Pakkastaaaaaaa

Viikko 6/2020 (3.-9.2.2020)

Toinen peräkkäinen talvinen viikko takana. Lumet pysyivät mukavasti maassa, kun pakkasella oltiin melkein koko viikko. Lumitykit lauloivat laskettelurinteissä ja latukoneetkin pääsivät töihin Lamminpään reiteillä. Mitään ihannelatuja ei vielä ollut tarjolla, joten itse jätin sukset vielä odottamaan parempia hiihtokelejä.

Kevyemmän viikon jälkeen, oli tarkoitus kerätä vähän enemmän tunteja tälle viikolle. Vähäinen työmatkapyöräilyjen määrä kuitenkin vesitti 20 tunnin rajan rikkomisen.

Maanantaina pidin etätyöpäivän ja treeniohjelmaan kuului illalla Zwift-harjoitusohjelman 5.:nnen viikon ensimmäinen treeni. Se oli kevyt 141 W (FTP 61%) keskitehoilla poljettu harjoitus. Päälle vielä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina juoksin aamulla matolla vähän päälle tunnin / 13 km. Vauhtiin nähden sykkeet olivat hieman korkealla (avg. hr. 130 bpm). Tosin juoksun loppupuolella tein kolme kilometrin vähän reippampaa vetoa, jotka nostivat keskisykkeitä. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Tällä kertaa ei oikein päässyt pelifiilikseen kiinni ja tsemppi oli vähän kateissa. 95 bpm:n keskisykekin kertoo, ettei ihan hirveän kovia taistelupalloja ollut pelissä mukana

Viikon ensimmäinen työmatkapyöräily oli vasta keskiviikkona. Aamulla oli neljä astetta pakkasta, mutta illalla oltiin nollassa. Ohjelman mukainen, viikon toinen sisäpyöräily, tuli poljettua ennen myöhäisillan tunnin Manyonen uintitreeniä. Pyöräilyssä oli mukana pitkiä vetoja 185 W:n tuntumassa. Paikoin mentiin jo yli 200 W:kin. Keskitehot olivat kuitenkin maltilliset 145 W (FTP 63%).

Torstaiaamulla oli viitisen astetta pakkasta ja lumista, mutta juoksin kuitenkin reppu selässä töihin. 16.3 km meni 77 minuuttiin, eli keskivauhti oli 4:44 min/km ja keskisyke 132 bpm. Tuulistakin oli, mutta kerrankin sen suunta oli suotuista. Töiden jälkeen purin juoksurepusta sisäliikuntavälineet, kun ohjelmassa oli puolentoista tunnin padel-vuoro. Alkupeli oli osaltani todella surkeeta ja virheitä tuli paljon. Loppua kohden pelini kuitenkin parantui ja etenkin alakierteinen syöttöni oli myrkkyä vastustajille.

Perjantai oli taas kevyempi päivä, sillä ohjelmassa ei ollut kuin työmatkapyöräilyt ja reilun tunnin hieronta. Aamulla pakkasta oli ihan mukavat 9 astetta ja illallakin vielä jokunen aste. Lumesta huolimatta keli oli melko liukas ja nastaa olisi paikoin kaivattu takarenkaaseenkin.

Lauantain uintitreenit jäivät väliin, sillä osallistuin samaan aikaan juostuun TeivoCupin neljänteen osakilpailuun. Lämpötila oli nollassa ja viiden kilometrin edestakainen reitti oli luminen. Nastari oli ihan oiva valinta kengäksi, mutta siitäkin huolimatta meno oli vähän lipsuvaa, sillä irtolunta oli vähäsen reitillä. Loppuaikani oli 18:40 joka oli alkutalven esi-TeivoCupiin verrattuna 40 sek heikompi (joka tosin juostiin sulalla kelillä). Ihan tyytyväinen kuitenkin olen aikaan, sillä keli ei ollut nopea ja muutenkin kovat juoksutreenit ovat jääneet vähiin. Päivällä tein pari tuntia klapeja ja ennen saunaa poljin vielä viikon kolmannen ohjelman mukaiset sisäpyörätreenin. Ohjelmassa oli 90 minuutin polkaisu 155 W (FTP 67%) keskitehoilla. Se sisälsi jo 220 W lyhyitä vetoja, eli kovempaan suuntaa ollaan ohjelmassa menossa.

Kuva: TeivoCupin kuvaaja

Heti sunnuntaiaamusta lähin pitkälle juoksulenkille. Jalassa oli jälleen nastarit, ja se oli taas hyvä valinta, sillä lämpö oli nollassa ja alusta pääosin tamppaantunutta lunta, joten pitokin oli ihan hyvä. 25 km:n lenkki meni mukavan kevyesti. Keskivauhti oli 5:05 min/km ja keskisyke 119 bpm, eli mukavasti meni numeroidenkin puolesta. Sää oli tuulinen, mutta onneksi pahoja vastatuuliosuuksia ei ollut montaakaan kilometriä. Heti juoksun päälle pyöräilin ohjelman mukaisen tunnin sisäpyöräilytreenin. Pyöräilykin meni kevyesti, 143 W (FTP 62%) keskitehoilla, sillä kovin korkeilla tehoilla ei poljettu laisinkaan. Päivän voimatreeninä toimi 3,5 tunnin klapisavotta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.