Juhannus Vierumäellä

Viikko 27/2019 (17.-23.6.2019)

Jukola-viikonlopun jälkeen oli havaittavissa normaalista poikkeavaa jalkojen kivistystä, ja muutenkin jalat olivat melko väsyneet. Siihen nähden tuli tehtyä varmaan vähän liiankin kova treeniviikko, sillä harjoituspäiväkirjaan kertyi yhteensä 17 harjoitustuntia.

Viikko tosin aloitettiin hieman kevyemmin, sillä ohjelmassa oli työmatkapyöräilyt sekä tunnin kotisalitreeni. Hieman tympeältä tuntui tehdä salitreeni sisällä, kun ulkona oli 25 lämmintä ja aurinko paistoi. Mutta sen verran väsyneet olivat jalat, ettei aerobista treeniä huvittanut tehdä.

Tiistaina pidin etätyöpäivän ja kävin aamulla juoksemassa 12,5 km:n lenkin 4:30 min/km vauhdilla. Jalat eivät olleet vielä palautuneet sunnuntain suunnistuksesta ja meno oli melkoisen väsynyttä. Illalla kävin vielä uimassa Tesomajärvessä tunnin vapaauintitreenin märkkärin kanssa. Matkaa kertyi 2,8 km ja melko hyvin jaksoi uida. Ulkolämpö oli 25 astetta ja aurinko paistoi, ja etenkin jalat, joissa märkäpuvussa on vähän paksumpi neopreeni, alkoi tuntua jopa kuumalta.

Keskiviikko oli pyöräilypäivä. Aamulla satoi ennen töihin lähtöä aika lailla ja tarkoitus oli pyöräillä suoraan töihin. Mutta muutaman kilometrin polkemisen jälkeen sade lakkasi ja taivaskin näytti selkenevän, joten pyöräilin sittenkin Säijän kautta töihin. Vettä ei tullut niskaan, mutta pöksyt olivat alkupätkän märkyyden vuoksi märät. Töiden jälkeen sitten samaa reittiä takaisinpäin. Eli sadan kilometrin pyöräilypäivä. Aamulla keskari oli hieman alle 29 km/h ja illalla hieman päälle. Jalat olivat edelleen hieman väsyneet molempiin suuntiin polkiessa.

Torstai oli sitten taas vähän kevyempi päivä, sillä silloin ei tullut tehtyä kuin normaalit työmatkapyöräilyt.

Juhannusaaton aamuna, ennen kuin lähdimme ajelemaan kohti Vierumäkeä, kävin juoksemassa 15 km:n VK-lenkin. Alussa meno oli vielä väsynyttä, mutta parin kilsan jälkeen alkoi jo jotenkuten kulkemaan. Keskivauhti oli 4:14 min/km ja nopein kymppi meni hieman alle 42 minuutin (taisi olla 2 km -> 12 km).

Lauantaiaamun pyörälenkki siirtyi puolella tunnilla eteenpäin, kun Vierumäellä iski sadekuuro, mutta sen jälkeen pääsi lenkille. Alkumatka oli märkää menoa, kun vesi lensi renkasista, mutta parinkympin jälkeen tie alkoi kuivumaan. Reitti kulki Vierumäeltä Vääksyn kautta Pulkkilanharjulle. Sitten käännyin pienemmälle tielle, joka kulki Kalkkisen kautta Marjoniemeen. Kalkkinen – Marjoniemi väli oli mitaltaan 12 km ja se oli hiekkatietä, ja se vähän pelottikin, että tuleeko rengasrikkoa tuolla pätkällä. Etenkin loppupätkällä oli sen verran pahaa nimismiehenkiharaa, että paikat meinasi tippua hampaista. Marjoniemen jälkeen oli noin 10 km pätkä, josta ei löytynyt tasaista eikä suoraa kohtaa tiestä. Terävää nousu ja laskua oli vaikka kuinka paljon ja tiukkaa mutkaa mutkan perään. Onneksi autoliikennettä oli vähän, sillä sen verran pahoja paikkoja tiellä oli. Mutkapätkän jälkeen tulin Heinolan keskustaan, jossa tuli vähän eksyttyä reitiltä ja kännykästä piti tarkastaa missä päin sitä oikein mentiin. Heinolan jälkeen olikin sitten enää kymmenkunta kilometriä takaisin Vierumäelle. Matkaa kertyi 104 km ja aikaa meni noin 3:45. Keskari tippui alle 28 km/h, sillä pitkä hiekkapätkä ja yli 600 nousumetriä söi vauhtia. Myötätuuliosuuksillä pääsi mukavaa haipakkaa, mutta vastatuuleenkin sai puskea.

Lauantai-iltana kävin tekemässä vielä kympin juoksulenkin. Rauhallisesti ja matalilla sykkeillä piti palautella, mutta reitille osuikin toistasataa nousumetriä, joten palauttava lenkki menikin kulutuksen puolelle. Yllättävän hyvin kuitenkin jaksoi, aamun pyöräilystä huolimatta.

Sunnuntaiaamusta kävin tekemässä 15 km:n juoksulenkin. Urheiluopisto – Vierumäki pätkä meni vielä ihan mukavasti, ja Lahdentien nousutkin vielä ihan OK, mutta kun reitti kääntyi takaisin urheiluopistolle päin, alkoi jalka vähän painaa, etenkin kun reitillä oli vielä yksi melko rapsakka nousu. Lisälenkkinä kiersin kuitenkin vielä golf-kentän. Aikaa kului vähän alle 72 min. Illalla kävin vielä Tesomajärvessä uimassa tunnin vapaauintitreenin, samanlaisen kuin tiistainakin. Uinti kulki ihan normaaliin tapaan, eikä muut Juhannustreenit tuntunut painavan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.