Talvi sen kun jatkuu…

Näiden kirjoitusten aluista on tullut viime aikoina sää-/kelitiedotteita, mutta jatketaan nyt valitulla linjalla. Viikko alkoi edelleen kylmissä lukemissa. Aamulla oli sen verran pakkasta, että työmatkapyöräilyt jäivät edelleen väliin. Päivällä sentään päästiin jo kymmenen pakkasasteen lämpimmälle puolelle. Loppuviikosta alkoi sitten jo yötkin lämpenemään ja viikonloppuna päästiin jo plussan puolellekin.

Maanantaina olin sen verran poikki viikonlopun hiihdoista, että aerobinen treeni jäi vallan tekemättä. Tunnin voimatreeni tuli kuitenkin kotona tehtyä. Tiistaina oli perinteinen sulkapallon neluripäivä. Tällä viikolla peli taas sujui, edellisviikon pahan notkahduksen jälkeen.

Keskiviikkona kävin pökkimässä 35 km hiihtoa vapaalla tyylillä. Keli oli mukavan liukas ja se näkyi heti keskisykkeessä, joka oli 124, eli kymmenisen pykälää normaalia matalampana. Talvi muutenkin näyttäisi sääennusteiden mukaan jatkuva vielä jonkin aikaa, eli hyviä hiihtokelejä pitäisi olla edelleen tiedossa.

Torstaina köpöttelin matolla viikon ainoa juoksutreenin. Mäkeä oli jälleen treenissä mukana, joten sykkeitä saatiin pitkästä aikaa ylös. Hieman tahmean puoleista meno oli, mutta tulipahan tehtyä. Torstaina tuli tehtyä myös viikon ainoa työmatkapyöräily. Se oli myös ainoa pyöräily kolmeen viikkoon. Perjantaina taas tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina tein samanlaisen hiihdon kuin keskiviikkonakin. Nyt vaan lämpö oli nollan kieppeillä ja luisto sen mukainen, eli heikko. Keskivauhti tippui keskiviikon 14.6 -> 13.4 km/h. Sen verran hyvin tahmea hiihtolenkki vei mehut (jota tosin ei ollut mukanakaan), että illalle suunniteltu mattotreeni jäi tekemättä. Sen sijaan kaadoin, pätkin, pilkoin ja pinosin pari koivua.

Sunnuntaina kaivoin esiin 8 v. vanhat Fischerin Zerot (niillä on muuten huomenna vuosipäivä) ja lähdin tekemään sunnuntain perinteistä 50 km:n lenkkiä. Lähtiessä lämpöä oli yhden pakkasasteen verran ja alkuun tuntuikin, ettei taida tulla lenkistä mitään kun pito oli mitä oli. Pikku hiljaa suksi alkoi kuitenkin toimimaan paremmin. Tosin välillä ei kyllä luistanut eikä pitänyt ja jossain paikoin alkoi jopa pitoalue jäätymään. Puolen välin kääntöpaikan jälkeen suksi toimi kuitenkin pääosin tosi hyvin ja tavoiteltu lenkki tuli tehtyä, ja vielä hyvä voimaisena. Kotona lämpö oli asteen verran plussan puolella, eli juuri optimaalinen tuolle sukselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.