Yötriathlon

Viikko 25/2021 (21.-27.6.2021)

Juhannusviikko oli edelleen tuskaisen kuuma. Tuulista, jopa myrskyistä säätä oli myös tarjolla, vaikka myrskyt eivät ihan kohdalle osunutkaan. Urheilusuoritteet pitikin tehdä pääosin aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Tosin tälle viikolle ei kauheasti treenejä mahtunutkaan.

Juhannus tuli vietettyä tänä vuonna Vuokatissa, jossa myös järjestettiin ensimmäinen Vuokatin yötriathlon, johon osallistuimme. Torstaina päivällä lähdimme ajamaan Jyväskylän, Kuopion ja Rautavaaran kautta Vuokattiin, ja sunnuntaina Tahkon, Kuopion ja Jyväskylän kautta takaisin. Majapaikkana oli Vuokattihovin vieressä sijaitsevassa mökissä. Koirat olivat jakamassa myös lämpimän mökin tuskan.

Maanantaina oli ohjelmassa ainoastaan työmatkapyöräilyt. Aamusta oli jo 21 astetta lämmintä ja illalla 30 astetta.

Tiistaina lähdin juoksulenkille heti sängystä päästyäni. Klo 6:30 lämpöä oli taas jo 21 astetta. Juoksin reilun 11 kilometrin lenkin 53 minuuttiin. Sykkeet olivat korkealla ja meno muutenkin väsynyttä. Ei ollut kroppa ihan herännyt vielä tuossa vaiheessa. Illalla kävin vielä pikaisesti Tohlopissa uimassa 350m ilman märkkäriä. Uinti ilman märkkäriä oli suht raskasta ja koko homma alkoi ottamaan päähän sen verran, että uintireissu jäi noin lyhyeksi. Lähdin kotiin maalaamaan portinpylväitä.

Keskiviikkona poljin töihin Säijän kautta. Jälleen aamu kuudelta oli lämpöä 20 astetta, mutta se oli sopiva lämpö kevyelle 50 km:n polkaisulle. Vauhti, watit ja sykeet olivat alhaalla, joten ihan hyvä palauttava lenkki oli kyseessä. Illalla oli taas lämpöä lähemmäs 30 astetta, mutta melkein koko kotimatkan tihutti vettä. Myrskyrintama meni onneksi itäpuolelta ohi, vaikka ennusteet näyttivät, että kotimatkalla tulisi kunnolla vettä niskaan.

Torstaina olisi ollut hyvä treenisää, kun lämpöä oli koko päivän vain parinkymmenen asteen paikkeilla. Mutta tällöin oli lepopäivä ja ajomatka Vuokattiin. No, ajokeli oli ainakin hyvä, eikä juhannusruuhkiakaan ollut.

Perjantaina kävin päivällä tutustumassa osaan illan kisan pyöräilyreitistä. Pyöräilyn päälle kävin myös uimassa 750 metriä märkkärin kanssa kisaradalla. Vesi oli 23 astetta ja ilma reilusti enemmän. Vedessä näytti olevan vähän myös sinilevää, mutta emme antaneet sen häiritä.

Klo 19:30 starttasi sitten Vuokatin ensimmäisen yötriathlonin perusmatka. Kisakeskus oli Urheiluopiston parkkiksella. Lämpöä oli edelleen reippaasti yli 20 astetta. Tuulta ei juurikaan ollut, joten uintiolosuhteet Särkisessä olivat vallan otolliset. Matkaan lähti reilu kolmekymmentä kisailijaa ja lähtö suoritettiin jonkinmoisella rolling start -menetelmällä, joka vähän meni kuitenkin yhteisryntäykseksi. Itse lähdin takajoukoista matkaan. Pääsin heti ihan hyvään uintirytmiin. Uinnin aikana tuli jonkin verran kontaktia, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Uintiaikani oli 29:16 ja Polar näytti matkaksi 1450 m, eli juuri tavoiteaikaan tuli päästyä. Vaihtoaikoja ei järjestäjien puolesta saatu, mutta oman kelloni mukaan T1:een meni aikaa 2:30.

