Lakkoilua

Viikko 50/2019 (9.-15.12.2019)

Viikko alkoi lakkoilun merkeissä, kun YTN:n lakko piti valmettilaiset pois työpaikoilta. Itse en liittoon kuulu, mutta solidaarisuuden nimissä yritin olla poissa kustannuspaikalta. Hieman huonosti asiassa onnistuin, sillä joka päivä tuli vähän rikkuroitua, tiistaina olin jopa toimistolla jokusen tunnin.

Maanantaina hyödynsin ylimääräisen vapaa-ajan käymällä päivällä tekemässä reilun 14 km:n rauhallisen juoksulenkin. Lämpöä oli pari astetta ja paikoin oli liukasta, mutta muuten ihan mukava juoksukeli. Vireystila oli vähän heikko ja juoksu tuntuikin jonkin verran väsyneeltä. Illalla tein vielä kolmen vartin kotisalitreenin.

Toisena lakkopäivänä kävin päivällä Kalevan uimahallissa uimassa tunnin vapaauintitreenin. Syy Kalevaan eksymiseen oli, että oli tarkoitus päästä kerrankin uimaan 50 metrin radalla, mutta rata olikin laitettu lyhyeksi viikonlopun lyhyen radan SM-kisojen vuoksi. Hyvänä puolena tuossa oli, että ratoja oli paljon käytössä ja tilaa uida oli melko hyvin. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Tällä kertaa pelini oli voittoisaa, sillä yhdeksästä pelatusta erästä minun puoleni voitti seitsemän.

Kolmantena ja viimeisenä lakkopäivänä pyöräilin trainerilla 50 minuutin kevyehkön harjoituksen. Keskitehot olivat 156W ja keskisykekin vain 120 bpm. Eli suht rauhassa tuli mentyä. Illalla Ylöjärven uimahallissa oli Manyonin tunnin uintitreenit. Teimme verkkojen lisäksi 40 kpl 25m vetoa. Melko hyvin (kuulemma) tekniikka pysyi kasassa, vaikka vauhtia nostettiinkin. Yhteensä matkaa kertyi pari kilsaa.

Torstai olikin sitten normaali työpäivä. Työmatkat pyörällä ja illalla tunnin kotisalitreeni.

Perjantaina taas työmatkat pyörällä. Aamupäivästä kävin tekemässä lisäksi Valmetilta 12 km:n juoksulenkin Tampereen keskustassa päin. Lämpöä oli pari astetta, mutta siltikin alusta oli hieman lipsuva. Vauhti oli kuitenkin ihan hyvä 4:32 min/km, tosin sykkeet olivat hieman korkealla, 137 bpm keskilukemissa. Illalla oli Valmetin pikkujoulut, mutta siellä ei tullut oltua kuin vähän yli kymmeneen asti, ja sitten omalla autolla kotiin nukkumaan.

Lauantai alkoi rennolla reilun 14 km:n juoksulenkillä. Juoksu kulki ihan mukavan rennosti. Vauhti oli sopivan maltillinen 4:37 min/km, mutta sykkeet näyttivät olevan vieläkin vähän korkealla. Eli VK1-harjoitukseksi tämäkin lipsahti. Päivällä vaikeahko uintitreeni Ylöjärven uimahallissa. Sculling-uinti ei oikein suju, ja jäinkin muun porukan jalkoihin. Myös delffiini-potkut jouduin jättämään väliin kun räpylöillä pohkeet tuntuivat kramppaavan. Illalla poljin saunahien päälle kolme varttia erittäin maltillisilla tehoilla ja sykkeillä. Keskitehot olivat 132W ja keskisyke 111 bpm. Jalat olivat ennen polkemista jo melko väsyneet.

Sunnuntai olikin sitten viikon paras treenipäivä, sillä jätin kaikki harjoitukset väliin. Sen verran väsyneen oloiset jalat olivat, että pitkän sisäisen taistelun jälkeen sain pidettyä sunnuntain lepopäivänä. Tämän viikon piti muutenkin olla kevyt viikko, mutta kuitenkin harjoituspäiväkirjaan kertyi 14 tuntia merkintöjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.