Määräviikko

Viikko 49/2019 (2.-8.12.2019)

Viikon treenit eivät rytmittyneet ihan samalla kaavalla kuin edellisinä viikkoina. Rytmitys meni sekaisin jo edellisenä sunnuntaina, kun pitkä treeni tuli tehtyä pyörällä eikä juosten. Tästä syystä maanantaille piti ottaa juoksutreeni. Ja kun etätyöpäivä oli ja ulkona lunta ja pakkasta, niin tein treenin kotona matolla. Ilman nousukulmaa tuli juostua ja maltillisesti kiihtyvällä vauhdilla. 12 km:iin kului aikaa vähän vajaat 56 minuuttia. Ihan ei täydessä iskussa oltu, mutta suht ok treeni kulki. Illalla kävin tekemässä vielä Tesoman uimahallissa vajaan tunnin / 2 km:n vapaauintitreenin. Valmennuksessa opittua tekniikkaa yritin toteuttaa ja mielestäni ihan hyvin uinti rullasikin. Vauhdissa tosin ei ole tullut mitään muutosta.

Tiistaina oli autopäivä, mutta illalla oli perinteiseen tapaan puolitoista tuntia sulkapalloneluria Raholassa. Vähän oli oma pelini vaisun oloista. Vireystila vähän heikko.

Keskiviikkona työmatkapyöräily muutamassa lämpöasteessa ja paikoin vielä lumisilla pyöräteillä. Illalla tuli poljettua trainerilla tunnin verran. Ensimmäinen puolituntia oli Zwiftin ohjelman mukainen harjoitus, mutta tuli valittua vähän turhan kova-wattinen treeni, sillä tunnin harjoitus supistui puoleen, kun äijästä loppui puhti. Toinen puoli tuntia olikin sitten vain kevyehköä rullailua.

Torstaille kertyikin sitten ihan mukavasti treenitunteja. Aamun työmatkapyöräilyssä sai olla varovainen, kun pyörätiet olivat paikoin tosi jäiset. Eturenkaassa oli kyllä nastat, mutta nyt olisi jo kaivannut taaksekin lisäpitoa. Aamupäivästä kävin juoksemassa töissä reilun 12 km lenkin Tampereen keskustassa päin. Juoksureitti kulki pääosin sulilla alustoilla, mutta paikoin oli kyllä jäistäkin. Vauhtia oli olosuhteisiin nähden ihan mukava 4:36 min/km keskisykkeen ollessa 133 bpm. Illalla pikaisesti pyörällä kotiin ja heti päälle pelaamaan puoleksitoista tunniksi padelia Pirkkalaan. Päivällä oli lisäksi reilun tunnin jalkahieronta.

Perjantai olikin itsenäisyyspäivä ja päivän treeni tuli tehtyä pyörätrainerilla ja samalla katsottua itsenäisyyspäivän paraatia ja Tuntematonta sotilasta. 100 minuuttia poljin 166W keskitehoilla. Treenin aluksi oli jonkin verran polkemistekniikkaakin, kun harjoitus sisälsi yhden jalan polkemista. Vaikeeta oli polkea niin, ettei klonksuisi, mutta ehkä se alkaa sujumaan kunhan vaan harjoittelee.

Lauantaiaamusta tuli tehtyä märkä tunnin juoksulenkki 4:30 min/km keskivauhdilla. Parin ensimmäisen kilsan jälkeen alkoi satamaan vettä ja välillä räntääkin. Vilu meinasi loppumatkasta tulla, kun kaikki kamppeet olivat ihan läpimärät. Muuten juoksu kulki ihan mukavasti, jopa melko kevyesti. Alusta oli sula, joten rennosti pystyi juoksemaan. Päivällä oli Manyonen tunnin uintitreenit Ylöjärven uimahallissa. Koko tunti uitiin rauhallista pitkää siivua, sykkeitä välillä katsoen. Valmentajan mukaan uintirytmini alkaa jo aika-ajoin näyttämään ihan laadukkaalta, joten eteenpäin tekniikka on siis mennyt. Ajatus ja keskittyminen ei tosin saa uinnin aikana kadota tekniikasta muualle tai tekniikka hajoaa välittömästi. Iltapäivän ylioppilasjuhtien jälkeen tein vielä kolmen vartin kotisalitreenin.

Sunnuntaiaamuna kävin työkaverin kanssa pelaamassa Lempäälässä tunnin verran sulkapallokaksaria. Edellisestä kaksarista olikin aikaa jo kuukausi-pari ja kun pelattiin  vielä muovisulalla ja muutenkin vähän normaalista poikkeavassa ympäristössä, niin pari erää meni totutellessa olosuhteisiin. Kaksi ensimmäistä erää hävisin, mutta kaksi seuraavaa voitin. Viimeisen ja ratkaisevan erän taas hävisin. Tiukkaa vääntöä oli. Iltapäivällä pyöräilin trainerilla reilun kahden tunnin treenin 187W keskitehoilla. Treeni oli taas vähän turhan rankka PK-treeniksi, mutta Innsbruckin maasto oli vaan sen verran nousuvoittoinen, että tehot karkasivat. 50 km:n reitille tuli kilometrin verran nousua.

Viikolle kertyi mukavat 17,5 h “hikiliikuntaa” ja lajikirjokin oli ihan hyvä, 7 eri lajia. Hiihto edelleen puuttuu tältä talvelta, ja kun sääennusteita katsoo, niin ihan heti ei harjoituspäiväkirjaan ‘hiihto’ -merkintää ilmesty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.