Kesäiset kelit

Viikko 17/2019 (22.-28.4.2019)

Kelit sen kun muuttuvat kesäisimmiksi päivä päivältä. Viikolla oltiin useampana päivänä 20 lämpöasteen kieppeillä ja aurinkokin on helottanut pilvettömältä taivaalta. Jossain ojanpohjilla on vielä lumilaikkuja, mutta muuten on ihan sulaa, latupohjatkin ovat tällä viikolla sulaneet lopullisesti. Pyörä- ja juoksulenkkejäkin on saanut mennä jo lyhyissä tamineissa, mikäs sen hienompaa.

Jalkapöytä kipuilee edelleen, mutta en ole antanut sen haitata treenejä, vaikka etenkin juoksussa se silloin tällöin kiukuttelee.

Maanantai oli vielä pääsiäispyhä, ja aikaa treenamiseen olisi ollut hyvin, mutta pidin vähän kevyemmän päivän ja tein vain tunnin kotisalitreenin. Pihahommille oli näin ollen enemmän aikaa.

Tiistaina aamupäivällä juoksin töihin 16 km, 4:30 vauhdilla. Lämpöä oli aamulla jo mukavasti 9 astetta. Juoksu kulki suht koht tyydyttävästi. Illalla tulin pyörällä töistä kotiin, ja päälle vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Pitkästä aikaa oli tosi tiukat pelit, jokainen matsi meni kolmeen erään ja erätkin olivat tasaisia.

Keskiviikkona maantiekiiturilla töihin, ja töiden jälkeen Säijän kautta kotiin. 50 km meni hieman päälle 29 keskivauhdilla. Tällä kertaa tuulen suunta oli melko hyvä, eikä vastatuulta ollut juuri laisinkaan. Pyöräilyn päälle, parin minuutin kamojen vaihdolla, tein 5 km juoksulenkin 4:30 vauhdilla. Tällä kertaa, vaikka jalat olivatkin kankeat, juoksu kulki hyvin eikä väsymyksestä ollut tietoakaan.

Torstaina aamulla juoksin kotona rauhallisen kympin, jonka jälkeen pyöräilin töihin. Illalla pyöräilin töistä Tesoman uimahallille, jossa tein tunnin vapaauintitreenin. Tällä kertaa uin vähän enemmän pullarin kanssa ja jokunen 25 m vetokin tuli tehtyä. 2500m kertyi taas mittariin.

Perjantai oli taas täyslepopäivä ja ohjelmassa oli vain aamupäivän tunnin jalka-/selkähieronta.

Lauantaina juoksin aamupäivällä 13 km. Ensin kaksi km rauhallista, sitten kaksi tonnin vetoa, tonnin palautuksella. Tämän jälkeen pari kilsaa palauttelua ja taas kaksi tonnin vetoa. Lopuksi pari kilsaa palauttelua. Ensimmäinen veto 3:45, toinen 3:30, kolmas 3:38 ja viimeinen 3:33. Toinen veto oli myötätuuleen, joka selittää parhaan vauhdin. Tosin kaksi viimeistä oli vastatuuleen. Illalla vielä 45 minuutin kotisalitreeni.

Sunnuntaina oli vähän koleampi aamu. Lämpöä vain 6 astetta ja kova tuuli. Lyhkäset juoksutrikoot olivat ihan ok, mutta hanskat olisivat saanut olla mukana. Kotoa Tahmelaan oli vastatuulta, mutta Tahmelasta Nokialle oli sitten taas mukavaa myötäistä. 21 km juoksin rauhallista PK-vauhtia. Tämän jälkeen 3 km reipasta 4:10-4:20 vauhdilla ja päälle vielä km n. 4 vauhdilla. Lopun reippaammat kilometrit sai painaa kovaan vastatuuleen, joten tyynessä kilsa-ajat olisivat olleet paremmat. Ensimmäinen 21 km meni suht kevyen oloisesti, eikä loppukiihdytyskään mitään ääretöntä tuskaa ollut. Viimeisen kilometrin loppuverkka alkoi sitten jo vähän tuntumaan jaloissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.