Pyöräilyosuus kulki ensin Vuokatinhovintietä. Tämä osuus oli muulta liikenteeltä suljettu. Tämä pätkä oli myös vähän huonompikuntoista, mutta ihan TT-pyörälläkin ajettavaa, eikä tätä pätkää ollut kuin vajaan parin kilometrin verran. Sitten käännyttiin Nurmestielle, ja sitä poljettiin sen verran, että tuli 10 km (noin) täyteen ja sitten samaa reittiä takaisin. Näitä kierroksia oli kaksi, joten matkaa kertyi 40 km (noin). Reitti oli jonkin verran mäkinen ja nousumetrejä kertyikin koko matkalle n.300 m. Pyöräilyosuuskin meni ihan odotetulla tavalla, eikä mitään ongelmia ollut. Aikaa kului 1:07:44, eli keskivauhti oli 35.1 km/h. Keskisyke oli 144 bpm ja -tehot 239 W. Olen ihan tyytyväinen saamiini keskitehoihin, vaikka välillä tuntui, että vähän liian tiukille tulee mentyä ja pelkäsin että se kostautuu juoksuosuudella. Onneksi viimeinen pari kilsaa oli alamäkivoittoista ja jalat pääsivät palautumaan. T2:een meni aikaa 1:43.

Juoksuosuus kierrettiin neljänä 2,5 km:n kierroksena (tosin kokonaismatkaa kertyi mittarini mukaan 10.4 km). Pääosin mentiin asfaltilla, mutta kierroksen loppuosuus juostiin järvenrantapolkua pitkin, joka oli hiekkaa/purua/nurmea. Yhteensä nousumetrejä reitillä oli 55m, eli melko tasainen reitti oli. Juoksu lähti liikkeelle tosi hyvin. Vaikka alussa oli jonkin verran nousuakin, niin jalka tuntui tosi kevyeltä eikä hapoista ollut tietoakaan. Pientä pistosta oli kyljessä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta sitä ei onneksi kestänyt kovin kauaa. Jalka tuntui hyvältä koko matkan eikä vauhtikaan kovin paljon hiipunut loppua kohden. Juoksuaika oli 41 minuuttia, eli keskivauhti oli 3:55 min/km, ja keskisyke 158 bpm. Pikaisesti katsottuna minulla oli toiseksi paras juoksuaika kaikista, ainoastaan koko kisan voittajalla oli pari minuuttia parempi aika. Tosin juoksuajoissa on mukana T2, joten ihan tarkkaa vertailua ei pysty tekemään. Koska juoksu tehtiin neljänä kieroksena ja seassa oli sprinttimatkankin menijöitä, niin ei oikein tiennyt ketä vastaan piti kilpailla. Joten jokainen edessä oleva selkä oli mahdollinen sijoitusparannus. Tosin viimeisellä kierroksella ei juurikaan näkynyt sellaisia menijöitä, jotka olisivat olleet samalla kierroksella, joten ihan viimeistä puristusta ei tarvinnut juoksussa ottaa.

Kisakauden avaus meni siis ihan suunnitelmien mukaan. Tulos oli vähän turhankin tylsä, sillä osuusajat menivät melko tarkkaan juuri niihin aikoihin kuin olin suunnitellutkin. Omassa sarjassani ei ollut kuin neljä kisaajaa, ja minä olin niistä 3. ajalla 2:22:21.

