Uutta pyörää ja puun kaatoa

Viikko 4/2020 (20.-26.1.2020)

Pyöräkuume sai tällä viikolla antibioottia, kun maanantaina tilasin SUP:sta ylivuotisen Feltin triathlonpyörän. Ykkösvaihtoehtoa kun ei enää saanut, niin piti “tyytyä” siihen mitä saa. Ovh-hinnaltaa tämä pyörä oli kyllä muutama vuosi sitten kalliimpi kuin havittelemani pyörä, joten ihan laatu peli on kyseessä. Levyjarrut uupuvat, mutta sähkövaihteet ja kuitukiekot sain. Tiistaina kävin SUP:ssa Bike Fittingissä ja siitä saaduilla arvoilla pyörä sitten säädettiin kuntoon. Samana päivänä sain vielä pyörän matkaan, mutta meni lauantaihin asti, että sain uuden menopelin traineriin kiinni. Ensimmäinen ajo menee kyllä ensi viikkoon.

Tämäkin viikko oli ihan hyvä treenien osalta. Toinen peräkkäinen n. 20 tunnin viikko. Muutenkin hyvä kuukausi meneillään, sillä tälle kuulle on harjoituspäiväkirjaan kertynyt 71 tuntia hikiliikuntaa (nyt mennään 26:tta päivää). Ensi viikko otetaankin sitten kevyemmin, ettei mene liikaa rasituksen puolelle.

Mitään kovin ihmeellistä ei tällä viikolla treenien osalta tapahtunut. Maanantai alkoi taas työmatkapyöräilyllä. Illalla reilu tunti, Zwiftin harjoitusohjelman 4:nnen viikon aloitustreeni 147 W (FTP 64%) keskitehoilla. Päälle vielä puoli tuntia kotisalia.

Tiistaina tein poikkeuksellisesti aamulenkin kotoa päin. Vajaan tunnin / 12.5 km:n juoksulenkki meni suht kevyesti ja fiilis oli muutenkin hyvä, sillä tiedossa oli aamupäivällä uuden pyörän haku. Lämmintä oli, sillä mittari näytti neljää plussaa ja päivän mittaa vaan lämpeni. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Oma peli sujui tällä kertaa tosi hyvin ja pelikaveritkin totesivat, että olen oikein “liekeissä” kentällä.

Keskiviikkona taas työmatkapyöräilyt nolla-asteisessa kelissä. Tuuliset kelit jatkuvat edelleen ja myötätuulessa maastopyöränkin vauhtia nousee ihan mukaviin lukemiin. Illalla vajaan tunnin Zwiftin harjoitusohjelman mukainen sisäpyöräily 155W:n (FTP 67%) keskitehoilla. Tämän päälle vielä tunnin uintitreeni Manyonen porukan kanssa. Vetoja oli jälleen ohjelmassa, ja yritettiin määritellä 3-alueen nopeutta.

Torstaina työmatkapyöräilyt ja illalla reilun tunnin / 13.5 km:n juoksulenkki yhdystien ja Teivon kautta. Lunta oli satanut pari milliä ja se teki alustasta hieman lipsuvan. Onneksi hiekoitus oli kunnossa, joten vauhtiin vaikutti enemmänkin tuulinen keli. Meno oli vähän kankean oloista vaikka ihan hyvin tuntuikin kulkevan.

Perjantaina työmatkapyöräilyt muutaman asteen lämpötilassa. Illalla ohjelman mukainen reilun tunnin sisäpyöräily 151 W:n (FTP 65%) keskitehoilla.

