5 kk

Tiistaina tuli 5 kuukautta täyteen akillesoperaatiosta. Sen kunniaksi tein keskiviikkona täyden tunnin juoksulenkin. Yllättävän mukavasti meni, eikä alkukilometrien jälkeen jalkaan juuri edes sattunut. Seuraava päivä olikin sitten taas vähän huonompi, mutta perjantaina uskaltauduin kuitenkin tekemään kympin lenkin. Sen verran akilles kuitenkin noista parista lenkistä ärsyyntyi, että viikonloppuna päätin jättää juoksut vallan väliin.

Pyöräilykin alkaa pikkuhiljaa tuntumaan jo ikävältä hommalta, näillä keleillä. Tiistaina polkaisin Säijänlenkin, navakan tuulen saattelemana. Muuten viikko meni pelkän työmatkapyöräilyn merkeissä. Lauantain tuulinen ja sateinen sää piti pyörän visusti varastossa, mutta sunnuntaina piti päästä purkamaan hieman energiaa, vaikka sää olikin edelleen tosi tuulinen. Aurinko onneksi sentään paistoi, mutta reilun 70 km:n lenkillä 10 asteen lämmössä varpaat ehtivät jäähtyä sen verran, että saunassa sai istua jonkin aikaa, ennen kuin veri alkoi taas niissä kiertämään.

Nyt pitää vaan toivoa, että joko säät vielä lämenisivät, että pidempääkin pyörälenkkiä pystyisi tekemään, tai sitten akilleksen olisi hyvä alkaa kestämään joka toisen päivän lenkkiä. Muuten joutuu kehittelemään jotain uutta treeniä energiavarojen purkamiseksi.

Syksyn tuntua

Se on sitten syksy taas tulossa. Tai siis tulikin jo, ainakin syyskuu. Viikonlopun pyörälenkin sääkin enteili jo tulevaa. Tuulista ja viileää ja keltaisia lehtiä ilmassa. Taitaa kohta olla aika ruveta kaivelemaan suksivoiteita esiin. Takkakin tuli tänään koeponnistettua, ensimmäisen kerran sitten kevään. Ja pimeekin tulee jo aikaisin.

Työtkin tuossa sitten alkoi kolme viikkoa sitten, enkä ole tainnut päivittä sen jälkeen sivujakaan. No eipä tässä mitään kummempaa kyllä ole tapahtunutkaan. Pyöräilyä on ollut ohjelmassa, jos ei nyt ihan samaan tahtiin kuin lomalla, mutta kuitenkin. Silloin tällöin töiden jälkeen Säijän lenkkiä ja viikonloppuisin vähän pidempää. Kulunut viikko oli kylläkin melko heikko, kilsoja ei juuri ole kertynyt. Selkä kylläkin tykkäsi tästä laiskasta viikosta, eikä se viikonlopun lenkillä alkanut enää kiukuttelemaan.

Juoksuakin on pystynyt pikkuisen harrastamaan. Lenkin pituutta olen joka lenkillä pyrkinyt hieman pidentämään, ja nyt mennään 10,5 km:ssä. Joka toisesta juoksupäivätahdista olen luopunut ja se on välillä ollut joka kolmas päivä. Jalka nimittäin ei ole vielä ihan hyvä, ja välillä se on sen verran kipeä, ettei juoksutossua tee mieli laittaa jalkaan. Juostessa kantapäänseutu kipuilee parin kilometrin ajan, mutta sen jälkeen se on melko hyvä. Seuraavana päivänä tosin on vähän kipuja, mutta päivässä suurimmat yleensä menee ohi. Joten reenit jatkukoon samaa rataa.