Uutta pyörää ja puun kaatoa

Viikko 4/2020 (20.-26.1.2020)

Pyöräkuume sai tällä viikolla antibioottia, kun maanantaina tilasin SUP:sta ylivuotisen Feltin triathlonpyörän. Ykkösvaihtoehtoa kun ei enää saanut, niin piti “tyytyä” siihen mitä saa. Ovh-hinnaltaa tämä pyörä oli kyllä muutama vuosi sitten kalliimpi kuin havittelemani pyörä, joten ihan laatu peli on kyseessä. Levyjarrut uupuvat, mutta sähkövaihteet ja kuitukiekot sain. Tiistaina kävin SUP:ssa Bike Fittingissä ja siitä saaduilla arvoilla pyörä sitten säädettiin kuntoon. Samana päivänä sain vielä pyörän matkaan, mutta meni lauantaihin asti, että sain uuden menopelin traineriin kiinni. Ensimmäinen ajo menee kyllä ensi viikkoon.

Tämäkin viikko oli ihan hyvä treenien osalta. Toinen peräkkäinen n. 20 tunnin viikko. Muutenkin hyvä kuukausi meneillään, sillä tälle kuulle on harjoituspäiväkirjaan kertynyt 71 tuntia hikiliikuntaa (nyt mennään 26:tta päivää). Ensi viikko otetaankin sitten kevyemmin, ettei mene liikaa rasituksen puolelle.

Mitään kovin ihmeellistä ei tällä viikolla treenien osalta tapahtunut. Maanantai alkoi taas työmatkapyöräilyllä. Illalla reilu tunti, Zwiftin harjoitusohjelman 4:nnen viikon aloitustreeni 147 W (FTP 64%) keskitehoilla. Päälle vielä puoli tuntia kotisalia.

Tiistaina tein poikkeuksellisesti aamulenkin kotoa päin. Vajaan tunnin / 12.5 km:n juoksulenkki meni suht kevyesti ja fiilis oli muutenkin hyvä, sillä tiedossa oli aamupäivällä uuden pyörän haku. Lämmintä oli, sillä mittari näytti neljää plussaa ja päivän mittaa vaan lämpeni. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Oma peli sujui tällä kertaa tosi hyvin ja pelikaveritkin totesivat, että olen oikein “liekeissä” kentällä.

Keskiviikkona taas työmatkapyöräilyt nolla-asteisessa kelissä. Tuuliset kelit jatkuvat edelleen ja myötätuulessa maastopyöränkin vauhtia nousee ihan mukaviin lukemiin. Illalla vajaan tunnin Zwiftin harjoitusohjelman mukainen sisäpyöräily 155W:n (FTP 67%) keskitehoilla. Tämän päälle vielä tunnin uintitreeni Manyonen porukan kanssa. Vetoja oli jälleen ohjelmassa, ja yritettiin määritellä 3-alueen nopeutta.

Torstaina työmatkapyöräilyt ja illalla reilun tunnin / 13.5 km:n juoksulenkki yhdystien ja Teivon kautta. Lunta oli satanut pari milliä ja se teki alustasta hieman lipsuvan. Onneksi hiekoitus oli kunnossa, joten vauhtiin vaikutti enemmänkin tuulinen keli. Meno oli vähän kankean oloista vaikka ihan hyvin tuntuikin kulkevan.

Perjantaina työmatkapyöräilyt muutaman asteen lämpötilassa. Illalla ohjelman mukainen reilun tunnin sisäpyöräily 151 W:n (FTP 65%) keskitehoilla.

Lauantai alkoi 13 km:n juoksulenkillä. Joka kolmannen kilometrin juoksin reipasta vauhtia ja aina välissä pari kilometriä rentoa ja rauhallista. Tämä oli ensimmäinen kovempisykkeinen juoksu sitten pariin kuukauteen. Yllättävän hyvin kuitenkin kulki. Ensimmäinen kilometrin veto oli hieman laskuvoittoiseen maastoon ja sen aika oli 3:46. Toinen oli puolestaan hieman nousuvoittoinen ja sen juostiin myös vastatuuleen, aika 3:51. Kolmas veto oli suht tasaista, mutta myötätuuleen, aika 3:32. Neljäs vetokilometri hieman nousuvoittoinen, aika 3:38. Maksimisykkeet nousi 169 bpm:iin. Päivällä tunnin uintitreenit Manyonen kanssa. Pitkää siivua vedettiin rauhallisesti ja väliin lyhyitä vetoja. Illalla Zwiftin-harjoitusohjelman neljännen viikon viimeinen treeni. Vajaan tunnin polkaisu meni 148 W (FTP 64%) keskitehoilla, vaikka välillä mentiinkin yli FTP 100%:n.

Sunnuntaina oli ohjelmassa jälleen viikon pitkä treeni. Se tehtiin juosten ja matkaa kertyi 30.4 km. Aikaa kului 2:36, eli keskivahti oli 5:08 min/km. Keskisyke oli 119 bpm eli mukavasti PK:n puolella mentiin. Muutenkin juoksu oli kevyen oloista ja pitempäänkin olisi voinut mennä, mutta johonkin se lenkkikin pitää lopettaa, vaikka kolmeen kertaan pidensin lenkkiä matkan aikana. Lenkin päälle tuli avattua myös puunkaatokausi ja ulkohommia tulikin tehtyä vielä kolmisen tuntia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.