Lauantai alkoi 13 km:n juoksulenkillä. Joka kolmannen kilometrin juoksin reipasta vauhtia ja aina välissä pari kilometriä rentoa ja rauhallista. Tämä oli ensimmäinen kovempisykkeinen juoksu sitten pariin kuukauteen. Yllättävän hyvin kuitenkin kulki. Ensimmäinen kilometrin veto oli hieman laskuvoittoiseen maastoon ja sen aika oli 3:46. Toinen oli puolestaan hieman nousuvoittoinen ja sen juostiin myös vastatuuleen, aika 3:51. Kolmas veto oli suht tasaista, mutta myötätuuleen, aika 3:32. Neljäs vetokilometri hieman nousuvoittoinen, aika 3:38. Maksimisykkeet nousi 169 bpm:iin. Päivällä tunnin uintitreenit Manyonen kanssa. Pitkää siivua vedettiin rauhallisesti ja väliin lyhyitä vetoja. Illalla Zwiftin-harjoitusohjelman neljännen viikon viimeinen treeni. Vajaan tunnin polkaisu meni 148 W (FTP 64%) keskitehoilla, vaikka välillä mentiinkin yli FTP 100%:n.

Sunnuntaina oli ohjelmassa jälleen viikon pitkä treeni. Se tehtiin juosten ja matkaa kertyi 30.4 km. Aikaa kului 2:36, eli keskivahti oli 5:08 min/km. Keskisyke oli 119 bpm eli mukavasti PK:n puolella mentiin. Muutenkin juoksu oli kevyen oloista ja pitempäänkin olisi voinut mennä, mutta johonkin se lenkkikin pitää lopettaa, vaikka kolmeen kertaan pidensin lenkkiä matkan aikana. Lenkin päälle tuli avattua myös puunkaatokausi ja ulkohommia tulikin tehtyä vielä kolmisen tuntia.

Pettynyt pyörän ostaja

Viikko 3/2020 (13.-19.1.2020)

Tämän talven säästä on ihan turha enää jaaritella sen enempää. Talvi on peruttu ja siirrytään puolen vuoden syksystä suoraan kevääseen. Ulkoliikuntaahan nämä kelit suosivat, etenkin kun viikko on ollut kuiva, vaikka melko tuulista kylläkin on ollut.

Tällä viikolla tuli pitkästä aikaa rikottua 20 tunnin treenimäärä. Neljä juoksua, neljä sisäpyöräilyä, neljänä päivänä työmatkapyöräilyt, pari uintikertaa ja yksi sulkiskerta oli tämän viikon ohjelmassa.

Syksyn mittaan olin vertaillut ja pähkinyt millaisen triathlon-pyörän sitä ostaisi ensi kesän haasteisiin. Loppuvuodesta päädyin tämän vuoden Feltin IA Ultegra Di2 -malliin. Tällä viikolla sitten astelin kauppaan ja iskin tukun seteleitä pöytään, että nyt sitten laitetaan haisemaan ihan kunnolla. Kävi kuitenkin niin, että ko. malli on loppuunmyyty, eikä sitä enää tällä kaudella saa, ensi syksynä sitten uusi yritys. Paska, on se kumma kun raha ei kelpaa.

Maanantaina oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt sekä illalla Zwiftin FTP builder -ohjelman mukainen vajaan tunnin kevyt sisäpyöräilytreeni. Keskitehot olivat maltilliset 150W ja keskisykkeetkin 115 bpm.

Tiistaina työpaikalta 12 km PK2/VK1 -lenkki 4:32 min/km vauhdilla. Kerrakin oli tiistaina pitävä keli ja lenkki meni muutenkin ihan mukavasti, vaikka tuulinen keli jälleen kerran olikin. Sykkeet olivat vauhtiin nähden ihan hyvät: 133 bpm. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria normiporukalla Raholassa. Sulkapallossakaan ei mitään valittamista, vaihtuvilla jaoilla pelatut pelit taisivat päätyä minun voittooni.

Keskiviikkona palattiin työmatkapyöräilyjen pariin. Lämpöasteita oli jokunen ja jälleen oli tuulista, mutta onneksi vettä ei satanut. Illalla kotiin polkiessa lämpöä oli kuusi astetta ja se taisi olla tämän vuoden ajan ennätyslämpöjä täällä päin (päivällä taisi olla vieläkin lämpeempää). Kotiin päästyä tein vajaan puolentoista tunnin ohjelman mukaisen sisäpyöräilyn. Keskitehot olivat jälleen maltilliset 149W. Illalla oli vielä Manyonen vapaauintitreenit Ylöjärven uimahallilla. Käsitekniikkaa treenattiin ja uintiakin kuvattiin sivulta päin.

