Jouluviikko

Viikko 52/2019 (23.-29.12.2019)

Tämä viikko tuli otettua rennosti. Vähällä treenimäärällä, isosti herkutellen, töistä vapaalla ja pitkään nukkuen. Ensi viikko voi olla vaikea, kun on tottunut nukkumaan kello 8-9, ja päätäkin voi särkeä, kun ei saa päivittäistä suklaa-annosta.

Maanantaina käytiin Tuulin kanssa Tesoman uimahallissa uimassa vajaan tunnin vapaauintitreeni. Uin 3 x 400m + 3 x 300m. Ensimmäinen veto ilman välineitä, toinen pullareilla ja kolmas lättärien ja pullarin kanssa. Jotenkin uinti ei oikein ottanut sujuakseen, ei oikein jaksanut keskittyä hommaan.

Jouluaaton aamuna tein reilun tunnin juoksulenkin Nokialla päin. Sykkeet olivat vähän korkealla, ja lenkki meni melkein VK1:n puolelle, vaikka vauhti oli vain 4:38 min/km. Keli oli ihan mukava, 1 aste lämpöä ja sulat tiet. Päivä ja ilta meni anoppilassa Joulutohinoissa.

Keskiviikkoaamuna, ennen kuin lähdimme Alastaron Joulutohinoihin, kävin juoksemassa reilun 15 km lenkin länsi-Tampereen pyöräteillä. Yöllä oli satanut jokunen sentti nuoskalunta, joten alusta oli mukavan pehmeä ja kostea lumi piti hyvin tossun alla. Vauhti oli maltillinen 4:42 min/km ja meno tuntui ihan mukavan rennolta.

Torstaina kävimme Tuulin, Mikan ja Kallen kanssa pelaamassa puolitoista tuntia padelia Loimaan uudella padel-hallilla. Tasaista vääntöä oli koko 90 minuuttia, ja mukavaa oli vaikkai hävisimme niukasti Tuulin kanssa.

Perjantaina aamulla ajoimme kotiin, ja illalla tein trainerilla 20 minuutin FTP-testin. Alkuun parikymmentä minuuttia verryttelyä, joka sisälsi muutaman tiukemman vedon ja sitten oli itse testin vuoro. Olin jonkun vanhan testin perusteella asettanut edelliseksi FTP-arvoksi 260 W ja siltä pohjalta lähdin tekemään uutta testiä. Ensimmäinen 10 minuuttia menin 255 W keskiteholla, mutta sitten meno alkoi hyytymään. Joulun mässäilytkin painoivat mahassa ja keskiteho tippui minuutti minuutilta. Viimeiset viisi minuuttia oli todella tuskaa ja keskitehot tippuivatkin 242 W:iin. Tästä seurasi se, että FTP-arvoksi tuli tällä kertaa 231 W. Alku tuli mentyä selvästi liian kovilla tehoilla eikä päivän vireystilakaan ollut ihan parhain, mahakin painoi. Mutta nyt ainakin tietää miltä tasolta lähteä pyöräilykuntoa kehittämään.

Launtaina puoliltapäivin oli Manyonin uintitreenit Ylöjärven uimahallilla. Tunnin verran tuli uitua pullarin kanssa pitkää ja erittäin rauhallista liukua, tekniikkaan huomiota kiinnittäen. Treeneissä ei ollut kuin kolme henkilöä, joten henkilökohtaista opastusta sai tällä kertaa hyvin. Uintimatkasta ei ole tarkkaa tietoa, koska Polarin mittarin on alkanut näyttämänn viime aikoina ihan höpöjä uintimatkoista. Illalla juoksin vielä matolla kiihtyvävauhtisen treenin. Vähän vajaan 50 minuuttia ehdein juosta ennen kuin matto alkoi jostain syystä tökkimään ja treeni piti harmittavasti keskeyttää ennen aikojaan. Tuossa kohdin keskivauhti oli 13 km/h ja treeniä jäljellä reilu 10 minuuttia. Periaatteessa loppuveto ja palauttelu jäivät tekemättä.

Sunnuntaina päivällä oli ulkona melko tuhnuinen ilma. Lämpö nollassa, taivaalta tuli välillä jotain vesiräntätihkua ja tuuli oli kova. Kävin kuitenkin tekemässä ulkona pitkän juoksulenkin. Pitkästä aikaa peräti 22,7 km PK-sykkeillä. Kevyesti meni kun keskisyke oli 120 bpm ja keskivauhti 5:07 min/km.

Leave a Reply

Your email address will not be published.