Aloittelua

Viikko 13/2020 (23.-29.3.2020)

Tällä viikolla varmistui, että tästä talvesta tuli nollahiihtoviikko. Tänään sunnuntaina meidän piti lähteä junalla Saariselälle viikoksi hiihtelemään, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi jouduimme perumaan tämänkin reissun. Saman vallitsevan tilanteen vuoksi tämä oli jo toinen viikko, kun kävin toimistolla vain yhtenä päivänä. Työt on siis tullut tehtyä etänä, kotitoimistolta käsin.

Oma tilanteeni on, että edelleen nuhutetaan. Koska muita sairauden oireita ei ole ollut, niin päätin uudelleen aloittaa kevyen harjoittelun. Maanantaina oli vielä vähän väsynyt olo viikonlopun metsähommista, ja jätin treenin väliin, mutta tiistaina kävin tekemässä ensimmäisen juoksulenkin 3,5 viikkoon. Reilun viisi kilometriä hölköttelin rauhallisesti. Juoksemattomuuden kyllä huomasi, mutta koko matkan juoksin. Keskisyke (131 bpm) oli kyllä vauhtiin (4:46 min/km) nähden melko koholla.

Keskiviikkona kävin pyörällä töissä. Nastarenkaan olin jo uskaltanut vaihtaa kesänakkiin, sillä viime päivien plussasäät ovat sulattaneet kotitienkin jäästä. Sää oli tosi tuulinen ja vastatuulipätkät olivat melkoista puskemista. Kotiin päin tulin Tahmelan kautta yrittäen päästä lyhyemmällä vastatuuliosuudella. Illalla tein vielä puolen tunnin kotisalitreenin.

Torstaina pyöräilin trainerilla tunnin sisätreenin. Rauhallisesti mentiin ja valitsin sellaisen reitin, jossa ei ollut paljoa nousumetrejä. Keskitehot olivat 148W (FTP  60%) ja keskisykkeet 119 bpm. Suht. mukavasti jaksoi, vaikka nuhuttamaan ja niistelemään jonkin verran joutuikin.

Perjatai oli lepopäivä, mutta lauantaina aamulla kävin tekemässä reilun 8 kilometrin rauhallisen juoksulenkin. Vähän väsynyttä ja kankeeta meno oli. Vauhti oli 4:49 min/km ja keskisyke normaalia korkeampi, 132 bpm. Loppupäivä tulikin sitten tehtyä pihahommia, risujen naksuttelua yms.

Sunnuntain vastainen yö oli, ainakin aamun tunneiltaa, huono. Nenä oli tukossa, enkä oikein saanut enää unta aamuyön heräämisen jälkeen. Viikon mittaan olen käyttänyt Nasolinia nenän avaamiseen, mutta päätin nyt kokeilla selviäisikö yön ilman sitä – vähän huonosti selvisin. Aamulla kuitenkin nokka aukesi ja olo myös sen puolesta parani. Aamupäivällä poljin taas reilun tunnin sisäpyöräilyn Zwiftissä. Tälläkin kertaa menin helpolla reitillä. Keskitehot nousivat 161 W.iin (FTP 65%) ja keskisyke 119 bpm. Päivällä tuli kanneltua rankoja ja tehtyä klapeja jokusen tunnin verran.

Tällä viikolla vähän siis tuli kokeiltua taas treenauksen makua. Toivottavasti ensi viikolla saisi määriä vähän nostettua ja kuonon kuntoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.