Torstaina työmatkapyöräilyt mukavassa syys… eiku talvisäässä. Töiden jälkeen kotona tein reilun tunnin ja 13.5 km:n juoksulenkin. Suht tasainen yhdystie – Ylöjärven keskusta – Teivo – Vuorentausta -lenkki meni ihan mukavasti kun päivän kova tuulikin oli illaksi tyyntynyt. Keskari oli 4:34 min/km ja keskisyke 132 bpm, eli ihan OK.

Perjantaina pääsi taas työmatkapyöräilyt polkemaan muutaman asteen lämpötilassa. Aamupäivällä oli reilun tunnin jalkahieronta ja illalla kevyehkö, reilun tunnin ohjelman mukainen sisäpyörätreeni 152W:n keskitehoilla.

Lauantai meni taas koko päivä hikisissä merkeissä. Ensimmäiset kunnon sykkeet tuli heti aamuseitsemältä, kun Jalo peläytti sairaskohtauksellaan (tai mikä nyt sitten olikin). Meninki kuitenkin oli sen oloista, että henkeä vietiin. Siitä kuitenkin selvittiin säikähdyksellä ja aamujuoksulenkille pääsin normaaliin tapaan. Reilun tunnin juoksulenkki meni mukavan kevyesti 13 km/h vauhdilla. Olisiko Jalon tapaus noustanut adrenaliinit sopivasti koholle, että juoksukin oli niin kevyen tuntuista. Päivällä tunnin vapaauintitreeni Manyonen kanssa Ylöjärven uimahallissa. Peruskelausta ja jonkin verran 100m vetoja. Iltatreeninä oli vajaan puolentoista tunnin ohjelman mukainen sisäpyöräily. Nyt keskitehot nostettiin jo vähän korkeammalle, ollen nyt 168W, keskisykekin oli 125 bpm. Päivän muista rasituksista huolimatta jalka pyöri ja hiki lensi ihan mukavasti.

Sunnuntaina aamusta lähdimme Peetun kanssa pitkälle juoksulenkille. Lämpöä oli asteen verran ja länsi tuuli oli melko navakka. Suuntasimme suorilla Pyynikin näkötornille, josta seuraamme tuli muutaman kilometrin ajaksi kolmas pyörä. Pyynikiltä suuntasimme Tahmelan rantaan, jossa teimme pienen silmukan, jonka jälkeen suuntasimme Hyhkyn, Villilän ja Kalkun kautta takaisin lähtöpisteeseen. Matkaa kertyi 25.5 km ja vauhti kerrankin sopivaa PK1-vauhtia, 5:25 min/km. Keskisyke oli vauhdille sopiva 115 bpm. Näitä pitäisi saada lisää.

Viikko 2

Viikko 2/2020 (6.-12.1.2020)

Niin kuin olen joskus aiemminkin todennut, niin blogin päivityksessä on vaikeinta keksiä otsikko… nyt en keksinyt.

Loppiaisviikolla kelit sahasivat tämän talven tyypilliseen tapaan. Vettä, lunta, pakkasta, plussaa, sohjoa, jäätä. Tohlopin järvellä kyllä jo luistellaan ja pari tykkilumilatuakin on auki, mutta minulta talviriennot ovat jääneet kuitenkin vielä väliin. Treenit ovat edenneet perinteisellä kaavalla ja perinteisten lajien parissa.

Maanantai oli loppiainen, joten harjoitteluaikaa olisi ollut. Päivään ei kuitenkaan kertynyt kuin aamupäivästä kevyt, ohjelman mukainen, vajaan tunnin sisäpyöräilytreeni, 146W:n keskitehoilla. Lisäksi illalla tunnin kotisalitreeni.

Tiistai eteni perinteiseen tapaan. Autolla töihin, aamupäivällä vajaan tunnin juoksulenkki töistä ja illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Parin viikon sulkistauon jälkeen ainakin oma pelini tuntui kulkevan ihan mukavasi. Juoksulenkillä alusta oli paikoin sohjoinen/jäinen, mutta vahti nousi kuitenkin 4:35 min/km:iin, keskisykeiden ollessa 133 bpm.

