Doopinkia

Viikko 14/2020 (30.3.-5.4.2020)

Tällä viikolla tuli takatalvi. Vai voiko tätä sanoa takatalveksi, kun kunnon talveakaan ei ole ollut. Mutta joka tapauksessa, puolen viikon paikkeilla tuli lunta vajaa kymmenen senttiä ja lämpötilatkin olivat pakkasen puolella.

Maanantaina oli vielä hieno aurinkoinen pakkaspäivä. Kävimme koirien kanssa kävelemässä Siikanevalla reilun kymmenen kilometrin lenkin. Suo oli vielä jäässä, joten muuttolintuja ei näkynyt. Rauhassa sai muutenkin kulkea, sillä kovinkaan montaa muuta retkeilijää ei ollut maanantaina iltapäivällä liikenteessä.

Perjantai oli ainoa toimistopäivä. Muuten olen ollut etähommissa kotikonttorilla. Kävin pyörällä töissä, ja aamulla oli myös jalkahieronta. Jälleen oli tuulinen päivä. Mutta onkkeksi oli sentään aurinkoista ja vähän lämpöasteitakin. Nämä olivatkin sitten viikon ainoat merkinnät, jotka tulivat harjoituspäiväkirjaan.

Maanantaina kävin myös terveyskeskuksessa esittelemässä pitkittynyttä nuhaani. Ensin hoitaja mittasi kuumeen, verenpaineen ja tulehdusarvot. Ne kaikki olivat niin kuin pitääkin. Kurkku oli puhdas ja happisaturaatio oli 100%, eli keuhkot olivat kunnossa. Sitten lääkäri tutki vielä nenän näkyvät alueet, eikä siellä ollut mitään tukosta. Hengitys- eikä sydänäänisissä ollut mitään vikaa. Eli kaikki pitäisi olla kunnossa. Mutta siltikin oikea sierain on uloshenkittäessä lähes tukossa. Niistää ei tarvitse kuin ulkoilmassa ja silloinkin tulee vain kirkasta nestettä.

Lääkkeksi sain alkuun Duactia, joka on tarkoitettu allergisen nuhan hoitoon. Se sisältää pseudoefedriiniä, joka antaa kuulemma positiivisen tukosen doping-testeissä. Toivottavasti wada ei tule tekemään yllätystarkastusta. Popsein kapseleita kolme päivää, eikä lääkkeellä on mitään vaikutusta nuhutukseen. Toiseksi lääkksesi sain antibioottikuurin, jonka aloitin torstaina. Nuhutus on edelleen jatkunut, mutta syödään nyt kuuri loppuun, ennen kuin mietitään mitä seuraavaksi kokeillaan.

Viikonloppuna tuli tehtyä taas puuhommia ihan kunnolla, varmaankin yhteensä 15 tuntia. Pääosin tein risuhommia, mutta jokunen puukin tuli kaadettua ja hakattua klapeiksi. Komeet kelit ainakin oli viikonloppuna pihahommiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.