Kympin parammalla puolella

Viikko 16/2020 (13.-19.4.2020)

Alkuviikosta tuli taas talvi. Lunta/räntää tuli ihan jokunen sentti ja viikonloppuun asti piha oli melko luminen. Viikonlopun komeat kelit sulattivat lähes kaikki lumiläikät, mutta takapihalla on sentää vielä vähän valkoista ensiviikonkin iloksi.

Keskiviikkona kävin neljännen kerran fysiossa saamassa vinkkejä lonkan ja plantaarifaskiitin hoitoon. Lonkan jomotukset ovat hieman hellittäneet, mutta vasen plantaarifaskiitti on melko kipeä. Ei tosin haitta juoksemista, mutta välillä kyllä tuntuu. Nokassa on edelleen tuhutusta, mutta suht hyvä alkaa olomaan, etenkin kun jotain touhuaa. Levossa tuppaa menemään vielä tukkoon.

Maanantaina pidin lepopäivän, mutta tiistaina tein vajaan 15 km:n juoksulenkin. Sulaa oli, mutta räntäkuuroja tuli niskaan vähän väliä, vaikka lämpöä oli kolmisen astetta. Suht mukavasti juoksu jo kulki, jalat olivat ihan OK, mutta sykkeet olivat vauhtiin nähden vieläkin korkealla.

Keskiviikkona illalla poljin Zwiftissä sisäpyörätreenin. 50 km / 1:45 h meni 137 W (FTP 55%) keskitehoilla. Sama laulu pyöräilyssäkin, eli sykkeet ovat korkealla.

Torastaina juoksin vähän pidennetyn Nokian paloaseman lenkin. Sää oli tuulinen ja pari pientä sadekuuoroakin tuli, mutta muuten oli komea juoksukeli. Matkaa kertyi vähän päälle 16 km ja keskivauhti oli 4:45 min/km. Edellisen päivän pyöräily tuntui vielä vähän jaloissa, ja etenkin pakarat tuntuivat olevan jumissa. Sanomattakin selvää, että sykkeet eivät ole vielä tulleen normitasolle.

Perjantaina kävin töissä pyörällä. Tuulista oli, mutta ihan mukava pyöräilykeli. Ensimmäinen aamupyöräily tänä keväänä ettei tarvinnut lamppua. Päivällä oli reilun tunnin jalka-/selkä-/hartiahieronta, ja illalla tunnin kotisalitreeni.

Launtaina aamulla poljin Zwiftissä kahden tunnin pyöräilyn. Nousumetrit olivat maltillisen 54 km:n lenkille, n. 580 m. Keskitehot olivat 160 W (FTP 65%). Alkuun meno tuntui vähän kankealta, mutta homma alkoi taas tuntumaan mukavalta jokusen kilometrin polkemisen jälkeen.

Sunnuntaina aamulla kävimme Peetun kanssa tekemässä puolimaratonin mittaisen rauhallisen juoksulenkin. Etukäteen vähän pelotti, että jaksaako matkaa juosta ja millaiset sykkeet ovat ja kuinka hiipimistä pitää mennä, jotta sykkeet olisivat sallituissa lukemissa. Lenkki meni kuitenkin yllättävän mukavasti. Keskivauhti oli kylläkin 5:24 min/km, mutta keskisykkeet pysyivät 120 bpm:ssä. Sääkin oli ihan hieno. Aurinko alkoi jossain vaiheessa paistamaan ja lämpöä oli pari astetta. Tuulikaan ei juuri haitannut etenemistä.

Tällä viikolla treenimäärät nousivat jo vähän kymmenen tunnin paremmalle puolelle. Ensi viikolla voisi kokeilla jo ottaa vähän tehojakin juoksulenkeille, ettei ihan PK:ksi mene koko kevät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.