Lauantai tuli otettua kevyesti. Päivällä piti tehdä Sotkamon Hiukan hiekkarannalla uintitreeni, mutta ei sitten oikein innostanut. Jonkin verran tuli uitua ilman märkkäriä raatopoijun kanssa. Tosin poiju oli melko turha tuolla rannalla, sillä syvyyttä oli vajaan metrin verran. Illalla tuli lähdettyä vielä tekemään kevyttä pyörälenkkiä. Reilun kilometrin jälkeen kuului kops ja poks, kun ajoin ajoradalla olevaan pieneen kiveen ja eturengas puhkesi. Olin juuri sopivasti jättänyt vaihtorenkaan mökille, joten kävelyhommiksi meni. Onneksi kävelymatkaa ei ollut paljon ja paljain jaloin oli ihan hyvä kävellä lämmintä asfalttia pitkin. Pyöräreissu meinasi jäädä siihen, kun totesin että mukana oli liian lyhyellä venttiilillä varustettu varasisuri. 60mm profiilin läpi tulleesta venttiilistä näkyi vain pari milliä eikä ilmaa saanut pumpattua. Meinasin jo jättää koko lenkin väliin, mutta sitten onneksi keksein napata takaventtiilistä lisäpätkän ja näin sain etusisuriinkin ilmaa. Täydellinen ajoitus rengasrikolle, sillä kisassa vastaavaa päähänpistoa ei olisi varmaankaan tullut rengasrikon yhteydessä. Nyt pitää hommata pitemmän venttiilin omaavia sisureita. Toisella yrittämällä sain iltalenkin tehtyä. Poljin jälleen Nurstietä pitkin 6-tielle ja Vuokatintien kautta takaisin. Matkaa kertyi 32 km ja aikaa kului vähän reilu tunti. Kevyesti tuli poljettua.

Sunnuntaiaamusta kävin juoksemassa reilun 13 kilometrin ja tunnin lenkin Vuokatin keskustan ja Katinkullan reiteillä. Lämpöä oli 21 asetta ja taivas pilvessä. Sää oli tosi hikinen eikä jalkakaan ihan täydessä iskussa. Mutta tulipa lenkki tehtyä ja kolmas peräkkäinen hotelliaamiainen tippui paljon paremmalla omallatunnolla, kun tuli vähän hikoiltua ennen sitä. Kotimatkalla poikkesimme Tahkolla katsomassa elokuun kisapaikkoja. Uintipaikka tuli tsekattua ja autolla ajoimme pyöräreitin läpi.

 

Myrskyn jälkeen

Viikko 24/2021 (14. – 20.6.2021)

Jo sunnuntaina alkanut kova tuuli jatkui koko tämän viikon ajan. Kova tuuli aiheutti lisähikeä sekä kotona että pyörän päällä. Tiistain vastaisena yönä myrskysi sen verran, että pihasta kaatui yksi koivu koira-aidan päälle, ja sen pätkimiseen ja pilkkomiseen meni viikolla oma aikansa. Vaikka tuulista on ollut, niin lämpöäkin on piisannut. Hellepäiviä on ollut useampiakin ja etenkin loppuviikko oli tuskaisen kuuma kun lämpö lähenteli 30 asetetta muutamana päivänä.

Viikonloppu oltiin mökillä treenailemassa. Lauantai-iltana kävimme Mellillässä katsomassa varjo-Jukolan lähdön. Tänä vuonna emme kyseiseen tapahtumaan osallistunut. Nyt piti olla Rovaniemellä Jukolan viesti, mutta se on siirretty elokuun alkupuolelle.

Alkuviikko tuli otettua reenien puolesta vähän kevyemmin, mutta tahti kiristyi loppuviikosta.

Maanantaina oli vielä ihan inhimilliset lämmöt. Aamulla oli 10 ja illalla 20 astetta kun työmatkapyöräilyt tuli poljettua. Päivällä oli reilun tunnin hieronta. Hieronta tuli ihan tarpeeseen, sillä etenkin hartiat olivat tosi jumissa ja päätä särkikin koko päivän.

