Monipuolisuutta

Viikko 43 (22.-28.10.2018)

Viime viikolla jäi kirjoittelut vallan väliin, mutta tuo viikko olikin melkein samanmoinen kuin sitä edeltävä. Tosin ei tälläkään viikolla mitään ihmeellistä ole tapahtunut, hieman enemmän tuli treenitunteja. Ja mikä parasta, niin tunnit ovat jakautuneet mukavasti usealle eri lajille.

Maanantaina oli työmatkapyöräilyjen lisäksi illalla vielä vapaauintitekniikkakurssi. Nyt kolmannella kerralla keskityimme vähän enemmän käsivetoon. Myös potkutreenejä jatkettiin. Itse otin käyttöön nenäklipsin, jotta pystyin paremmin keskittymään muuhunkin, kuin nenän tyhjentämiseen vedestä. Tuo hengityspuoli vaatii muutenkin kyllä vielä paljon treenaamista.

Tiistaina aamulla tein reilun kympin juoksulenkin. Rennon reipas lenkki meni suht kevyesti 4:30 vauhdilla. Lämpö oli nollassa, ja illalla olikin sitten maa valkoisena rännästä, kun tulin puolentoista tunnin sulkapallotreeneistä. Neluri oli taas vähän enemmän hakusessa kuin edellisellä viikolla, jolloin erät kääntyivät melko hyvin minun  puolelleni. Tällä viikolla asiat olivat jälleen toisin.

Keskiviikkona oli ohjelmassa työmatkapyöräilyt sekä illalla vielä reilun tunnin hikoilu sisäpyöräilyn parissa.

Torstaiaamuna juoksin pitkästä aikaa töihin. Lamppu päässä sai pimeät pätkät mennä, ja kun lämpö oli nollan tuntumassa niin märät pyörätiet olivat paikoin liukkaat ja pitävää alustaa joutuikin välillä hakemaan tien sivusta. Ihan mukavasti reilu 16 km meni 4:35 vauhdilla. Tuulin kyydillä tulin töistä kotiin, mutta illalla kävin vielä pitkästä aikaa Mansen Sulan sulkapallotreeneissä. Pelaajia ei tosin ollut kuin kolme kappaletta, joten pelasimme pari tuntia lyhyittä kaksinpelieriä. Pelit eivät kyllä sujuneet alkuunkaan, vaikka ihan voittoisia eriä pelasinkin. Omalta osaltani tosi huonoa peliä, hosumista ja muutenkin vähän väsynyttä tekemistä. Taisi olla vähän liian kova setti yhdelle päivälle.

Perjantaina oli taas työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin kotisalitreeni. Päivällä oli myös tunnin jalkahieronta. Lauantaina tein reippaamman juoksulenkin. Alkuun pari kilsaa lämmittelyä, ja sitten kymppi aikaan 39:18 ja tämän päälle pieni jäähdyttely. Ihan mukavan rennosti kymppi meni vaikka pari viimeistä kilsaa alkoi vähän jo painamaan. Illalla vielä 40 minuutin sisäpyöräily ennen saunaa.

Sunnuntaiaamusta tein 25 km rauhallisen juoksulenkin. Vauhti oli pari napsua alle viittä, tosin sykkeet olivat puolestaan jokusen napsun liian korkeat, sillä keskisyke nousi yli 130. Selkä oli taas alussa jumissa, mutta kilsan jälkeen se taas aukesi. Tuota vikaa on ollut nyt melkein joka juoksulenkillä. Hienon aurinkoinen juoksusää pikkupakkasessa meni mukavan rennosti.

Vakioviikkoehdokas

Viikko 41 (8.10.-14.10.2018)

Talvi on peruttu ja siirrytään suoraan uuteen kesään. Tänään lähemmäs kaksikymmentä astetta lämminta ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Muutenkin viikko on ollut ihan mukiinmenevä, niin säiden kuin treenienkin osalta.

Maanantaina oli ensimmäinen osa neljän vapaauintitekniikkakurssin sarjassa. Illalla 20:30 alkoi tunnin treeni, jossa opettelimme vapaauintipotkua yms. Tämä kerta meni ihan ok, hieman pelottaa, kun aletaan harjoittelemaan hengitystekniikkaa.

Tiistaina pidin etätyöpäivän, joten se oli viikon ainoa päivä, jolloin ei ollut työmatkapyöräilyä ohjelmassa. Aamupäivällä kävin tekemässä kympin juoksulenkin. Illalla oli vuorossa vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Liian vaihtelevasti on lähtenyt tämän syksyn pelit liikkeelle, sillä välillä on ihan laadukasta peliä, mutta välillä tulee mustia pätkiä, jolloin virheitä tulee aivan liian paljon. Toivottavasti pelitaso tasaantuu syksyn mittaa.

Keskiviikkona tein pitkästä aikaa sisäpyöräilytreenin. Tunnin verran hiki lensi siihen malliin, että pyyhe oli treenin loppupuolella niin märkä, ettei siitä ollut enää mitään hyötyä. Vähän arvelutti, miten into riittäisi sisäpyöräilyyn, kun ulkona oli niin komea keli, mutta ihan mukavaahan se taas vaihteeksi oli.

