Pettynyt pyörän ostaja

Viikko 3/2020 (13.-19.1.2020)

Tämän talven säästä on ihan turha enää jaaritella sen enempää. Talvi on peruttu ja siirrytään puolen vuoden syksystä suoraan kevääseen. Ulkoliikuntaahan nämä kelit suosivat, etenkin kun viikko on ollut kuiva, vaikka melko tuulista kylläkin on ollut.

Tällä viikolla tuli pitkästä aikaa rikottua 20 tunnin treenimäärä. Neljä juoksua, neljä sisäpyöräilyä, neljänä päivänä työmatkapyöräilyt, pari uintikertaa ja yksi sulkiskerta oli tämän viikon ohjelmassa.

Syksyn mittaan olin vertaillut ja pähkinyt millaisen triathlon-pyörän sitä ostaisi ensi kesän haasteisiin. Loppuvuodesta päädyin tämän vuoden Feltin IA Ultegra Di2 -malliin. Tällä viikolla sitten astelin kauppaan ja iskin tukun seteleitä pöytään, että nyt sitten laitetaan haisemaan ihan kunnolla. Kävi kuitenkin niin, että ko. malli on loppuunmyyty, eikä sitä enää tällä kaudella saa, ensi syksynä sitten uusi yritys. Paska, on se kumma kun raha ei kelpaa.

Maanantaina oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt sekä illalla Zwiftin FTP builder -ohjelman mukainen vajaan tunnin kevyt sisäpyöräilytreeni. Keskitehot olivat maltilliset 150W ja keskisykkeetkin 115 bpm.

Tiistaina työpaikalta 12 km PK2/VK1 -lenkki 4:32 min/km vauhdilla. Kerrakin oli tiistaina pitävä keli ja lenkki meni muutenkin ihan mukavasti, vaikka tuulinen keli jälleen kerran olikin. Sykkeet olivat vauhtiin nähden ihan hyvät: 133 bpm. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria normiporukalla Raholassa. Sulkapallossakaan ei mitään valittamista, vaihtuvilla jaoilla pelatut pelit taisivat päätyä minun voittooni.

Keskiviikkona palattiin työmatkapyöräilyjen pariin. Lämpöasteita oli jokunen ja jälleen oli tuulista, mutta onneksi vettä ei satanut. Illalla kotiin polkiessa lämpöä oli kuusi astetta ja se taisi olla tämän vuoden ajan ennätyslämpöjä täällä päin (päivällä taisi olla vieläkin lämpeempää). Kotiin päästyä tein vajaan puolentoista tunnin ohjelman mukaisen sisäpyöräilyn. Keskitehot olivat jälleen maltilliset 149W. Illalla oli vielä Manyonen vapaauintitreenit Ylöjärven uimahallilla. Käsitekniikkaa treenattiin ja uintiakin kuvattiin sivulta päin.

Torstaina työmatkapyöräilyt mukavassa syys… eiku talvisäässä. Töiden jälkeen kotona tein reilun tunnin ja 13.5 km:n juoksulenkin. Suht tasainen yhdystie – Ylöjärven keskusta – Teivo – Vuorentausta -lenkki meni ihan mukavasti kun päivän kova tuulikin oli illaksi tyyntynyt. Keskari oli 4:34 min/km ja keskisyke 132 bpm, eli ihan OK.

Perjantaina pääsi taas työmatkapyöräilyt polkemaan muutaman asteen lämpötilassa. Aamupäivällä oli reilun tunnin jalkahieronta ja illalla kevyehkö, reilun tunnin ohjelman mukainen sisäpyörätreeni 152W:n keskitehoilla.

Lauantai meni taas koko päivä hikisissä merkeissä. Ensimmäiset kunnon sykkeet tuli heti aamuseitsemältä, kun Jalo peläytti sairaskohtauksellaan (tai mikä nyt sitten olikin). Meninki kuitenkin oli sen oloista, että henkeä vietiin. Siitä kuitenkin selvittiin säikähdyksellä ja aamujuoksulenkille pääsin normaaliin tapaan. Reilun tunnin juoksulenkki meni mukavan kevyesti 13 km/h vauhdilla. Olisiko Jalon tapaus noustanut adrenaliinit sopivasti koholle, että juoksukin oli niin kevyen tuntuista. Päivällä tunnin vapaauintitreeni Manyonen kanssa Ylöjärven uimahallissa. Peruskelausta ja jonkin verran 100m vetoja. Iltatreeninä oli vajaan puolentoista tunnin ohjelman mukainen sisäpyöräily. Nyt keskitehot nostettiin jo vähän korkeammalle, ollen nyt 168W, keskisykekin oli 125 bpm. Päivän muista rasituksista huolimatta jalka pyöri ja hiki lensi ihan mukavasti.

Sunnuntaina aamusta lähdimme Peetun kanssa pitkälle juoksulenkille. Lämpöä oli asteen verran ja länsi tuuli oli melko navakka. Suuntasimme suorilla Pyynikin näkötornille, josta seuraamme tuli muutaman kilometrin ajaksi kolmas pyörä. Pyynikiltä suuntasimme Tahmelan rantaan, jossa teimme pienen silmukan, jonka jälkeen suuntasimme Hyhkyn, Villilän ja Kalkun kautta takaisin lähtöpisteeseen. Matkaa kertyi 25.5 km ja vauhti kerrankin sopivaa PK1-vauhtia, 5:25 min/km. Keskisyke oli vauhdille sopiva 115 bpm. Näitä pitäisi saada lisää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.