Tiistaina oli myrskyisä päivä. Aamupäivällä kävin uimassa Kalevan maauimalassa märkäpuvulla 2600 m yhteen putkeen. Aikaa kului vähän päälle 55 minuuttia. Ihan hyvin jaksoi tuollaisen matkan. Eli jos avovesiolosuhteet ovat optimaaliset, niin täyden matkan uinti voisi mennä puoleentoista tuntiin. Illalla oli edelleen tuulista ja lämpöä 18 astetta. Juoksin VK1 lenkin Vuorentausta – Tesomajärvi – Ikuri tienoilla. Matkaa kertyi 12.7 km ja aikaa kului 56 minuuttia, eli keskivauhti oli 4:25 min/km. Ihan ok kulki ja keskisykkeetkin oli ihan hyvät, 138 bpm.

Keskiviikkona oli sen verran väsynyt olo, että päätin pitää ihan lepopäivän. Torstainakin oli ohjelmassa vain 11 kilometrin juoksulenkki aamupäivällä. Keli oli vielä sopivan vilpoinen, 17 astetta. Vauhti oli 4:35 min/km ja keskisyke 130 bpm. Juoksu tuntui jälleen ihan OK:lta. Illalla oli pitkästä aikaa työporukalla saunailta Tampereen keskustassa, joten ilta meni tankkauksen merkeissä (ruuan, alkoholia ei tälläkään kertaa).

Perjantaina töiden jälkeen lähdin polkemaan Punkalaitumelle mökkeilemään. Pyöränä oli graveli ja reitti kulki Sarankulmasta Jasperintien kautta Pirkkalan lentokentän tuntumman ja sieltä Lempäälän ja Vesilahden kautta Vehkajärvelle. Sää oli melko haastava, sillä tuulta oli 7 m/s ja sen suunta oli sellainen, että ainakin 90% matkasta se puhalsi vastaan. Ja kun lämpöäkin oli 29 astetta ja aurinko porotti, niin vetotreenille oli kovat olosuhteet. Muutaman kilometrin jälkeen nostin tehot vähän päälle 200 W:n ja tarkoitus oli pitää sitä yllä kolmen tunnin ajan. Sinänsä oli onni, että oli tuollainen vastatuuli, sillä muuten olisin ollut perillä alle kolmessa tunnissa (tai sitten olisi pitänyt tehdä lisälenkki). Nyt 90 km:n matkaan meni aikaa 3:16. Kolmen tunnin vetopätkälle kertyi matkaa 83.4 kilometriä, eli keskari oli 27.8 km/h. Keskitehot olivat 214 W ja -sykkeet 137 bpm. Sinänsä vastatuulella ei ollut merkitystä, koska vain tehot merkitsivät. Aikaa vain kului vähän enemmän.

Lauantaina aamupäivällä tein mökillä kilpailunomaisen triathlon-treenin. Tuuli oli onneksi jonkin verran tyyntynyt eikä lämpökään ollut vielä ihan tapissa kymmenen aikoihin, jolloin aloitin uinnin. Aluksi uin Pikkusaaren ympäri, josta kertyi matkaa 1140 metriä. Aikaa kului 26 minuuttia. T1:ssä meni aikaa 2:30 ja sitten lähdin pyöräilemään Punkalaitumen keskustalenkkiä myötäpäivään ja lisäksi vielä Tursan kautta kieppaisu. Matkaa kertyi 31 km ja aikaa kului 59 minuuttia, eli keskivauhti oli 31.8 km/h. Keskitehot olivat 229 W ja -sykkeet 139 bpm. Ihan hyvä tunnin rutistus etenkin kun alla oli graveli ja kolmasosa reitistä oli hiekkatietä. T2:ssa meni aikaa 1:25. 7,5 kilometrin juoksuosuudella oli nousumetrejä 60 ja alusta oli hiekkaa. Juoksu oli jonkin verran raskasta, mutta vauhdiksi sain kuitenkin 4:18 min/km. Treeni oli melko tarkkaan kaikilta osin 75% perusmatkasta. Illalla tuuli taas yltyi ja kävinkin vielä märkkärin kanssa järvessä uimassa muutaman sadan metrin verran vähän kovemmassa aallokossa.