Torstaina oli taas juoksupäivä. Tunnin lenkki 13 km/h vauhdilla meni ihan ok. Sen verran myöhään pääsin vasta liikkeelle, että matkan aikana alkoi jo hämärtää. Jännästi tuli taas todettua, että pimeässä/hämärässä juostessa vauhti tuntuu paljon reippaammalta kuin valoisan aikaan. Mutta kello on armoton ja kertoo totuuden vauhdista.

Perjantaina oli vapaapäivä, mutta lauantaina oli jälleen juoksutreenin vuoro. Tein pitkästä aikaa vähän reippaamman lenkin. Alkuun kaksi kilsaa rauhallista ja sitten kymppi reipasta, 4 min/km vauhdilla, josta viimeinen kilsa n. 3:40. Lopuksi vielä 1,5 km rauhallista. Reitti kulki yhdystien, Ylöjärven keskustan ja Teivon kautta Vuorentaustaan ja sieltä kotiin. Aika mukavan rennosti kymppi sujui, vaikkei 40 min ihan rikki mennytkään (meniköhän 7 sek päälle).

Sunnuntaina oli pitkän juoksulenkin vuoro, ja vielä upeassa syyssäässä. 26 km meni vähän alle viiden vauhdilla ihan mukavasti. Alussa oli taas selkä jumissa reilun kilometrin verran, mutta kun selkä aukesi, niin juoksukin muuttui rennommaksi. Sykkeet olisivat saaneet olla vähän matalemmalla, mutta sen verran vaihtelevuutta reitillä oli, että mittaria olisi pitänyt kytätä koko ajan, jos olisi halunnut mennä “oikeilla” sykkeillä koko PK-lenkin. Nyt meni vähän fiilis-pohjalta. Hidanranta-Siivikkala pätkä oli kyllä komean syksyisen keltainen.

Tämän viikon ohjelman voisi ottaa vaikka pohjaksi tulevillekin viikoille. Sen verran monipuolisesti pääsi treenaamaan. Vielä kun ottaa perjantaille kotisalitreenin, niin sitten olisi hyvä viikkosetti.

Vikalistaa

Viikko 40 (1.10.-7.10.2018)

Lokakuukin on nyt sitten saatu vauhtiin, mutta kelit ovat edelleen ihan siedettävät. Aamuisin on jo vähän vilpoista, mutta päivällä lämpö on noussut vielä lähemmäs kymmentä astetta. Suuremmilta sateilta on vältytty, vaikka välillä onkin kuurotellut.

Treeniviikko on viety läpi ihan kunnialla, vaikka omaan vikalistaan onkin tullut uusia merkintöjä. Listan kärkipäässä keikkuu edelleen oikea akillesjänne, joka on ottanut ihan tosissaan itteensä. Tiistain sulkapallon jälkeen tuli oikean polven etuosa kipeäksi ja on sitä myös edelleen. Voi olla, että olen kolauttanut sen lattiaan. Viikonloppuna tuli myös oikea lonkka kipeäksi. Juoksemista se ei juurikaan haitannut, mutta koiralenkeillä se kipuili. Muutenkin tuntuu, että paikat ovat melko jumissa jaloista selän kautta hartioihin asti.

Viikkoon mahtui neljän työmatkapyöräilyn lisäksi yksi kerta / tunti kotisalia, yksi kerta / 90 min sulkapalloneluria, sekä neljänä päivänä juoksua. Torstai oli totaali lepopäivä, tosin kun autolla käy töissä, niin työpäivä venyy silloin yleensä melkein kymmentuntiseksi. Viikonloppuna tuli lisäksi kaivettua tienvarren ojaa auki kuutisen tuntia, eli senkin voisi jonkin näköiseksi treeniksi kirjata.

Viikon ensimmäinen juoksupäivä oli keskiviikko, jolloin kävin tein rennon reippaan vajaan tunnin lenkin Tesoma – Kalkku – Ikuri -akselilla. Vauhti oli 4:33 / km ja meni ihan suht ok.

Perjantaina oli seuraava juoksulenkki ja se tuli tehtyä Lamminpään harjulla. Vauhti oli samaa luokkaa kuin keskiviikkona, matkaa tuli puolisen kilometriä ja nousua jokusen kymmenen metrejä enemmän.

Lauantaina juoksin Lamminpään majan kautta Pikku-Ahvenistolle ja sieltä yhdystietä pitkin takaisin kotiin. Matkaa kertyi 15.4 km ja aikaa meni 71 min. Hieman rauhallisemmin piti mennä, mutta alun selkäjumin jälkeen juoksu tuntui sen verran hyvältä, että annoin mennä mitä meni.

Sunnuntaina tein 25 km maastojuoksulenkin Koukkujärven, Julkujärven ja Pikku-Ahveniston kautta. Nyt sain mentyä 5 minuutin vauhdilla, mutta siltikin meno oli vähän väsynyttä ja jäykkää. Keli oli kyllä mitä mainioin, sillä lämpöä oli pari astetta, aurinko paistoi ja ilma oli ihan tyyni. Pirkan hölkkääjilläkin oli varmaankin mainio juoksukeli. Itseltäni jäi Pirkka väliin, koska laadukkaat viimeistelytreenit jäivät viimeisinä viikkoina väliin jalkavaivojen vuoksi.