.

Mukavia ulkoilusäitä on ollut, vaikka aamupakkasiakin on edelleen ollut. Kuivaa ja viileetä, paitsi viikonloppuna jolloin lämpeni, mutta myös vettäkin vähän saatiin. Tuulista on myös ollut, joten maatiepyörälenkeillä on paikoin saanut puskea oikein kunnolla.

Viime viikon kovat tuntimäärät ovat kostautuneet tällä viikolla, sillä kuono on ollut taas vähän enemmän tukossa ja rinnassakin on ollut vähän painetta. Tosin viikonloppuna olo oli taas jo parempi, mutta alkuviikosta ei oikein kovia treenejä huvittanut tehdä. Sykkeet ovat olleet edelleen normaalia (alkuvuoden lukuja) korkeammalla joka lenkillä.

Maanantaista on tullut näemmä viikon lepopäivä ja niin tälläkin viikolla. Tiistaina tein 12.6 km:n juoksulenkin. Juoksu tuntui suht kevyeltä, mutta toisaalta ei vahtikaan päätä huimannut, 4:45 min/km, keskisyke 134 bpm.

Keskiviikkona aloitin työpäivän ajoissa, joten pääsin hyvissä ajoin iltapäivällä tekemään 50 km maantipyörälenkkiä Siuro – Sasi – Pinsiö suunnalle. Alle olin saanut upouudet Continental GP5000 -renkaat, painetta 7 bar:n paikkeilla, joten jo tuo lähtökohta sai pyörän liitämään. No joo, kyllä kampea piti edelleen pyörittää, mutta mukavasti tuntui rullaavan. Suht. samoilla keskitehoilla (177 W) lenkki meni kolmisen minuuttia nopeammin kuin viikkoa aikaisemmin vanhoilla renkailla. Toinen positiivinen huomio oli, että Sasi – Pinsiö -välille oli laitettu uutta asfalttia, joten lenkin huonoin osuus on nyt hyvässä kunnossa. Pyöräilyn päälle juoksin Virelän 5 km:n lenkin 4:34 min/km:n vauhdilla. Keskisykkeen ollessa 150 bpm.

Vapun vuoksi torstai oli viikon viimeinen työpäivä. Tällöin kävin työpaikalla ja näin sain sentään yhden työmatkapyöräilyn tällekin viikolle. Mennessä Pirkkalan kautta ja kotiin päin Tahmelan kautta. Päivällä oli myös reilun tunnin hieronta, ja illallla tein tunnin kotisalitreenin.

Perjantaina aamulla juoksin 13.7 km:n Nokian paloaseman kautta kieppaavan vappujuoksun. VK-lenkiksi treeni muuttui, vaikka rauhallisemmin piti mennä. Keskivauhti oli 4:28 min/km ja keskisyke huikeat 147 bpm. Ihan kevyttä ei ollut ja senhän jo sykkeetkin kertovat. Tuulista myös oli ja etenkin loppumatkasta sai puskea vastatuuleen.

Lauantaina päivällä kävin tekemässä reilun 70 km:n maantiepyörälenkin. Lenkki suuntasi ensin Pirkkalan lentokentän kautta Säijään ja sieltä Nokian keskustan kautta Taka-Lauttalaan ja sieltä Porin tietä pitkin Kankaantakaan ja sieltä kotiin. Keskinopeus oli 28.6 km/h ja keskiwatit 168 W (FTP 68%). Ensimmäiset 25 km oli vastatuulta, mutta sitten kun pääsi myötätuuleen, niin nopeudetkin kasvoivat. Hyvin kulki ja sykkeetkin olivat yllättäen melko maltilliset ,117 bpm. Pyöräilyn päälle juoksin 7 km lenkin, tasaisella Tesomajärven kiertävällä lenkillä. Juoksu ei ollut taaskaan ihan kevyttä. Vauhti oli sentään 4:33 min/km, mutta sykkeet 145 bpm.

https://connect.garmin.com/modern/activity/4867654249

Sunnuntaina aamulla tein pitkän, reilun 25 km:n juoksulenkin. Heti rauhallisen PK alussa huomasin, että sykkeet ovat korkealla. Alle 120 bpm:n pitäminen oli hankalaa, joten tyydyin vähän korkeampiin arvoihin. Keskisyke oli kuitenkin 123 bpm keskivauhdin ollessa 5:17 min/km. Reitti kulki Vuorentaustan – Tesomajärven – Tohloppijärven – Epilän – Raholan – Kalkun ja Ikurin kautta kotiin. Lämpöä oli mukavat 10 astetta eikä tuulikaan päässyt häiritsemään pahastikaan. Jalat alkavat olla ihan voimissaan, sillä juoksu oli pääosin mukavan rentoa.

https://flow.polar.com/training/analysis/4600466018

Leave a Reply

Your email address will not be published.