Pääsiäisen pitkät

Viikko 16/2019 (15.-21.4.2019)

Kevät se kuin vain etenee. Yöpakkasia oli vielä alkuviikosta, mutta Pääsiäisen pyhinä ei tarvinnut enää niistäkään kärsiä. Päivisin on menty melkein joka päivä yli kymmenen asteen, joten lumet alkavat olemaan vähissä jo takapihallammekin.

Pääsiäinen vähän muutti normaalia treenirytmiä, mutta muutoshan on aina vaan hyvästä. Pari pitkää pyöräilyä mahtui viikkoon ja yhdistelmätreenejäkin tuli tehtyä. Jalkapöytäkipu edelleen vaivaa, mutta onneksi ei treenien yhteydessä. Mutta ei vaiva ole mennyt huonompaankaan suuntaa, joten treenitaukoa ei sen vuoksi tarvitse pitää.

Maanantaina ns. “normipäivä”. Työmatkapyöräilyt, ja töistä suoraan uimaan Tesoman uimahallille. 2,5 km tuli taas mittariin. Tällä kertaa tein vähän tekniikkatreeniä pullarin avulla ja jokusen 25 m vedonkin tein.

Tiistaina pidin etätyöpäivän ja aamupäivästä kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin. Tasavauhtin VK -lenkki siitä sitten kuitenkin tuli, vaikka vähän rauhallisemmin piti mennä. Vauhti oli hieman alle 4:20 min/km, joten 13.4 km meni hieman alle tuntiin. Ihan OK. Illaksi ei saatu sulkapalloporukkaa kasaan, joten tein kotona tunnin salitreenin.

Keskiviikkona pyöräilin töihin maantiepyörällä, ja illalla poljin Lempäälän ja Säijän kautta kotiin (50 km). Keskivauhti oli 28 km/h, vastatuulta oli jonkin verran, joka söi vähän vauhtia. Kotiin päästyäni lähin 2,5 minuutin vaatteiden vaihdolla 10 km juoksulenkille. Jalat olivat pyöräilystä sen verran oudot, että juoksuvauhtia oli vaikea arvioida. Muutaman kilometrin jälkeen huomasin, että tässähän mennään alle 4:30 vauhtia, ja lenkin loputtua keskari oli 4:20 min/km. Juoksuosuus tuli mentyä liian kovin, mutta en oikein malttanut hidastaakaan kun kerran ilman suurempaa tuskaa meni.

Torstai oli maanantain kaltainen, eli työmatkapyöräilyt ja töistä Tesomalle uimaan 2,5 km vaparia. Uintiajat ovat pyörineet, ilman pysähdyksiä, tuolla matkaalla siina 54 minuutin kieppeillä jo pitkään – edistystä odotellessa.

Pitkäperjantaina lähdin pyöräilemaan aamupäivästä Alastarolle. Reitti kulki Nokian, Tottijärven, Narva ja Punkalaitumen kautta. Hieman tuulisata oli, mutta onneksi ei ollut täysin vastatatuulta missään kohtaa. Keskivauhti oli 105 km:lla n. 29 km/h. Pyöräilyn päälle lähdin tekemään parin minuutin vaihdolla juoksulenkkiä. 7 km juoksin ja sekin oli täyttä tuskaa. Pyöräily meni pelkällä vedin litkimisellä enkä ottanut ennen juoksua yhtään energiaa, ja energiavaratot loppuivatkin täysin juoksun aikana. En muista koska viimeksi olisi ollut treenin päälle noin vetämätön olo. Tästä ainakin oppi sen, että energiaa pitää ottaa pyöräilyn aikana, jos aikoon juosta päälle.

Lauantaina iltapäivällä pyöräilin takaisin Alastarolta Ylöjärvelle. Tällä kertaa Lempäälän kautta. Jälleen tuli yli 100 km mittariin keskarin ollessa hieman alle 29 km/h. Tällä kertaa ilma oli melko tyyni. Lämpö tosin oli alle kymmenen astetta.

Sunnuntaina tein iltapäivällä 15 km juoksulenkin 4:30 min/km vauhdilla. Hieman oli jalat väsyneen oloiset, mutta melko hyvin kilometrit kuitenkin etenivät. Lämpöä oli 14 astetta ja aurinko paistoi. Sää oli sellainen, että lyhyissä trikoissa olisi jo voinut ihan hyvin juosta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.