Haskaa Joulua!

Nyt Joulun aatonaattona ainakin näyttäisi sen verran talviselta, että eiköhän Jouluaattokin ole kerrankin valkoinen. Tänään tuli aamupäivällä tehtyä lumipyryssä viikon pitkä lenkki, jotta huomenna voi keskittyä syömispuoleen. Sen verran paljon maassa on jo lunta, että hiihtämäänkin voisi mennä, mutta minulla on vielä kesken se 2000 juoksukilometrin metsästys tälle vuodelle. Kahdeksan päivää on aikaa ja 44 km puuttuu, joten jos paikat vaan pysyy edes tässä kunnossa, niin eiköhän tuo määrä saada juostua.

Huonot ulkokelit eivät enää haittaa juoksukilometrien keräämistä, sillä maanantaina saimme upouuden juoksumaton käyttökuntoon. Alunperin se oli tarkoitus asentaa yläkerran treenihuoneeseen, mutta sen verran iso ja painava laitos se oli, että portaista sitä ei millään saanut mahtumaan ja yläkerran parvekkeen kautta ei sitten alettu sittä nosturilla nostamaan. Eli matto on nyt sitten asennettuna makuuhuoneeseen. Juoksumatto on Tunturin Platinum Pro, eli ihan kunnon peli on kyseessä. Keskiviikkona tein sillä tunnin juoksun, mutta muuten olen jättänyt sen vielä odottamaan huonompia ulkojuoksukelejä. Ihan hyvältä laite tuntui vaikka melko tylsää köpöttelyä se onkin, ainakin vielä kun ei ole TV:ä saatu asennettua sen eteen. Matto on myös melko hiljainen, ainakin jos makkarin ovet laittaa kiinni, niin naapurihuoneessa pystyy kyllä hyvin olemaan ja katsomaan televisiota. Se oli ainakin positiivinen yllätys.

Viime viikkoina on päässyt tekemään ihan hyvin pitkääkin lenkkiä, vaikka melko talviset olosuhteet ulkona onkin. Viikko sitten tein 24 km nastarilenkin ja sain vasemman jalan peukalovarpaan sen verran kipeäksi, että pelkäsin jo kahden tonnin kilsatavoitteen jäävän toteutumatta. Mutta peukku on onneksi kuitenkin kestänyt juoksua ihan hyvin, vaikka sen taivuttelu jonkin verran sattuukin.

Toisen jalan peukun jänteessä on ollut myös koko syksyn jotain vaivaa, mutta nyt torstaina se otti sulkapallotreeneissä sen verran paljon itteensä, että piti jättää pelit reilun tunnin jälkeen kesken. Tänään kuitenkin molemmat peukalovarpaat antoivat juosta 24 km ulkolenkin ilman kipuja, vaikka näin levossa ne vähän kiukuttelevatkin. Nyt on onneksi puolitoista viikkoa taukoa sulkapallosta, jos vaikka edes toinen varvas kuntoutuisi siinä ajassa.

Vuoden vaihteen jälkeen pitää ottaa myös sukset esiin (jos vaan hiihtokelejä löytyy), jos vaikka tänä talvena saisi enemmän hiihtokilometrejä kuin viime talven 300. Mutta tämän vuoden puolella pitää vielä saada nuo puuttuvat 44 juoksukilometriä kerättyä.

Uusi Blogi

Viime viikon pohjeongelmat olivat tällä viikolla jo taakse jäänyttä elämää. Tämän viikon treenit sai tehtyä ilman sen kummempia ongelmia, jos ei pimeyttä, märkyyttä, sohjoa ja lunta pitänyt sellaisena. Märät tossut tulivat kyllä tutuiksi tällä viikolla, mutta kyllä yksi mukava pakkasaamun nastarikelikin oli.

Juoksupäiviä olivat maanantai, keskiviikko, lauantai ja sunnuntai. Kilsoja kertyi 66 kappaletta. Sunnuntain juoksulenkki oli vaarassa muuttua sisäpyöräilyksi, sillä koko päivälle oli luvattu runsasta sadetta. Onneksi tälläkään kertaa ennusteet eivät pitäneet paikkaansa, vaan sain tehdä viikon pitkän lenkin pääosin sateettomana hetkenä. Lauantain lumet tosin olivat sulaneet paikoin sohjoksi, joten märkää oli. Lauanttaina oli saanut tehdä nastarilenkin muutaman sentin lumessa.

Sulkapalloa kertyi 3,5 tuntia, joten sulkaakin tuli hakattua ihan riittävästi tällä viikolla. Työmatkapyöräilyt ja yksi salitreeni noiden päälle, niin siinä se viikko sitten menikin. Perjantaina oli myös jalkahieronta, eli huoltavaa toimintaakin on ollut.

Olen saanut myös kilpailevan blogin. Naapurihuoneessa kirjoitellaan tällaiseen osoitteeseen: onnellinenjuoksija.blogspot.fi.