Keskiviikkona työmatkapyöräily kunnon monsuunissa. Etenkin aamulla vettä loikotti oikein kunnolla ja kunnon tuulen ansiosta se tuli vaakasuoraan päin. Ennen illan tunnin uintitreeniä Ylöjärven uimahallissa, tein reilun tunnin, ohjelman mukaisen, kevyehkön sisäpyörätreenin 146 W keskitehoilla.

Torstaina ei ollut ohjelmassa kuin illalla puolitoista tuntia padelia Pirkkalassa. Töissäkin olin autolla.

Perjantaina jälleen työmatkapyöräilyt, tällä kertaa mukavassa pikkupakkasessa. Illalla reilu tunti, ohjelman mukaista sisäpyöräilyä. Keskitehot olivat 147W.

Lauantai oli jälleen kolmen treenin päivä. Juoksulenkki oli heti aamulla. 14.4 km:n VK1 lenkki meni 4:33 min/km:n vauhdilla keskisykkeiden ollessa 141 bpm. Pakkasta oli nelisen astetta, mutta juoksukeli ja -fiilis oli vallan mainio. Sitten puoliltapäivin tunnin uintitreeni Manyonein porukan kanssa. Illalla vielä ohjelmaan kuuluva, reilun tunnin sisäpyöräily 165W:n keskiteholla. Pyöräily tuntui yllättävän kevyeltä, vaikka harjoituskuormaa oli päivän aikana kertynyt.

Sunnuntaina 25.5 km:n juoksulenkki PK-sykkeillä. Vaikka vauhti olikin jopa 5 min/km, niin keskisykkeet pysyivät hyvin kurissa, 122 bpm. Juoksu tuntui muutenkin mukavan kevyeltä, vaikka loppukilometreillä alkoi jalkoja vähän jumittamaan. Lämpöä oli pari astetta ja tuultakin löytyi. Onneksi aiemmin ennustettu vesisade oli muuttunut hienoksi aurinkoiseksi sääksi. Zwiftin treeniohjelmassa oli tälle viikolle vielä 42 minuutin erittäin kevyt sisäpyöräily, ja se tuli poljettua vielä illalla. Keskitehot olivat 128 W ja keskisyke 109 bpm.

Kohti uutta vuosikymmentä

Viikko 1/2020 (30.12.2019 – 5.1.2020)

Vuosikymmen vaihtui, mutta mikään ei sinänsä muuttunut. Vuosiluku on kylläkin helpompi ja nopeampi kirjoittaa, kun ei tarvita kuin kahta näppäintä. Mutta treenit jatkuvat vanhaan tapaan. Vuodenvaihdeviikko oli niidenkin puolesta ihan tehokas. Kelien puolesta on ollut melko vaihtelevaa, välillä kunnolla plussalla ja välillä vähän miinuksella. Vettä on tullut, mutta tällä hetkellä maa on valkoinen. Tuulta on myös riittänyt välillä ihan liiankin kanssa.

Joululomaviikon jälkeinen maanantai aloiteltiin varovaisesti. Työmatkapyöräilyt tuli suoritettua ja illalla vielä tunnin kotisalitreeni. Väsynyttä oli koko päivä.

Vuoden viimeinen treeni tuli tehtyä juoksun muodossa, kun menin töihin autolla ja kävin aamupäivällä juoksemassa perinteisen 12 km:n keskustalenkin. Tuuli oli kova, mutta muuten olosuhteet olivat ihan hyvät juoksenteluun. Vauhti oli 4:36 min/km ja keskisyke 132. Fiilis ihan hyvä, kun sai vuoden treenit pakettiin.

