Luntaaaaaaaaaa

Viikko 5/2020 (27.1. – 2.2.2020)

Ainakin tämän vuoden, jos ei jopa koko talven, pisin lumijakso meneillään. Tiistaiaamulla oli valkoinen maa ja parin kolmen päivän aikana tuli ehkä noin 15 cm nuoskalunta. Viikonlopun plussakelit verottivat vähän hankea, mutta valkoisen puolella edelleen ollaan. Ja jos ennusteet pitävät paikkansa, niin kyllä ensi viikon lopulle asti valkoista pitäisi olla, sillä jonkinlainen pakkasjakso on tiedossa.

Parin treenin täyteisen viikon jälkeen, tämä viikko oli suunniteltu, jos ei nyt lepoviikoksi, niin ainakin kevennetyksi viikoksi. Tällekin viikolle kuitenkin tuli harjoituspäiväkirjaan 14.5 tuntia. Hieman vähempikin olisi kelvannut, mutta tunteja tuntui vaan kertyvän, vaikka perjantaikin oli ihan lepopäivä –  ensimmäinen tänä vuonna.

Pidin etätyöpäivän poikkeuksellisesti maanantaina. Kevennetyn viikon kunniaksi, en tehnyt päivätreeniä laisinkaan, vaan tyydyin ainoastaan illalla polkemaan trainerilla tunnin verran. Tällä viikolla en mennyt Zwiftin harjoitusohjelman mukaan, vaan tein ns. vapaita ajoja. Keskitehot olivat 187 W (FTP 81%). Tämä oli myös ensimmäinen polkeminen uudella triathlonpyörällä. Hieman oli alkuun outo asento, kun droppia oli maantiepyörään verrattuna enemmän (10 cm). Sähkövaihteet toimivat hienosti. Pyöräilyn päälle vielä kolme varttia kotisalia.

Tiistaina oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt ja yöllä oli satanut uutta nuoskalunta jokunen sentti ja taivaalta tuli lisää räpäskää. Kotiin päin tullessa keli oli suurin piirtein samanlainen, nollan tuntumassa mentiin ja sohjoista oli. Illalla pelattiin sulkapallossa lyhyitä kaksarieriä, kun neljäs pelaaja puuttui. Hyvin sujui kaksarikin. Nilkka otti vähän itseensä pelin aikana ja kipuili loppuillan.

Keskiviikkona juoksin pitkästä aikaa heti aamusta töihin. Asteen verran oli lämpöä, keli sohjoinen ja tuulinen. 16.2 km matka meni 4:45 min/km keskivauhdilla ja 127 bpm:n keskisykkeellä. Melko hidas keli ja vähän aamukankeutta, kun matkaan tuli lähdettyä ennen kuutta. Illalla kävimme läpi Manyonen luoennolla uinnin käsivetotekniikkaa. Alkuperäinen suunnitelma oli katsoa läpi aiemmin kuvattuja uintejamme, mutta teknisten ongelmien vuoksi se jäi väliin. Luennon päälle teimme tunnin uintitreenin, jossa tehtiin pääasiassa vetoja.

Torstai oli taas työmatkapyöräilypäivä ja keli oli jälleen sohjoinen/luminen. Lämpöä 0 astetta ja uutta lunta sateli. Kotiin päin tullessa räntäsade oli lakannut ja pyörätiet suht hyvin auratut. Illalla pyöräilin trainerilla reilun tunnin ajan 188 W keskitehoilla (FTP 81%).

Perjantai olikin täysin lepopäivä. Koko päivä ja ilta meni Vanajanlinnassa Valmetin häppeningissä. Omalla autolla olin liikenteessä, joten juomapuolella täytyi pitäytyä alkoholittomissa.

Lauantaina jätin aamutreenin väliin. Päivällä oli Manyonen tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallissa. Tällä kertaa olimme pukeutuneet märkäpukuun ja teimme 500 m vetoja. Tosin radallamme oli sen verran hitaampia uimareita, että parin sadan metrin jälkeen kärkipää joutui odottelemaan vähän aikaa paikallaa, jotta saisimme välimatkaa kierroksella kiinniotettuihin. Märkäpuku nopeutti uintiani n. 15-20 sek / 100 m. Uimme siis hieman alle 1:45 min / 100 m vauhdilla. Itse olin pääasiassa peesissä, mutta pari pätkää olin myös veturin hommissa. Peesissä uidessa tuo vauhti tuntui sopivan kevyeeltä. Illalla testasin perjantaina korjatun juoksumaton. Juoksin kiihtyvävauhtisen 13 km harjoituksen, johon kului aikaa tasan tunti. Keskisyke oli 134 bpm ja juoksu tuntui suht kevyeltä. Matto piti edelleen hankaavaa ääntä, kun keskellä mattoa juoksi, joten onkohan ihan vielä kunnossa.

Sunnuntaina aamulla pyöräilin trainerilla reilun kahden tunnin pyöräilyn Zwiftissä. Uuden pyörän ajoasentoon alkaa jo pikkuhiljaa tottumaan, eikä kaksi tuntia sen selässä tuntunut ollenkaan pahalta. Keskitehot olivat 171 W (FTP 74%) ja keskisyke 121 bpm. Heti pyöräilyn perään juoksin matolla kiihtyvävauhtisen 10 km. Keskivauhti oli 4:40 min/km ja keskisyke 137 bpm. Ihan hyvin juoksu lähti kulkemaan heti pyöräilyn perään. Mattokin tuntui toimivan tänään eilistä paremmin. Juoksun jälkeen tuli tehtyä vielä kolmisen tuntia mettähommia. Jokunen puu tuli kaadettu, karsittua, katkottua ja kannettua. Vastasi ihan hyvin punttitreeniä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.