Hiihtokauden päätös

Kevät tulee kohisten. Vaikka yöpakkasia on ollut vielä säännöllisesti, niin päivällä ollaan menty auringon ansiosta melkein joka päivä jo kymmenen asteen tietämille ja viikonloppuna reippasti ylikin. Lumet sulavat melkein silmissä, mutta hiihtämäänkin on vielä päästy.

Maanantaina työmatkapyöräilyt menivät pienessä tihkusateessa mennen tulle, mutta se teki vaan hyvää maantiepölystä kärsivälle kansalle. Illalla olin pitkästä aikaa Mansen sulan parin tunnin treeneissä. Tiistaina kun on iltamenoja, eikä näin ollen pääse vakiovuorolla pelaamaan, niin jotenkin on yhdet sulkapelitkin johonkin väliin viikkoa mahdutettava.

Keskiviikkona jälleen työmatkapyöräilyä. Aamusta oli vielä -6 astetta pakkasta, mutta kotiopäin polkiessa vähintään saman verran plussan puolella. Illalla vielä VK-juoksulenkki, johon sisällytin kolme kilometriä reipasta (11:40). Mukavan rennosti meni 3100m cooperi.

Torstaina juoksin töistä Pyynikin ja Tahmelan kautta kotiin. Komea aurinkoinen keli 9 asteen lämmössä kulki suht mukavasti, vaikka hieman kankeeta meno olikin päivän istumisen jälkeen. Hiekkaurat olivat vielä märkiä, mutta sulalla sai koko matkan mennä.

Perjantaina otettiin taas vähän rennommin ja työmatkapyöräilyjen lisäksi tulikin vain tehtyä kotona reilun tunnin salitreeni.

Lauantaiaamulle oli varattu aika kauden viimeiselle hiihtolenkille. Aamu-seiskalta ajelin Koukkujärven majalle. Ajoitus oli melko optimaalinen, sillä latukone oli juuri ajanut uunituoreet ladut kuin vartavasten minulle. Muutaman asteen pakkanen ja jäähileinen luistelubaana oli kuin kiitorata. Koukulta hiihdin Antilan tilalle ja sieltä Porin tielle. Kääntöpaikalla aikaa oli mennyt tasan tunti ja matkaa kertynyt vähän vajaa 16 km, eli vauhti oli vallan hurjaa. Sitten takaisin sama reitti ja aikaa oli kulunut puolta minuuttia vaille 2 tuntia. Ihan Antilan tilan pihassa en toista kertaa käynyt, joten matkaa tuli tasan 31 km. Koko talven saldo 1210 km. Sitten vaan sukset hyllylle odottamaan seuraavaa talvea. Illalla kävin vielä tekemässä vajaan 8 km saunalenkin. Jalat olivat melko väsyneet.

Sunnuntaiaamulla pääsin puoli yhdeksän aikoihin pitkälle juoksulenkille. Lämpöä oli pari astetta, mutta matkan aikana se nousi kymmeneen asteeseen. Viime viikolla samalla reitillä oli vielä paikka paikoin jäätä, mutta nyt sai mennä koko matkan sulalla (lukuun ottamatta omaa tietämme) ja paikoin oli jo hiekkojakin puhdistettu pyöräteiltä. Venytin matkaa parilla kilometrillä viime viikkoon nähden ja mittariin kertyikin reilu 28 km, aikaa meni 2:15. Edelleen hieman liian kovilla sykkeillä (eli vauhdilla) tuli mentyä, mutta josko sitten ensi viikonloppuna malttaisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.