Keskiviikkona, uuden vuosikymmenen puolella, tuli aloitettua treenit yhdistelmäharjoituksella. Vuodenvaihde tuli oltua selvin päin, mutta kun tuli valvottua melko pitkään, niin treenin aloitus jäi vähän myöhäiselle. Alkuun pyöräilin tunnin verran sisätrainerilla ja heti päälle toinen tunti juoksua matolla. Pyörätreeni kuului Zwiftin 12 viikkoisen ohjelman ensimmäisen viikon treeniin ja oli siten melko kevyt, 144 watin keskitehoilla. Juoksu oli kiihtyvävauhtinen, mutta melko maltillisella noupeudella. Keskinopeus 4:43 ja keskisyke 137. Korkeista sykkeistä huolimatta juoksu tuntui melko kevyeltä. Matossa on ollut jotain ongelmaa ja jouduin juoksemaan maton vasemmassa reunassa, jottei ikävää hankausääntä kuuluisi. Tunturin huolto on tilattu paikalle.

Torstaina työmatkapyöräilyt kovassa tuulessa ja parin asteen lämmössä. Päivän aikana oli työpaikan pyöräparkissa olleesta pyörästäni pöllitty lamppu, joten takaisin päin joutui ajelemaan pimeänä. Kotona tein illalla lisäksi vielä tunnin salitreenin.

Perjantaina jälleen työmatkapyöräilyt kovassa tuulessa ja kotiin päin tulessa siihen lisättiin vielä ajoittainen vesisade. Aamupäivällä oli reilun tunnin jalkahieronta. Illalla tunnin kevyt pyörätreeni Zwiftin ohjelmalla ,142 watin keskitehoilla.

Lauantai oli taas kunnon triathlontreenipäivä. Aamulla kävin juoksemassa reilun 14 km:n VK1-lenkin, 4:31 min/km vauhdilla. Keli oli muuten ihan hyvä, mutta edelleen tuuli melko kovaa. Puoliltapäivin oli Manyonen tunnin uintitekniikkaharjoitukset Ylöjärven uimahallilla. Tällä kertaa porukkaa olikin sitten ihan kiitettävästi, sillä yhdellä radalla oli kuusi henkilöä kerralla. Illalla vielä 75 minuutin pyörätreeni Zwiftin treeniohjelmalla. Ohjelmassa mennään edelleen melko kevyesti, 149 W:n keskarilla.

Sunnuntaina päivällä kävin juoksemassa viikon pitkän juoksulenkin. Pakkasta oli viitisen astetta ja alusta luminen, mutta ei liukas. 25 km meni vähän kankeesti, kun vaatetta (etenkin alapäässä) oli vähän normaalia enemmän. Keskisyke oli ihan ok, 123 bpm keskivauhdin ollessa 5:03 min/km. Eli keskarit olivat vähän kovemmat kuin edellisenä viikkona. Olisi pitänyt malttaa alussa mennä rauhallisemmin, niin ehkä sykkeetkin olisivat olleet alemmat loppumatkastakin.

 

Treenikausi 2019

Nyt kun vuosi ja vuosikymmenkin on vaihtunut, ja vaikka vanhoja ei pitäisi muistella, niin täytyy kuitenkin vähän katsoa taaksepäin ja laittaa vuosi numeroiden valossa pakettiin.

Vuoden ehdoton pääteema oli triathlon. Ei tainnut olla yhtään päivää vuoden aikana, etteikö ko. laji olisi ollut jossain määrin ajatuksissa. Kesällä tulikin debytoitua triathlonkisassa. Toinen uusi laji, jota syyskaudella tuli kokeiltua oli padel. Tuo tenniksen ja squashin sekoitus ei kuitenkaan päässyt vakiolajien piiriin, vaan yksittäisiä pelikertoja tuli aina silloin tällöin. Sulkapallo pysyi edelleen mailapelien ykkösenä.

Vuosi oli myös terveysasioiden puolesta melko ehjä. Mitään suurempia vaivoja ei esiintynyt. Kesällä oli selän kanssa pariin otteeseen ongelmia, mutta niistä selvittiin suht lyhyillä tauoilla. Kaikkea pienempää kremppaa oli aina aika-ajoin, mutta ne eivät estäneet harjoittelua, toivat vaan muuten ikäviä tuntemuksia harjoituksein yhteyteen.

