Takaisin sorvin ääreen

Sairasteluviikko on takana ja tällä viikolla on yritetty päästä takaisin normaalirytmiin treeneissä. Siperia puskee edelleen kylmää ilmaa eteläiseen Suomeen ja aamuisin on ollut edelleen yli kahtakymmentä astetta pakkasta. Eli tälläkään viikolla ei ole tullut työmatkapyöräilyä harrastettua laisinkaan. Päivisin aurinko sentään lämmittää jo sen verran, että lämpötila nousee kymmenen pakkasasteen lämpimämmälle puolelle.

Maanantaina pidin vielä lepoa, mutta tiistaina kävin lätkimässä puolitoista tuntia sulkapalloa. Olisi kyllä voinut jättää lätkimisen väliin, sillä täydessä iskussa kunto ei vielä ollut. Ehdottomasti kauden huonointa sulkapalloa minulta.

Keskiviikkona kokeilin jo hieman mattojuoksua. Vajaa kymppi rauhallisella vauhdilla meni suht mukavasti. Kurkku tuntui edelleen hieman karhealta, mutta muuten ei ollut ongelmia. Torstaina tein reilun tunnin salitreenin

Perjantaina kertyi taas hiihtokilometrejäkin, kun kävin lykkimässä vapaalla tyylillä 35 km. Lähdin töistä vähän aikaisemmin, jotta pääsin vielä auringon paisteessa ja alle kymmenessä pakkasasteessa tekemään lenkin. Mukavan liukas oli keli.

Lauantaiaamusta oli vielä sen verran paljon pakkasta, että tein aamutuimaan matolla tunnin perusköpöttelyn. Puolen päivän jälkeen, kun pakkanen oli hellittänyt, kävin tekemässä pertsalla 30 km:n sivakoinnin. Mikään lentokeli ei ollut, mutta suksi toimi mukavasti.

Sunnuntaina tein perinteisen 50 km:n hiihdon. Taas sai odottaa puolille päivin, että lämmöt olisivat sopivat. Aamulla tuli katsottua Kankaanpään lämpötiloja, eikä yhtään harmittanut, etten ollut Pirkan hiihdon lähtöviivalla, sillä Foreca näytti -21 astetta klo 8 Kankaanpäähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published.