Uudet speksit käytäntöön

Viikko 47/2019 (18.-24.11.2019)

Kuukausi jouluun. Pakkasta on vähän, mutta lunta ei vielä vähääkään. Viikko ollut melko lämmin, vaikka nyt viikonloppuna pakkasella ollaan vähän oltukin. Hyvistä työmatkapyöräilykeleistä huolimatta tälläkin viikolla polkemiset ovat jääneet vähiin. Poikkeuksellisesti olin kahtena päivänä etänä ja yhtenä kävin autolla töissä, joten pari pyöräilyä tuli vain tehtyä. Sulien kelien vuoksi pyörä vaihtui taas cycloon, vaikka pyörätiet olikin melko tehokkaasti hiekoitettu, mutta rengasrikoilta on sentään vielä säästytty.

Viikonloppu oli taas vähän poikkeuksellinen, kun meillä oli lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan reilun vuoden ikäinen Hertta-setteri hoidossa. Vauhtia ja touhua riitti koko ajaksi, niin että meidän pojat olivat pitkälti vain statistin osassa.

Maanantai oli se toinen viikon päivistä, kun tuli käytyä pyörällä töissä. Illalla tein lisäksi tunnin sispyöräilytreenin. Keskitehot olivat 191W (NP. 204W) ja keskisyke 138 bpm.

Tiistaina aamupäivällä kävin tekemässä vajaan tunnin / 12.6 km:n juoksulenkin. Lämpöä oli viitisen astetta ja muutenkin mukava juoksukeli. Siitä huolimatta meni oli vähän väsyneen oloista. Illan sulkapalloneluri peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi, itse olisin kyllä päässyt, mutta muilla oli menoja.

Keskiviikkona oli Manyonen uintitreenit Ylöjärven uimahallissa. Sain taas vähän special-opetusta muuhun porukkaan nähden. Ei siksi, että olisin sen verran hyvä, vaan ihan päinvastaisesta syystä. Sainkin opetuksesta uinnin rytmitykseen uutta ajatusta ja se tuntui vievän taas askeleen eteenpäin parempaa uintitekniikkaa. Ennen uintia piti mennä uimahallin punttikselle tekemään salitreeniä, mutta aikataulusyistä en ehtinyt kuin kymmenisen minuuttia ole siellä.

Torstaina aamupäivästä juoksin töissä 12 km:n lenkin perinteisellä reitillä. Lämpöä oli nelisen astetta ja muutenkin mukava juoksusää. Vähän vajaa 55 minuuttia meni aikaa ja juoksu kulki ihan leppoisan mukavasti 4:34 min/km vauhdilla. Illalla olin pelaamassa varamiehenä puolitoista tuntia sulkapalloneluria Raholan Sulkiksessa. Voittoeriä en kauheasti kerännyt, mutta ihan hyvältä peli kaikesta huolimatta tuntui.

Perjantai oli sitten se toinen työmatkapyöräilypäivä. Aamupäivästä oli myös reilun tunnin jalka-/selkä-/niskahieronta, joten mitään kovaa aerobista treeniä ei päivälle parantunut tehdä. Illalla tein kylläkin tunnin kotisalitreenin.

Lauantai oli kunnon triathlon-treenipäivä. Se alkoi aamulla, kun tein 13.5 km:n VK1-juoksutreenin 4:22 min/km vauhdilla. Juoksu tuntui suht kevyeltä melko pitkään, mutta muutamalla viimeisellä kilometrillä alkoi vähän jaloissa jo tuntumaan. Puolen päivän aikaan oli jälleen Manyonin tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallilla. Käytännössä uin koko ajan pullarin kanssa rauhallista pitkän liuun vaparia. Välillä piti pysähtyä kuuntelemaan valmentajan ohjeita, mutta välillä sain mennä useamman sata metriä ilman keskeytystä. Illalla testasin vielä sisätrainerilla puolen tunnin ajan Zwiftin pyöräilysoftaa. 200W keskitehoilla päästelin menemään. Hien määrä lattialla oli sen mukainen, etenkin kun unohdin laittaa tuulettimet päälle.

Sunnuntaina tein pitkän juoksulenkin uusien speksien mukaisesti. Kun kerran edellisen viikonlopun kynnystesti kertoi, että PK-lenkit pitäisi tehdä rauhallisemmalla vauhdilla, niin ohjetta piti sitten noudattaa. Melkoista kellon kyttäämistä se koko matkan ajan oli, mutta pystyin juoksemaan 25 km:n lenkin 122 keskisykkeellä ja 129 maksimisykkeellä. Keskivauhti oli 5:06 min/km, eli kymmenisen sekunttia edellisiä kertoja rauhallisemmin. Näin rauhallista pitkää lenkkiä en muista koska viimeksi tehneen. Vielä jos haluaisi tehdä kunnon PK1-lenkin, niin vauhtia pitäisi tiputtaa jonkin verran, jotta sykkeet jäisivät enemmän alle 120 bpm:n. Ne tosin taitavat jäädä pyörällä tehtäviksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.