Messuilla

Viikko 11/2019 (11.-17.3.2019)

Eipä etene kevät vieläkään. Alkuviikosta oli vielä napakoita pakkasia, mutta puolen viikon jälkeen mentiin plussan puolelle ja taivaalta alkoi satamaan kaikkea mahdollista. Kevyenliikenteen väylät menivät jälleen lumisiksi, sohjoisiksi ja jäisiksi, joten ainakin ulkojuoksukelit heikkenivät edellisestä viikosta.

Jokseenkin viime viikon tapaan tämäkin viikko eteni. Pari Kontin triathlonkurssin treeniä oli tarjolla tälläkin viikolla. Lauantaina kävimme Tuulin kanssa junalla Pasilassa Messukeskuksessa GoExpossa. Jotain pientä sieltä tarttui mukaan, mutta vähän pettymys messut olivat. Ei tarvi varmaankaan ensi vuonna mennä.

Maanantaina pidin etätyöpäivä ja kun aloitti aikaisin työt, niin pääsi ajoissa iltapäivällä uimaan. Kävinkin Tesoman uimahallilla taas uimassa vaparia 2500m. Aika rauhassa sai uida, kun pulahti altaaseen jo ennen kolmea.

Tiistaina juoksin heti aamulla matolla kiihtyvävauhtisen kympin, keskarin ollessa 4:35 min/km ja keskisyke 135. Autolla töihin ja illalla puolitoista tuntia sulkapalloa. Tällä kertaa pelasimme MiVan kanssa kaksaria. Kaksaria kun ei ole tullut vähään aikaan pelattua, niin parina seuraavana päivänä persus oli taas ihan kunnolla kipeänä.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt meni vielä pakkasasteilla, mutta tästä eteenpäin lämpötila siirtyi plussan puolelle loppuviikon ajaksi. Illalla poljin sisätrainerilla 80 minuuttia 210W keskarilla.

Torstaina oli taas kunnon triathlontreenipäivä. Heti aamusta ulos juoksemaan reilu 12 km. Hieman oli uutta lunta/sohjoa, joten keskinopeus jäi 4:42 min/km:iin. Sitten pyörällä töihin ja iltapäivällä takaisin. Illalla oli vielä Kangasalan Kuohulla tunnin vapaauintitreeni Kontin triathlonkurssin järjestämänä. Uintitekniikkaa ja eri uintinopeuksia harjoiteltiin.

Perjantaina otettiin sitten vähän rennommin, sillä ohjelmassa ei ollut kuin työmatkapyöräilyt sekä aamupäivästä tunnin hieronta.

Lauantaiaamusta kävin ulkona juoksemassa 18 km räntäsateessa. Kevyenliikenteenväylät olivat vaihtelevassa kunnosa. Paikoin oli lunta, sohjoa ja jäätä, mutta kyllä sulaa asfalttiakin löytyi (ei siis sulanutta asfalttia vaan lumetonta). Keskivauhti oli 4:40 min/km, mutta Polarin sohlauksen vuoksi sykeet jäivät tällä kertaa saamatta. Fiilis ihan ok, vaikka vähän märkää hommaa tuo olikin.

Sunnuntaina oli Kontilla tri-treeni. Wattbikella poljimme vajaan 90 minuuttia. Treeni sisälsi jokusen lyhyen nousevatehoisen intervallin, kaksi 8 minuutin vetoa kolmen minuutin palautuksella (n. 250 W keskarilla) ja yhden 20 minuutin vedon (n. 220 W keskarilla). Tämän päälle menimme ulos pariksikymmeneksi minuutiksi tekemään lyhyitä (10 x 45sek) juoksuvetoja. Vähän pyöräily tuntui reisissä, mutta yllättävän hyvin vedot irtosivat. Illalla vielä vähän sohjotöitä, puuhommia ulkona ja 45 minuutin kotisalitreeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.