Sunnuntaina sain mahdollisuuden pyöräillä mökiltä kotiin. Tuulen suunta oli kerrankin otollinen ja puhalsi pääosin selän takaa tai sivulta. Vaikka aamupäivästä pääsinkin jo liikenteeseen, niin lämpöä oli pitkälti yli kahdenkymmenen asteen ja aurinko präkitti siniseltä taivaalta. Kelailin rauhallisesti kotiin vähän harvinaisempaa reittiä pitkin. Reitti kulki Tursan ja Oriniemen kautta Halkivahaan. Halkivanhan jälkeen käännyin Sammaljoen suuntaan ja Rautaniemestä suuntasin kohti Kivijärveä ja Rämsöötä (tosin tuli 6 km:n lisälenkki, kun lähdin yhdessä kohtaa väärään suuntaan). Rämsööstä matka jatkui Tottijärvelle ja Sorvan kautta Tesomajärvelle, jossa tein pienen viilennyspulahduksen järveen. Sitten vielä pari kilometriä kotiin. Matkaa kertyi 101 km, josta 40% oli hiekkatietä. Aikaa kului 3:40 eli keskari oli 27.5 km/h. Keskitehot olivat 155W ja keskisyke 113 bpm. Ihan mukava reitti ja näki vähän uusia maisemiakin.

Varjo-Pirkka

Viikko 23/2021 (7.-13.6.2021)

Jotenkin mitäänsanomaton viikko. Viikot rullaan nyt niin vauhdilla eteenpäin ettei perässä meinaa pysyä. Onneksi tulee kirjattua viikon treenit ja ajatukset ylös, niin voi täältä tarkastaa mitä on milloinkin tullut tehtyä, kun tuppaa jo vähän unohtamaan.

Tuossa yksi päivä tuli todettua, että kuinka tekniikkavoittoiseksi pyöräily on mennyt. Triathlon-pyörällä kun lähtee liikkeelle, niin pitää tarkastaa ensinnäkin, että kännykässä on aukkua. Sitten pitää olla sykevyössä paristo iskussa, jotta kädessä oleva sykemittari ja pyörässä oleva ajotietokone saavat sykkeet ylös. Sitten pitää olla takatutkassa virtaa, kuten myös wattipolkimissa sekä sähkövaihteissa. Sitten kun kaikkien härpäkkeiden akut on ladattu, niin sitten äijästä onkin jo virta loppu.

Maanantaina oli ohjelmassa vain työmatkapyöräilyt. Lämmintä oli jo aamusta asti, mutta kotiin polkiessa sain vähän vettä niskaani.

Tiistaina päivällä käytiin Kalevan maauimalassa polskimassa 50 minuutin ajan. Uin alkuun 200 m lämppää pullareiden kanssa. Sitten lät + pul 300 m. Sitten siirryin takaisin pelkkään pullariin ja uin 1600 m putkeen. Illalla kävin vielä juoksemassa Soppeenharjulla. 13.4 km:n lenkkiin meni aikaa tasan tunti. Jalka oli yllättävän hyvässä iskussa ja meno tuntui jopa kevyeltä. Ukkonen jyrisi ja välillä tuli vettäkin. Ehkä kostea ja sähköinen ilma siivitti hyvään menoon.

Keskiviikkona töiden jälkeen pyöräilin maantiepyörällä Siuron 50 km:n lenkin. Mäet poljin isolla vaihteella ns. voimapolkemista. Keskitehot olivat 181 W ja -nopeus 30.6 km/h. Sää oli vallan mainio, 23 astetta lämpöä eikä tuulikaan häirinnyt. Pyöräilykin tuntui ihan rennonreippaalta. Pyöräilyn päälle juoksin vielä 5 km lenkin 4:34 min/km vauhdilla. Keskisyke oli juuri kynnyksellä.