Laitehankintojen puolella vuosi oli melko köyhä. Syksyllä toki tuli ostettua sisäpyöräilyyn uusi Tacxin harjoitusvastus. Se on suoravetoversio, eli hiljaisempi ja muutenkin mukavampi käyttää. Maantiepyörään ostin voimapolkimet, joilla näkee polkemisen tehot ja balanssin. Uintiin tuli hommattua vähän harjoitusvälineitä, mm. märkäpuku. Kotisaliin ilmestyi uutena laitteena selkäpenkki. No, kyllähän sitä vähän rahaa harrastuksiin kului, kun parit uudet juoksutossutkin olivat ostoslistalla.

Kaiken kaikkiaan harjoituspäiväkirjaan kertyi vuoden aikana 714 tuntia harjoituksia. Jännä homma on, että edellisenä vuonna harjoituspäiväkirjaan oli kertynyt vain 19 minuuttia vähemmän treenaamista. Erillaisia suorituksia kertyi 673 kpl (ed. vuonna: 625 kpl). Vuoden aikana oli 35 sellaista päivää, joille ei tullut merkintää. Jokunen noista päivistä oli kuitenkin sellaisia, että silloin oli jalkahieronta. Tuohon määrään sisältyi myös kilpailuihin valmistavat ja niistä palautuvat päivät.

Suunnistus kärsi vuonna 2019:kin alemmuustilaa. Toki edelliseen vuoteen nähden suunnistuskerrat tuplaantuivat, ollen nyt kaksi. Kävin yksillä Tampereen iltarasteilla sekä Jukolan viestissä Kangasalla.

Padelia tuli käytyä pelaamassa 7 kertaa. Kaikki oli nelinpeliä. Yksi oli tunnin vuoro ja loput puolentoista tunnin vuoroja, eli peliaikaa kertyi 10 tuntia. Sen verran mukava laji on kyseessä, että varmaankin tänäkin vuonna pelit jatkuvat, varmaankin toki säännöllisen epäsäännöllisesti.

Sulkapallomäärä oli 28 kertaa ja noin 40 tuntia. Pääasiassa kaikki olivat nelinpeliä valmettilaisten tiistain vakiovuorolla. Pari kertaa tuli pelattua kaksinpeliä. Edellisenä vuonna määrä oli 51 tuntia ja kertoja oli 34. Etenkin alkusyksyn vakiovuoron alkamisen viivästyminen vaikutti käyntikertoihin.

Kotisalitreenejä tein keskimmärin kerran viikossa, eli 52 kertaa / 49 tuntia. Määrät ovat lähes samat kuin edellisenäkin vuonna.

Hiihtoa kertyi 700 km / 48,5 tuntia. Kaikki nämä 18 hiihtokerran aikana. Kaikki hiihdot olivat kevätkautena. 250 km kertyi Syötteen kevätreissulla ja loput Ylöjärven maastoissa. 6.1. pääsi ensimmäisen kerran hiihtämään ja maaliskuun alkuun asti pääsi suht. säännöllisesti tekemään suksilenkkiä. Syötteen loma oli huhtikuun alussa. Edelliseen vuoteen verrattuna hiihtömäärät tippuivat 40%.

Edellisenä syksynä alkaneet uintitreenit jatkuivat koko vuoden ajan. Uintikertoja oli 70 kpl, joista 16 kertaa oli avovedessä. Kilometrimäärä on vähän arvoitus, kun Polarin mittari ei aivan luotettavasti niitä näytä, ehkä noin 140 km:n paikkeilla, mutta tuntimäärä oli 60 tuntia. Keväällä hallikausi muuttui avovesikauteen, jolloin tuli ostettua myös ensimmäin märkäpuku, jolla tuli yhtä kertaa lukuunottamatta uitua kaikki avovesiuinnit. Alkuvuodesta uintivauhdissa tuli harpauksittain kehitystä, mutta kevään ja kesän aikana ei niinkään enää. Syksyllä liityin Manyonen uintivalmennykseen ja siellä olen saanut uintiin parempaa tekniikkaa ja rytmitystä. Uintivauhdissa ei välttämättä ole kauheaa kehitystä vielä tullut, mutta taloudellisuus ja rentous ovat varmaankin parantuneet. Syksyllä pääsin eroon nenäklipsistä, joka oli myös yksi syyskauden tavoitteista. Uintitreenikalustoon ilmestyi myös pullarit, lättärit ja räpylät.

