Maantielenkkiä

Viikko 17/2020 (20.-26.4.2020)

Lämmin ja hieno keväinen alkuviikko kääntyi loppuviikosta taas kylmempään suuntaan ja viikonloppuna saatiin taas jopa raekuuroja. Mitään ei onneksi jäänyt maahan, mutta kuitenkin. Yöpakkasiakin oli tarjolla viikonloppuna.

Nuhutukseni on mennyt parempaan suuntaan, voisi jopa sanoa, ettei sitä enää ole. Lenkeillä tosin nokka valuttaa kirkasta ja etenkin pyörälenkeillä sitä tulee paikoin solkenaan. Olisikohan tämä nyt jotain siitepölyjuttua.

Viikko alkoi lepopäivällä, mutta tiistaina avasin ulkona maantiepyöräkauden. Aamulla pyöräilin töihin normaalisti, mutta töistä lähtiessä suuntasin Säijän lenkille. Lämpöä oli kuutisentoista astetta ja aurinko paistoi, joten kevään paras keli pyöräilyyn. Alkumatkasta oli mukava tuulen suunta, mutta Hakkarissa alkoi vastatuuliosuus. Kovin montaa kilometriä ei vastatuuleen tarvinnut polkea sillä 25 km:n kohdalla puhkesi takakumi. Aamulla olin huomannut, että vararengas oli jäänyt kotiin, joten puhelimelle oli tarvetta. Kotoa en saanut ketään kiinni, joten tilasin taksin. Kallista tämä pyöräharrastus. Kotiin päästyäni juoksin sitten reippaahkon kympin. Vauhti oli 4:24 min/km, mutta sykkeet olivat edelleen korkealla. Jalat alkavat taas toimimaan tällaisessa vauhdissa, mutta hapenoton kanssa on edelleen ongelmia.

Keskiviikkona piti sitten ottaa pyörälenkki uudelleen, kun tiistain lenkki jäi vajaaksi. Nyt tein etätyöpäivän jälkeen Siuro – Pinsiö -lenkin, 50 km. Tuulisen kelin ja huonon kunnon vuoksi keskari jäi hieman alle 28 km/h. Keskitehot olivat 175W (FTP 71%). Pyöräilyn päälle juoksin 5 km:n Virelän lenkin hieman alle 4:30 min/km:n vauhdilla. Ensimmäinen yhdistelmätreeni pariin kuukauteen.

Torstai oli puhdas juoksupäivä. 12.6 km:n lenkki meni 4:35 min/km vauhdilla. Sykkeet olivat edelleen tosi korkealla, mutta muuten meno oli ihan mukavan tuntuista. Lopussa tosin alkoi vähän tuntumaan edellisien päivien lenkit.

Perjantaina tein ainoastaan 50 min kotisalitreenin. Tosin sitä ennen tuli jokunen tunti tehtyä lapiohommia.

Lauantaina lähdimme aamupäivällä Manyonen yhdeksän hengen porukan kanssa tekemään pitkää pyörälenkkiä. Lähtö oli Teivon parkkikselta ja lenkki lähti ensin kohti Mutalaa ja Karhea. Lämpöä oli lähtöhetkellä pari astetta ja tuulen suunta oli luoteesta. Karhelta suuntasimme kohti Hämeenkyröä ja sieltä Herttualan kautta Häijääseen. Häijäästä suuntasimme kohti Karkkua ja sieltä Ellivuoreen. Ellivuoren risteyksessä takarenkaani osui kiveen ja taas pääsin rengashommiin. Onneksi nyt mukana oli vaihtovälineet. Alle 10 minuutin pitstopin jälkeen matka jatkui. Muu porukka ajoi Kisko-kabinettiin tauolle ja siellä pääsin taas letkaan mukaan. Renkaan vaihdossa tapahtui joku hama, sillä takarengas jäi vähän pompottamaan. Vähän ikävä sillä oli ajella, mutta ei se onneksi hajonnut toista kertaa. Turuntieltä käännyimme Rämsööseen ja sieltä Narvaan, jossa pysähdyimme kauppaan ostamaan tankkausta. Loppumatka meni Vesilahden ja Lempäälän kautta. Matkaa kertyi 177 km ja ajoaikaa kului 6:20. Keskinopeus oli 28 km/h, mutta itse pääsin ajamaan melkein koko matkan peesissä, joten melko hyvin jaksoin koko lenkin. Keskitehot olivat 153W (FTP 62%) ja keskisyke 126 bpm. Matkan aikana tuli välillä rakeita ja vettä, mutta aurinkoakin saimme. Vastatuuli haittasi lähinnä alku- ja loppumatkasta. Pyöräilyn päälle juoksin 5 km Virelän lenkin. Yllättävän hyvin jalat toimivat vaikka raskaan oloista juoksu olikin. Vauhti oli 4:40 min/km luokkaa.

Sunnuntaina aamulla kävin juoksemassa 23 km:n PK-lenkin. Jos sykkeet ovat olleet viime viikot korkealla, niin nyt ne olivat ihan tapissa, ainakin vauhtiin nähden. Hädin tuskin pystyin pysymään aerobisen kynnyksen alapuolella, vaikka keskivauhti oli 5:18 min/km. Toivottavasti syynä oli edellisen päivän vajaan 7 tunnin treeni. Jalat olivat ihan ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.