Torstaina poljin maastopyörällä töihin. Töiden jälkeen Valmetin kestävyyskerho järjesti Kaupin Sport Centerillä tunnin luennon aiheena kestävyysurheilun voimaharjoittelu. Luennon päälle teimme tunnin kiertoharjoittelun. Vetäjänä oli Ville Pirttijoki. Loppuverrana poljin Kaupista kotiin.

Perjantaina töiden jälkeen menimme Tohloppijärvelle uimaan. Ilma ja vesi olivat lämmintä eikä aalokkokaan ollut kovinkaan kummoinen, mutta oli sitä vähän kuitenkin. Uin ensin putkeen n.1300 m ja sen päälle vielä n.600 m lenkin. Aikaa kului kolme varttia. Tohloppijärveltä juoksin vielä 8 km:n siivun kotiin. Rauhassa menin, mutta sykkeet olivat vähän korkealla. Tosin reitti oli melko nousuvoittoinen.

Lauantaina lepäiltiin ja tankattiin sunnuntain pitkää pyöräilyä silmälläpitäen. En kylläkään osallistunut Pirkan Pyöräilyyn, vaan tein oman varjo-Pirkkani. Pääsin matkaan vähän klo 9 jälkeen. Sade oli jo lakannut, mutta tiet olivat vielä jonkin verran märät. Liikenteessä oli triathlon-pyörällä. Lähtiessä lämpöä oli hieman päälle kymmenen astetta ja luoteistuuli oli melko reipas, jopa kova (tosin en tiedä mikä on oikea termi tällaiselle tuulelle, olisiko navakka).

Reitti kulki ensin Säijän ja Lempäälän kautta Vesilahdelle, ja sieltä Narvan kautta Punkalaitumelle. Punkalaitumelta matka jatkui Sastamalaan ja sieltä Häijään, Heinijärven, Sasin ja Pinsiön kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi tasan 180 km (eli triathlonin täysmatkan pyöräilyn verran) ja aikaa kului 5:41, eli keskivauhti oli 31.7 km/h. Keskisyke oli 125 bpm ja -tehot 181W. Nousumetrejä Garminin mukaan reitillä oli 1253.

Tuuli oli sen verran kova, että kiekkojen korkeat profiilit nappasi sivutuulen melko hyvin ja heilutteli pyörää välillä melkoisesti. Tarkkana sai olla. Punkalaidun – Sastamala väli oli vastatuulta, mutta pyörän ajoasento oli sen verran aero, että miksikään kauheaksi väännösi ei ajon mennyt. Sää lämpeni loppua kohden, mutta kun stoppeja ei tullut pidettyä, niin irtohihojen ja tuuliliivin kanssa poljin loppuun asti.

Ihan tyytyväinen olen reissuun. Mitään isompia ongelmia ei ilmennyt. Vasen olkapää alkoi taas kylläkin kipuilemaan jo parin tunnin jälkeen, mutta sitä pystyi matkan aikana venyttelemään. Loppumatkasta alkoi myös selkä vähän kipeytymään. Keskivauhtiin olen myös tyytyväinen, etenkin kun tuli ajettua yksin, ja tuulta ja nousumetrejä oli ihan rapsakkaasti.

3 x 3 x 3

Viikko 22/2021 (31.5. – 6.6.2021)

Kesäkuu on alkanut melko kesäisessä säässä. Lämpöä ja kuivaa on ollut, siitepölyä edelleen paikat vihreänä ja hyttysiä ihan …keleesti. Pihasaunakin on lämmennyt tällä viikolla viitenä päivänä. Sen verran komeita kelejä oli, että tein neljä etätyöpäivää, että sai ikkunasta ihailla vihreää luontoa.

