Pohjepropleemi

Syksyn toinen lumipyry osui tälle viikolle. Sitä riemua ei tosin kestänyt kuin päivän verran, sillä lumisadetta seurannut vesisade vei kaiken valkoisen pois melko pikaisesti. Työmatkapyöräilyn osalta olen nyt varautunut talven tuloon, sillä hommasin Laken MXZ303 talvipyöräilykengät talven ankariin pakkaskeleihin, joita tässä viime vuosina on ollut ihan riesaksi asti. Nyt ei tarvitse pelleillä lisäsuojien yms. kanssa vaan kengät vaan jalkaan ja menox.

Keskiviikkona tuli takapakkia 2000 juoksukilometrin tavoittelulle tälle vuodelle. Juoksulenkillä kolmen kilometrin kohdalla alkoi vasempaan pohkeeseen sattumaan ja kipu tuntui koko kahdentoista kilometrin lenkin ajan. Seuraavana päivänä kävelykin sattui sen verran paljon, että hieman alkoi pelottamaan oliko pohkeessa mennyt jotain oikein rikki.

Juoksut jäivät tämän viikon osalta siihen ja loppuviikolla on tehty vaan korvaavaa harjoittelua sisäpyöräilyn ja saliharjoittelun merkeissä. Omronilla olen myös antanut päivittäin sähköä pohkeeseen. Nyt sunnuntaina pohje onkin jo melko hyvä ja voi olla, että huomenna tulee vähän käytyä kokeilemassa sen kestoa.

Kupissa

Synkät viikot jatkuvat, ainakin säiden osalta. Pimeää, märkää ja kylmää, mutta ei kuitenkaan niin kylmää, että tulisi lunta. Treeniviikko on kuitenkin pyörinyt vanhaan tapaan, työmatkapyöräily, pari punttitreeniä ja kerta sulkapalloa. Ja jalkahierontakin oli perjantaina, pakarat tosi jumissa.

Juoksurintamalla sen verran uutta, että kevään 2009 jälkeen ensimmäinen TeivoCup tuli juostua lauantaina. Aikani oli 18:21, joka jäi puolisen minuuttia ennätyksestäni, mutta parhaan viiden aikani joukkoon tuolla ajalla pääsi. Sen enempää en ala olosuhteista yms. kertomaan, sillä ne voi lukea TeivoCupin omilta sivuilta osoitteesta: teivocup.blogspot.fi/2017/11/syyssateisehkossa-saassa-kauden-2018-tc.html

Keskiviikkona tuli juostua tunnin rennon reipas hölköttely. 4:31 vauhti tuntui ihan hyvältä ja lenkistä jäi hyvä fiilinkin. Lamppu päässä piti mennä, sillä sen verran pimeitä kohtia reitillä on, vaikka valaistuja reittejä pitkin meninkin. Torstaina tein saman lenkin uudelleen, mutta hieman rauhallisemmin. Tämäkin meni ihan ok, joskaan ei ihan yhtä kevyesti kuin keskiviikkona.

Sunnuntaina oli jälleen pitkän lenkin vuoro. Reilu 25 km PK2-vauhdilla meni yllättävän mukavasti. Suht kevyttä oli, vaikka parin viimeisen kilometrin aikana alkoi pohje vähän jumittamaan ja sitä myöden myös takareisikin. Mutta muuten tihkusateessa köpötelty peruskuntolenkki oli ihan jees.

Virhearvio

Ensimmäinen syksyn lumikausi tuli ja meni. Enää näkyy lunta vain isompien lumikasojen jäänteissä. Toisaalta Hakkarin ja Koukkujärven tykkilumiladut alkavat olla taas hiihtokunnossa, joten jos oikein kovasti tekee mieli hiihtämään, niin kilsan latua pääsisi tahkoamaan. Juu-ei kiitos.

