Babelista isompaan

On tainnut jäädä mainitsematta blogissa yhdestä addiktionistani – palapelien tekemisestä. Se pulpahtaa pintaan aina silloin tällöin (yleensä talvella) ja tälläkin hetkellä on yksi Babelin torni työn alla. Babeli on 5000 palan ongelma ja se on jo suht hyvällä mallilla, ja valmistumistunee joululomien aikana. 6- ja 9-tonnin palapelit on valmistuneet aiempina talvina.

Vaikka tuo Balelin torni on vielä jonkin verran kesken, niin uusi lähti jo tilaukseen. Jotenkin tuntuu, että numero 24 vetoaa minuun erityisesti. Sillä kun viimekesänä ilmottauduin 24-tunnin juoksuun, niin se tuntui erittäin mielenkiintoiselta ja rajojani (sekä raajojani) rikkovana projektina. Nyt kun tuo 24 -projektista piti luopua, niin uusi 24 -projekti piti saada aluille. Nyt ei ole kyse 24-tunnista vaan 24-tonnista – tämän hetken maailman isoimmasta palapelistä.

Sellainen olisi nyt tilauksessa ja toivottavasti tulee lähiviikkoina, sillä sormet syyhyävät päästä siihen käsiksi. Ei siis kannata ihmetellä jos kirjoitukset vähenevät ja reenimäärät putoavat, sillä tuohon projektiin voi kulua tunti jos toinenkin (ei vaiskaan, sitä tehdään vain luppoaikana 😉 ). Kannattaa käydä katsomassa vähän mallia osoitteesta www.worldslargestpuzzle.com. Sinänsä tuo ei ole ihan mahdoton tehtävä, sillä palapeli koostuu neljästä eri osasta jotka tulevat eri säkeissä (6000 palaa / säkki) eli kyseessä on vain neljä kappaletta 6-tonnin palapeliä. Toisaalta en ole vielä päättänät, että pitäisikö säkit sekoittaa keskenään, niin saisi vähän haastetta enemmän (niinkuin tein ensimmäisen 9-tonnin palapelin kanssa). Sekoituspäätös tulee tehtyä vasta sitten kun näkee todellisuudessa palasmäärän, voi olla, että ei kantti riittä säkkien yhdistämiseen. Yksi ongelma tulee olemaan tilanpuute, sillä n. 4.3 m x 1.6 m oleva alue ei sovi ihan joka huoneeseen.

Muutama kuva nykyisestä projektista:

Leave a Reply

Your email address will not be published.