Pääsiäisen pyry

Tämä viikko on tuonut jo kevään merkkejä sekä ilmaan että maastoon. Hanget ovat muuttuneet viikon aikana melko märiksi ja rakeisiksi, vaikka maanantaina uutta lunta pyryttikin lähes kymmenen senttiä. Yötkin ovat lämmenneet ja sunnuntaina päivällä päästiin jo lähes kymmeneen lämpöasteeseen. Kyllä se kevät sieltä tulee.

Maanantai oli pääsiäisen vuoksi vapaata ja lähdinkin kahdeksan aikoihin tekemään juoksulenkkiä. Päivälle oli luvattu kunnon lumisadetta ja halusin saada tehtyä lenkin ennen sen alkua. Klo 11 alkoikin sitten pyryttämään, mutta olin kotiutunut jo hyvissä ajoin 22 km lenkiltäni. Tarkoitus ei ollut juosta noin pitkää ja sen vuoksi vauhtikin oli vähän turhan kova, puolikas meni hieman alle 1:39.

Tiistaina pidin etätyöpäivän, joten ei tarvinnut lähteä polkemaan pääsiäispyryn peittämille pyöräteille. Illalla oli puolentoistatunnin vuoro sulkapalloneluria. Jälleen oli hyvät ja tasaiset pelit.

Keskiviikkona oli reissupäivä, mutta kotiuduin normaali aikoihin, joten koiralenkin jälkeen pääsin tekemään myös oman juoksulenkin. 13.5 km perusköpöttelyä ihan OK fiiliksillä, vaikka autossa oli istuttu yli 400 km ja maha oli täynnä matkaherkkuja. Vatsa vähän oireili, mutta ei onneksi tullut puskakeikkaa.

Torstaina pääsin taas työmatkapyöräilyn makuun. Pyörätiet alkavat olla jo melko sulia jäästä, mutta hiekoitussepeleitä ei ole vielä putsattu. Illalla tein matolla 8 km juoksun. Treeni sisälsi 3 x 1000 m vetoa vauhdilla 4:00, 3:52 ja 3:45 min/km. Ihan hyvin kulki, mutta nyt kun on taas päässyt ulkojuoksun makuun, niin kyllä mattoilu tuntui puuduttavalta.

Perjantaina olin jalkahieronnassa, joten juoksut yms. olivat pois ohjelmasta. Pyörällä kävin töissä ja ensimmäistä kertaa tälle keväälle kastuin kotiin päin polkiessa, kun vettä tihutti koko matkan. Illalla tein vielä reilun tunnin kotisalitreenin.

Lauantaiaamusta, puoli kasin aikoihin ajelin Koukkujärvelle hiihtelemään. Perjantain vesisade muuttui jo illalla rännäksi ja aamuun mennessä oli Koukulla tullut 1-2 senttiä lunta. Suunnitelmissa oli, että hiihtelen ensin vapaalla parisen tuntia ja kun pikku pakkanen muuttuu suojaksi, niin vaihdan Zerot alle ja jatkan perinteisellä tyylillä. Skiathlon jäi kutenkin vain suunnitelman asteelle, sillä lykein koko 50 km / 3:40 vapaalla tyylillä. Paikoin uusi lumi vähän hidasti tahtia, mutta paikoin taas oli vallan mainio luistu alla. Tämä taisi olla elämäni pisin vapaan hiihto, sillä yleensä tällä tyylillä olen mennyt vain alle 40 km lenkkejä. Voipi olla, että tämä oli kauden viimeinen hiihto, ja jos niin oli, niin hiihtokilometrejä kertyi tälle kaudelle n.1200. Ensi lauantaille pitää vielä kyllä jättää optio yhdelle hiihtokerralle.

Sunnuntaina tuli heti aamusta lähdettyä viikon pitkälle juoksulenkille. Tällä kertaa tarkkailtiin vähän tiiviimmin sykkeitä, jotta pysyttäisiin edes joten kuten PK:n puolella. 26 km tuli teputettua lähes sulilla väylillä. Sykkeet pysyivät suht hyvin kurissa, keskarin ollessa 4:50 min/km. Hieman kovaa alustaahan tuo keväinen asfaltti on ja polvissa se onkin hieman alkanut tuntumaan. Myös huono vapaan hiihtotyylinikin varmaankin rasittaa jalkojani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.