Uusi juoksukausi alkoi ihan mukavilla kilsamäärillä, sillä pääsin tekemään tälle viikolle neljä juoksulenkkiä, yhteensä 66,6 km, hmm. Keskiviikkona tein töiden jälkeen ihan vaan rennon tunnin hölköttelyn ja perjantaina aamulla töihin 16 km. Lauantaiaamusta kävimme Peetun ja OlSe:n kanssa Lamminpäässä tekemässä tunnin yhteislenkin. Sykkeet olivat vähän korkealla ja keskari melko maltillinen, mutta syynä oli varmaankin mäkinen maasto. Sääennuste ei onneksi pitänyt paikkansa, emmekä saaneet sadetta niskaamme. Vaatteiden märkyyden aiheutti vain oma hiki.

Sunnuntaina päivällä tuli tehtyä viikon pitkä. Alunperin oli tarkoitus juosta rauhallinen puolimaratonin mittainen PK-lenkki, mutta hieman tuli virheellisesti arvioitua lenkin pituus, sillä melkein 26 km mittariin loppujen lopuksi kertyi. Mutta eipä tuo haitannut, sillä sen verran oli tullut herkuteltua viikonlopun kekkereissä, että muutama lisäkilometri ei tehnyt ollenkaan huonoa. Btw. on kyllä mukava reitti tuossa Nässyn rannassa, kun lähtee Hiidenrannasta ja menee polkuja pitkin Lentävänniemen Jänissaaren ja Suomensaaren kautta Siivikkalaan. Kahdeksan kilometriä pääsee ihan rannan tuntumassa menemään hyväkulkuisia polkuja pitkin.

Muuten viikkoon mahtui työmatkapyöräilyä sekä kolme ja puoli tuntia sulkapalloa. Hieman rankempi oli siis sulkapalloviikko, kun vielä tiistain puolentoista tunnin vuoro oli pelkkää kaksinpeliä ja torstain kahden tunnin vuorokin vähän venähti pitkäksi. Ja mahtui viikkoon vielä yksi kotisalitreenikin.

10 vuoden takaa

Kymmenen vuotta sitten kärvistelin polviongelmien kanssa. Isänpäivänä kävin kokeilemassa jalan kestävyyttä ja jalka oli alkanut taas kestämään juoksemista. Kunto oli alamaissa, mutta haaveet kolmen tunnin alituksesta maratonilla oli vielä hengissä.

Juoksutaukoa

Lauantaina tuli täyteen suunniteltu kahden viikon juoksutauko. Maratonin jälkeen ajattelin pitää ns. ylimenokauden ja laitoin tossut kuivumaan vähäksi aikaa. Sinänsä sopivaan kohtaan tuo tauko tuli, sillä tämän kahden viikon aikana satoi parin kymmenen sentin ensilumi ja viikon verran oli ulkona melko heikot juoksukelit. Vieläkin on lunta pihassa, mutta lauantaina alkanut “lämpöaalto” on sulattanut kävelytiet jo siihen kuntoon, ettei nastareiden kanssa tarvitse juosta.

Ihan lepäilyä ei nyt sentään tuo kaksi viikkoinen ole ollut, sillä muut reenit ovat pyörineet normaaliin tapaan. Muutama maratonin jälkeinen päivä tuli otettua kyllä melko rauhallisesti, mutta sitten pääsi jo pelaileen sulkapalloa ja sisäpyöräilemään. Työmatkapyöräily on jatkunut talvikeleistä huolimatta, ja kotisalitreeniäkin on koitettu tehdä.

Loppuvuodelle ei ole juoksun osalta enää tavoitteita. TeivoCupit alkavat taas parin viikon päästä, joten niihin voisi pitkästä aikaa osallistua. Loppukauden tavoite voisi kuitenkin olla, että saisi 2000 km juoksua täyteen. Se vaatisi 54 km:n viikkoja, joten periaatteessa se pitäisi olla ihan mahdollista. Ensi kauden tavoitteita ei ole vielä ehtinyt miettiä, mutta kyllä se varmaankin on uuden maratonennätyksen tekeminen. Täytyy vaan miettiä missä sitä lähtisi kokeilemaan.