Ilmoittautumisia

Viikko 10/2019 (4.-10.3.2019)

Alkukevään säät jatkuvat vaihtelevina. Kunnon yö-pakkasia mahtui viikko, mutta myös plussaa ja vesisadepäiviä oli tarjolla. Uutta lunta myös saatiin pitkin viikkoa.

Viikko alkoi perinteiseen tapaan työmatkapyöräilyllä, sekä illalla vapaauintitreenillä Tesoman uimahallilla. 2500 m jälleen tuli uitua ja yritin keskittyä triathlonkurssilla opittuihin asioihin. Uintiajassa ei ainakaan vielä näkynyt parannusta. Tämä oli ensimmäinen treeni kun tuli kokonaan uitua ilman korvatulppia, ja ihan hyvin pystyi uimaan ilmankin. Viimeiselle 50 metrille lähtiessä kun ponnistin vauhtia altaan päädystä, kramppasi vasen pohkeeni sen verran pahasti, että altaan välillä se ei helpottanut ja jouduin altaan toisessa päässä vähän venyttämään pohjettani. Sen verran kova kramppi oli, että pohje on ollut koko viikon paljon normaalia kipeämpi.

Tiistaiaamuna juoksin matolla kiihtyvävauhtisen kympin, ja illalla parin viikon tauon jälkeen oli myös puolitoista tuntia sulkapalloa. Maanantain kramppi tuntui hieman pohkeessa, mutta juoksemista ja sulkapalloa se ei haitannut.

Keskiviikkoaamu oli sen verran kylmä, että työmatkalla piti turvautua autoon. Illalla tein 80 minuutin sisäpyörätreenin. Ensimmäistä kertaa seurasin pyöräilyssä vähän tehojakin ja treenin keskitehoksi tuli 210 W.

Torstaiaamuna juoksin jälleen matolla kiihtyvävauhtisen kympin. Lähtövauhti oli hieman edellisiä kertoja kovempi, joten keskivauhtikin oli hieman normaalia mattolenkkiä kovempi, 4:36 min/km. Juoksun lisäksi oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt, sekä illalla tunnin uintitekniikkatreeni triathlonkurssin tiimoilla. Käsivetoon keskityttiin tällä kertaa ja hyviä vinkkejä ja harjoituksia taas tuli saatua.

Perjantaina työmatkapyöräilyt sekä tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina aamupäivästä kävin ulkona tekemässä reilin 17 km:n juoksulenkin. Sää oli tosi tuulinen ja keli osittain jäinen/luminen. Keskivauhti oli 4:25 min/km ja keskisyke 140. Sen verran lenkki rasitti, että illalle suunniteltu sisäpyörätreeni jäi tekemättä.

Sunnuntaina aamupäivästä oli jälleen Triathlonkurssin treenit. Aluksi pyöräilimme Wattbikeilla vähän lämpöä ja sen jälkeen teimme juoksutekniikkaharjoituksia. Ihan hirveästi näistä treeneistä ei jäänyt käteen, mutta jotain hyviä vinkkejä kuitenkin. Illalla tein vielä sisätrainerilla CP20 testi, josta sain FTP-arvoksi 259. Siinä on sopiva alkutaso, jota alkaa sitten parantelemaan.

Viikonloppuna tuli myös hieman suunniteltua ensi kesän kisakalenteria. Ilmoittauduinkin kolmiin triathlonkisoihin sekä Helsinki City Runiin (puolimarathon). Alkukesästä olisi Vanajanlinnassa triathlonin pikamatka (750m + 20km + 5km), heinäkuun alussa  Voimarinteen perusmatka (1500m + 40km + 10km) ja heinäkuun loppupuolella Joroisten puolimatka (1900m + 90 km + 21,1km). Eli nyt on hyviä syitä treenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.