Back To Pool

Viikko 8/2019 (18.-24.2.2019)

Kymmenen kuukautta jouluun, neljä juhannukseen. Mittariin kun katsoo niin voisi olla vaikka juhannus, kun lämpö on sentään lähes viisi astetta. Hankia kun katselee, niin joulukin voisi olla parhaillaan. Kuitenkin eletään ydintalvea ja kelit on kuin maaliskuun lopulla. Saa nähdä miten hiihtokelien käy, kun ensi viikoksi on luvattu lämpöasteita yötä-päivää.

Pyörätiet ovat olleen sen verran liukkaat, että takarengaskin piti vaihtaa nastoitettuun versioon, vaikka nyt alkaa jo kohta olemaan niin sulaa, että nastoja ei enää tarvita laisinkaan, etenkin kun hiekkaa on kylvetty kevyenliikenteen väylät pullolleen.

Maanantaina palasin takaisin allastreeneihin. Viikon uintitauon jälkeen alotin vähän rauhallisemmin, enkä uinut kuin 2300m. Sykkeet olivat oudon korkeat, 15 pykälää muita uintikertoja korkeammalla. Uidessa en huomannut mitään poikkeavaa – voi olla että rannemittauksessa oli jotain häikkää. Työmatkapyöräilyt olivat myös päivän ohjelmassa.

Tiistaina aamulla kello kuuden matto-10. Vasen pakara/takareisi kipuili edelleen alkutreenistä, mutta muuten kulki ihan mukavasti. Illalla testasin jälleen uutta satulaa ja tein viimekertaista testiä vähän pidemmän pyöräilyn. Kyllä satula tuntui 80 minuutin treenissäkin ihan hyvältä, joten pitää varmaankin ostaa tuo lainaistuin itselle.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin kotisalitreeni.

Torstaina etäilin kotona ja juoksin matolla 11 km:n kiihtyvävauhtisen treenin. Vieläkin vasen pakara/takareisi oireili, mutta ei kovin pahasti enää. Illalla kävin hiihtämässä 28 km vapaalla. Ladut olivat osittain ajettu ja niillä kohdin oli hyvä hiihdellä, mutta missä ei ollut, niin siellä oli jäistä ja likaista. Etenkin Lamminpään harjulla jouduin jopa hölkkäämään pienen pätkän, kun baana oli niin täynnä havunneulasia, että suksi ei liikkunut siinä yhtään.

Perjantaina kävin aamuuinnilla Tesoman hallissa. Sykkeet olivat jälleen normaaleissa lukemissa, mutta sen verran uimatauosta taisi olla hyötyä, että nyt vakio 2500m meni pari minuuttia nopeampaa. Illalla pyöräilin töistä kotiin (aamulla pyörä tuli auton kyydissä töihin kun pakkasta oli melkein parikymmentä astetta).

Lauantaina aamupäivästä kävin tekemässä kauden pisimmän hiihdon. 50 km vapaalla meni 200 minuuttiin. Tampereen ja Nokian ladut oli ajettu hyvin, ja niillä laduilla olikin tosi mukava hiihdellä. Ylöjärven latuja ei oltu ajettu ja ne olivat tosi jäisessä kunnossa kun yöllä oli satanut vielä jäätävää sadetta. Tasatyöntöä piti siis Ylöjärven osuus mennä. Lähtiessä oli asteen verran pakkasta, mutta kotiin päästyä lämpöä oli nelisen astetta ja aurinko helotti. Talven paras hiihtoreissu.

Sunnuntaina lähdin heti aamulla juoksulenkille ulkoilmaan. Lämpö oli nollan tuntumassa. Otin riskin, enkä laittanut nastareita jalkaan, vaan lähdin lipsuttelemaan maastolenkkarilla. Se oli ihan hyvä valinta, sillä pitkiä pätkiä sai juosta jo sulilla pyöräteillä ja jäisetkin pätkät oli hiekoitettu. Jokusia tosi liukkaita kohtia oli, mutta onneksi ei kovin paljon. Juoksin talven pisimmän lenkin, melko tarkkaan puolimaratonin. Aikaa kului vähän päälle 1:41. Ihan rauhallinen pk-lenkki tuo ei ollut, mutta alle 140 sykkeet pääosin kuitenkin olivat. Pakara/takareisi oli jo melko hyvä, mutta viimeisillä kilometreillä se alkoi jomottamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.