Treenien osalta on ollut kevyempi viikko. Tunteja toki on tullut ihan mukavasti, mutta tehotreenit ovat olleet vähissä. Jos maanantain työmatkapyöräilyjä ei lasketa, niin viikkoon on mahtunut kolme uintikertaa, kolme pyöräilyharjoitusta ja kolme juoksulenkkiä. Eli triathloniin sopiva setti.

Maanantaina tosiaan oli viikon ainoa konttoripäivä ja silloin oltiin pyörällä liikenteessä. Päivällä oli reilun tunnin hieronta.

Tiistaina aamupäivällä kävin Kalevan maauimalassa uimassa 2100m. Sää oli mitä komein ja altaassakin rauhallista. Melkein koko ajan sain uida yksin omalla radalla. Aikaa meni 4x500m + 100m matkaan taukoineen hieman päälle 50 minuuttia. Töiden jälkeen kävin vielä juoksemassa reilun 13 km:n lenkin. Yritin pysytellä aerobisen kynnyksen tuntumassa tai pari napsua yli. Keskisyke jäi jonkin verran alle kynnyksen, mutta pääosa matkasta mentiin suunnitelmien mukaisesti. Vauhti oli 4:39 min/km. Vaihteeksi juoksin Virelän kautta Mustanvuoren ohi Villilään ja sieltä Tesoman ja Lamminpään kautta kotiin. Tällaista reittiä ei ole vähään aikaan tullut tehtyäkään, jos koskaan.

Keskiviikkona oli töiden jälkeen pyörätreeni. Lähdin gravelilla liikenteessen, ja poljin Metsäkylän ja Sasin kautta Rokkakoskelle ja Lavajärvelle. Takamaan jälkeen siirryin Uudelle Kuruntielle ja siltä polkaisin Elovainiolle, ja Kolmenkulmantien kautta kotiin. Matkaa kertyi 60 km ja aikaa kului vähän alle 2 tuntia. Keskari oli 30.5 km/h. Tavoitteena oli pysyä koko matkan ajan kynnystehoilla / -sykkeillä. Hieman meni yli, sillä keskitehot olivat 218W ja sykkeet 136 bpm. Sen verran oli kova tempo päällä ja hikeä silmissä, ettei juuri hienoja maalaismaisemia pystynyt katselemaan. Osa matkasta oli myös hiekkatietä ja kuoppien väistely vaati myös tarkkaavaisuutta. Ihan tyytyväinen olen graveloinnin keskivauhtiin, sillä nousumetrejä reitillä oli reilu 500.

Keskiviikkona päivällä sain myös ensimmäisen koronapiikkini. Käsi tuli pariksi päiväksi melko kipeäksi. Sivusuunnassa käden nosto sattui, mutta muut suunnat olivat ihan ok, eli uimaan pystyi ihan hyvin.

Torstaina aamupäivällä kävin taas uimassa – tällä kertaa Tesoman uimahallissa. Uin saman 4 x 500m + 100m. 25m altaassa vauhti oli vähän parempi kuin Kalevan 50m altaassa. Hieman tylsältä kylläkin halliuinti tuntui maauimalan jälkeen. Pullarin kanssa tälläkin kertaa uin koko matkan, niin kuin edellisilläkin kerroilla. Töiden jälkeen kävin tekemässä 12.7 km juoksulenkin Lamminpään harjulla ja Tesomajärven ympäristössä. Aikaa kului tunnin verran, eli tällä kertaa mentiin vähän rauhallisemmin. Mutta keskisyke oli silti 125 bpm, eli vähän korkealla oli.