Sisäpyöräilykerrat nousivat edellisen vuoden 16 kerrasta, 486 km:stä ja 16 tunnista 42 kertaan, 1295 km:iin ja 48 tuntiin. Noinkin kovaan nousuun vaikutti eteenkin se, että nyt tuli poljettua sekä kevät- että syyskaudella sisällä, edellisenä vain syksyllä. Uusi Tacxin smart-harjoitusvastus, myös innosti sisätreeneihin syyskaudella. Zwift-harjoitusohjelmaa tuli käytettyä noissa harjoituksissa loppuvuodesta melko ahkerasti.

Sisäpyöräilyn lisäksi tuli ulkona pyöräiltyä 6700 km / 285 tuntia (ed. vuonna 6335 km / 284 tuntia). Pyöräilykertoja oli hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna, joten keskimatkat ovat pidentyneet ja vauhdit parantuneet. Pyöräilymäärästä toki suurin osa, 4450 km / 202 tuntia, on luokiteltu työmatkapyöräilyksi. Tosin osa työmatkapyöräilystä on tehty pidennetyillä reiteillä, esim. Säijän kautta kotiin 50 km.

Juoksua vuoden aikana kertyi kaiken kaikkiaan 2230 km / 171,5 tuntia. Noista määristä 326 km / 25,5 tuntia tuli juostua kotona matolla. Kilometri- ja tuntimäärät määrissä tiputusta edelliseen vuoteen oli n. 13-15%, juoksukerroissa vain viitisen prosenttia, eli yksittäisen lenkin keskimitta on pidentynyt. Puhtaasti juoksukisat jäivät tänä vuonna melko vähiin. Kevällä oli Raholan kymppi ja Helsinki City Running Dayin puolimaraton. Syksyllä oli puolimaraton Jyväskylässä sekä Pirkan hölkkä. Myös esi-Teivocupissa kävin juoksemassa 5 km:n matka. Tuloksellisesti juoksukisat menivät ihan hyvin. Syksyn puolikas tuli suoritettua 1.21 -alkuisella ajalla, ja Pirkassa sain vihdoin rikottua 2:20 rajan. Noilla ajoilla pääsi pokkaamaan palkintopokaalin M40/M45 -sarjoissa. Kankaanpään maratonin peruuntumisen vuoksi, maraton jäi tänä vuonna juoksematta.

Kesän juoksukisat liittyivät kaikki triathlonkisoihin. Kesäkuun alussa kävin suorittamassa ensimmäisen triathlonkisani Hämeenlinnassa sprinttimatkalla (750 m + 20 km + 5 km). Heinäkuun alussa oli Sastamalassa Voimarinteen perusmatka (1500 m + 40 km + 10 km). Tri-kauden päätapahtuma oli Joroisten puolimatka (1900 m + 90 km + 21,1 km). Etenkin Joroisten tulos oli positiivinen yllätys. Aikani siellä oli 4:45:45, joka oli jopa puolisen tuntia parempi, kuin mitä etukäteen osasin odottaa. Viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä, oli Valmetin RTD teräsmieskisa (400 m + 21 km + 4,3 km). Siellä pääsin vihdoin pokkaamaan voiton itselleni, ja nimen kiertopalkintoon.

Kaiken kaikkiaan vuosi oli urheilusuoritusten ja treenien osalta ihan onnistunut. Treenimäärät ja -laatukin oli hyvällä tasolla ja ne tuottivat ihan hyvää tulosta kisoissakin. Ensi vuonna pitäisi sama tahti jatkua, jos vaan paikat pysyvät kunnossa. Motivaatiota pitäisi ainakin riittää. Talven aikana kun saisi uintitekniikkaa ja -vauhtia parannettua, ja jos raaskisi ostaa triathlonpyörän, niin ensi kesänä voisi lähteä taas tavoittelemaan parempia aikoja etenkin tri-kisoissakin.