Hiihtoa huhtikuussa

Tällä viikolla on saatu viettää komeita kevätpäiviä, vaikka erittäin talvista vielä onkin. Yöt ovat olleet vielä tosi kylmiä, mutta päivisin aurinko on paistanut siniseltä taivaalta ja lämpö onkin noussu melkein joka päivä plussan puolelle. Pyörätiet alkavat pikku hiljaa sulamaan, joten ulkotossuttelukin on hieman mukavampaa. Toisaalta katupölyä alkaa olevaan jo ilmassa melkoisesti ja pyöräteille jäätyvät sulavedet tuovat paikka paikoin oman haasteensa.

Alkuviikko tuli otettua vähän kevyemmin. Maanantaina pyörällä töissä ja illalla kotona salitreeni. Tiistaina oli vain puolentoistatunnin sulkapallopelit. Parin viikon sulistauko ei näkynyt pelissä, sillä tällä kertaa taisi olla vuoden parasta neluria. Erät olivat tasaisia ja jatkopalloille mentiin monessa erässä. Parin viikon tauko kylläkin sitten tuntui, sillä pari seuraavaa päivää oli melko hakattu olo ja paikkat olivat kipeinä.

Keskiviikkona pyörällä töissä ja illalla 13,5 km juoksulenkki ulkona. Melkein puolet matkasta pääsi jo sulalla juoksemaan, joten vauhti taas vähän karkasi, ollen 4:35 min/km vaikka jäätä ja sohjoa olikin vielä aika paljon. Ihan mukavalta ulkojuoksu tuntui.

Torstaina pyörällä töissä, vaikka aamulla olikin -14 astetta pakkasta. Illalla kävin tekemässä luistellen reilun 30 km:n hiihtolenkin. Jalat olivat ihan puhki vaikka suksi luistikin melko mukavasti. Lämpö oli nollassa, aurinko paistoi ja paikoin oli ladutkin ajettu, joten mikäs siinä oli hiihdellessä.

Perjantai olikin sitten vapaapäivä (pitkäperjantai). Aamupäivällä kävin tekemässä 16 km:n juoksulenkin. Pakkasta oli nelisen astetta, joten hieman edellispäiviä enemmän piti pukeutua, joka sitten toikin vähän kankeutta jouksuun. Pyörätiet olivat sulaneet entisestään ja varmaankin 2/3 reitistä oli sulaa. Tarkoitus oli mennä edellispäiviä hieman rauhallisemmin, mutta toisin kävi kun keskari oli 4:31 min/km. Ei vaan malttanut.

Lauantai-iltana oli mahassa sen verran tuhdisti kotipuolen pääsiäispöperöitä, että juoksulenkille piti ihan välttämättä päästä. Tein 13 km lenkin VK1-sykkeillä ja 12. km:n vedin vähän kovempaa, 3:47 min/km vauhdilla. Vähän äksöniäkin oli tuolla lenkillä, kun kahdeksan kilometrin kohdilla mulkkasin turvalleni yhteen jäiseen vesilammikkoon. Pienellä kirjoilulla, märillä kamppeilla ja säären naarmulla tuostakin plutimisesta selvittiin. Ei muuten väliä, mutta kun oli vielä yleisöäkin.

Sunnuntaina oli päästävä hiihtämään, jotta huhtikuun puolellekin tulisi hiihtokilometrejä. Lähtiessä oli viitisen astetta pakkasta, mutta 45 km lenkin päätteksi oltiin plussan puolella jo parisen astetta. Ladut olivat jäiset, mutta purkkivoiteella joten kuten selvittiin. Ladut olivat yllättävän puhtaat eikä roskaa ollut haitaksi asti juuri missään kohtaa reissua.

Jännä nähdä mitä ensi viikon sää tuo tullessaan. Huomiselle on luvattu parikymmentä senttiä lunta ja puolen viikon jälkeen lämpenee ja alkaa tulla vettä. Sohjoa on siis varmaankin tiedossa. Mutta onkohan hiihdot tältä talvelta jo hiihdetty?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.