Kontilla

Viikko 9/2019 (25.2. – 3.3.2019)

Tällä viikolla saatiin taas talven makua, kun loppuviikosta alkoi olemaan ihan kunnon pakkaspäiviä. Alkuviikko vielä liukasteltiin pääkalloteillä, mutta kun kuukausi vaihtui maaliskuun puolelle, saatiin vähän räntää ja lunta, ja sitä myöden myös peilijäät muuttuivat pitävimmiksi.

Sulkapallopelit jäivät tälläkin viikolla väliin, sillä talvilomaviikko verotti pelaajia ja itsellänikin oli tuona päivänä iltamenoja, ja toistamiseen tässä kuussa huonoja elämäntapoja.

Viikko alkoi normaaliin tapaan työmatkapyöräilyillä ja illalla vapaauintitreeneillä. 2500 m uintia meni hieman alle 54 minuutin. Huom, tuossa ajassa ei ole mukana kahta pientä huilitaukoa. Eli uintitauon jälkeinen pieni tasonparannus jatkuu edelleen.

Tiistaina olin osan päivästä etänä ja aamupäivällä juoksin matolla 12 km 13 km/h keskarilla. Tein pari kilometria pidemmän mattotreenin, koska illalla ei ollut aikaa tehdä toista treeniä, vaan ilta meni VR-pelien ja tankkauksen merkeissä.

Keskiviikkona oli myös etäpäivä, mutta koska aamulla tuli nukuttua vähän pidempään, niin treenit jäivät iltahommiksi. Poljin sisätrainerilla tunnin verran. Olin säätänyt satulan paikkaa ns. ohjeiden mukaisesti, mutta seuraavalle kerralle pitää tehdä vielä vähän lisäsäätöä, ainakin penkkiä pitää nostaa parilla sentillä. Ilmottauduin viime viikolla triathlonkurssille ja kurssin aloituspalaveri oli illalla Kontti valmennuskeskuksen tiloissa, Turtolassa. Neljänä tulevana viikkona pitäisi olla tri-treenejä.

Torstaina juoksin aamutuimaan 10 km:n mattotreenin. Perus köpöttelyä, eli jälleen 13 km/h vauhdilla. Illalla oli sitten triathlonkurssin ensimmäiset treenit ja ne pidettiin Kangasalan uimahallilla klo 20:30. Tunnin verran opettelimme vapaauinnin perusteita. Syksyllä tuli käytyä samoja asioita jo läpi, mutta oli tosi hyvä vähän kerrata asioita ja etenkin triathlonin näkökulmasta. Juuso “Hawajin kävijä” Manniselta tuli hyviä treenivinkkejä. Meillä on kasassa sopiva kuuden hengen ryhmä, joten myös henk. koht. ohjeistusta saa hyvin.

Perjantaina oli jalkahierontapäivä, joten kunnon aerobiset treenit jäivät väliin. Työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin kotisalitreeni olivat kuitenkin ohjelmassa.

Lauantaina aamupäivällä oli komea aurinkoinen keli ja lähdinkin hiihtelemään. Ajoin Kolmenkulman maankaatopaikan parkkikselle ja hiihdin siitä Koukun kautta Pikku-Ahveniston kohdille. Sieltä Alisen järvelle, Myllyhaan päiväkodille, toistamiseen Alisen järvelle ja sieltä takaisin autolle. Matkaa kertyi noin 52 km ja aikaa kului tasan 200 minuuttia – vapaalla tyylillä siis. Muuten oli hieno keli ja sää hiihdellä, mutta viimeisellä kympillä alkoi satelemaan lunta ja se alkoi loppukilometreillä haittaamaan luistoa. Mutta kaiken kaikkiaan hieno hiihtoreissu.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa triathlonkurssin toiset treenit. Ne järjestettiin Kontin tiloissa Turtolassa, ja ohjelmassa oli Wattbike-treenit. Opettelimme väähän oikeaoppista kammenpyöritystä, mutta pääasiassa rullailimme kevyesti. Tunnin pyöräilyn jälkeen teimme ramppitestin, jossa lähdimme 100 W tehoilla ja nostimme kahden minuutin välein tehoja 20 W:lla. Itse pystyin polkemaan 320 W intervallin loppuun asti. Seuraava pykälä olisi jäänyt varmaan loppuun asti polkematta, joten jäin siihen. Tällä hetkellä en osaa sanoa minkä tasoinen suoritus tuo oli noin yleensä, mutta itse sain maksimisykkeeksi 175 (juoksussa sain viime vuonna 182). 90 minuutin pyöräilyn jälkeen vaihdoimme ulkojuoksukamppeet päälle ja teimme kevyen 4 km hölkän. Iltapäivällä vielä pari tuntia yläkroppatreeniä halonhakkuun merkeissä

Leave a Reply

Your email address will not be published.