“Näin kulutan aikaa”

Eipä tullut sitten talvi vielä, vaikka vähän jo lupaili. Eikä kovin lupaavilta ennusteetkaan näytä. Yhden kahdenkympin lenkin ehdin tehdä, mutta siihen se sitten jäi. Tuulilla on kilsoja kerättynä jo satasen verran, kun kävi Räikällä tahkoamassa kilsan lenkkiä. Itselläni ei moisella pätkällä pyörimiseen riittänyt into, joten tyydyin sisäpyöräilyyn.Hieman, erittäin hieman on juoksuakin tullut taas kokeiltua. Alkuun salilla matolla kilsan parin pätkiä jokusen kerran viikossa punttitreenin yhteydessä, mutta Jouluviikolla jo ulkona kaksi reilun neljän kilometrin hölkkää Sisun kanssa. Hyvä lenkkikoira tuosta on tulossa, sillä nätisti juoksi lähdes koko matkan vierelläni. Pari kertaa kävi tolpan merkkaamassa, mutta muuten keskittyminen riitti vierellä juoksuun vaikka vastaan tuli muita koiria tai lenkkeilijöitä.

Ajan nopea kuluminen on tässä alkanut huolestuttamaan. Se ei huoleta, että aikaa kuluu nykyään enemmän juoksukilometriä kohden, eikä oikeastaan sekään, että Joulu tuntuu tulevan entistä nopeammin vuosi vuodelta. Se on huolestuttavaa, että kun perjantaina istahtaa illalla kuudelta pelaamaan tietokoneella, niin kello huomaamatta puoliyö, eikä tuona aikana ole persettään nostanut tuolista kuin kertaalleen Sisua äkkiä ulkoiluttamassa ja pari kertaa jääkaapilla käydessä. Eikä tuossakaan vaiheessa vielä malttaisi lopettaa, mutta kun järki huutelee makuuhuoneesta nukkumaan, niin pakko se on jossain vaiheessa lopettaa. Ja seuraavana päivänä sama homma uudelleen. Kyllä ne tunnit ovat viikonloppuna lyhyitä.

Viikon kuva By Tuuli
Viikon kuva By Tuuli

 

Hiihtokausi avattu

Hiihtokauden avaus tuli suoritettua tänään sunnuntaina, kolmea päivää aiemmin kuin viime vuonna. Aamulla ei ollut vielä mitään suunnitelmia, että tänään vedettäisiin monoja jalkaa, mutta kun Tuulikin kävi suksimassa, niin kyllä sitä minunkin sitten piti. 20 kilsaa tuli luisteltua, ja yllättävän hyvä oli jo latupohja. Muuten meni ihan mukavasti, mutta kädet meinasi loppua loppumatkasta. Onkohan salitreeneissä ollut jotain vikaa?

Kantapääkin on ollut nyt taas melko hyvä. Viimeisin piikki alkoi muutamassa päivässä vaikuttamaan ja kivut hävisivät lähdes tyystin. Hiihdossakaan jalan kanssa ei ollut mitään ongelmia. Juoksua en ole vielä yhtään kokeillut, mutta kyllä sitäkin lajia voisi kohta alkaa salilla kokeilemaan, jos vaikka talvella pääsisi Sisun kanssa vielä juoksulenkeillekin.

Muuten liikunta-aktiviteetit ovat olleet salilla käyntiä ja spinning-pyörän polkemista (ja työmatkapyöräilyä). Takamuskin on alkanut jo kestämään kahden tunnin spinning-treenejä, vaikka alussa sellainen aika tuntui mahdottomalta suoritukselta.

Viikon wuh-wuh -kuva by Tuuli.

Viikon wuh-wuh -kuva by Tuuli.