Perjantaina piti tehdä töiden jälkeen puolipitkä, rauhallinen ja nautinnollinen gravelilenkki, kun sääkin oli mitä parahin pyöräilyyn. 2/3 toteutui, eli matkaa kertyi puolipitkän pyöräilyn verran, 75 km. Vauhti oli myös rauhallinen, keskarin ollessa 25.7 km/h. Nautinto oli sitten melko kaukana. Reitti oli kyllä komea. Kotoa poljin ensin Nokian Taivalkuntaan ja Sarkolaan, sieltä Kutalan kautta Karkun suuntaan ja sitten Otamuksen ja Siuron kautta takaisin kotiin. Reitillä toki on reilu 800 nousumetriä, mutta ei sekään ollut tuskan aiheuttaja, vaan ärhäkkä kylkipisto, -kramppi, -jotain. Jokunen kilometri meni ihan mukavasti, mutta sitten alkoi pikkuhiljaa oikeassa kyljessä tuntumaan ja tuntemukset pahenivat pikku hiljaa. 15 km jälkeen kipu oli jo sellainen, että syvään hengittäminen sattui. Tällaista on ollut ennenkin pyörälenkeillä ja se on mennyt jossain vaiheessa ohi, mutta nyt se ei sitten mennytkään. Kotiin päästyä ajattelin, että kyllä tämä pienen kävelyn jälkeen tokenee, mutta kun ei oikein pystynyt kävelemään eikä makaamaan eikä muutenkaan oikein olemaan. Sitten vaan lattialle polvilleen ja otsa lattiaan ja siinä viisi minuuttia, niin alkoi helpottamaan. Puolessa tunnissa kipu hävisi ja tuntui kuin mitään ei olisi ollutkaan. Ihme homma. Harmi vaan, että mukavaksi lenkiksi suunniteltu pyöräily muuttui melkoiseksi tuskien taipaleeksi.

Lauantaiaamusta kävin juoksemassa Peetun ja OlSen kanssa yhteislenkin. Juoksin ensin kotoa Ylöjärven kirjastolle, josta lähdimme yhdessä kiertämään Keijärveä vastapäivään. Sää oli taas mitä mainioin. Lämpöä pari kymmentä astetta ja aurinkoista. Järven kierron jälkeen juoksin vielä Haavistolta Elovainiolle ja Kolmenkulmantien kautta kotiin. Matkaa kertyi vähän vajaat 26 km ja aikaa kului 2:12. Keskivauhti oli 5:06 min/km ja keskisyke 130 bpm. Pitkäksi lenkiksi vauhti ja sykkeet nousivat melko korkealle, ja syynä oli se, että juoksin 3 kilometriä (21-24km) vähän reippaammalla vauhdilla, hieman alle 13 minuuttiin. Yllättävän hyvin veto lähti vielä tuossa vaiheessa lenkkiä.

Sunnuntaiaamuna lähdin ulkoiluttamaan Feltin tt-pyörääni ensimmäisen kerran tänä keväänä. Alkusäädön jälkeen pääsin vihdoin liikkeelle, vaikka hermot meinasi mennä. Reitti oli: Ylinen – Karhe – Lintuharjuntie – Hämeenkyrö – Heinijärvi – Häijää – Salmi – Siuro – Sasi – Pinsiö. Matkaa kertyi 123 km ja aikaa kului vähän alle 4 tuntia. Keskinopeus oli 31.2 km/h, -syke 124 bpm ja -tehot 187W. Nousumetrejä tuolle reitille tulee ihan mukavat vähän päälle 1000m. Sääkin oli erittäin kohdillaan. Lämpöä oli reilu 20 astetta, puolipilvistä ja tuulikin oli melko vähäistä. Pyöräkin toimi ihan ok. Ainoa ongelma oli hartiat, jotka tuppasi puutumaan ja kipeytymään. Etenkin koronaroketepuolen olkapää kipuili jonkin verran. Illalla tuli avattua kunnolla myös uinnit avovedessä. Kävimme Tohloppijärvessä uimassa reilun puolen tunnin verran ja GPS:ään tuli matkaa 1540m. Vesi oli mukavan lämmintä (ehkä 20 asteista) eikä aallokkoakaan juurikaan ollut. Siitepölyä oli kylläkin jonkin verran rannan tuntumassa.