Polvet kovilla

Kolmanteen lomaviikkoon herättiin kotosalla, mutta iltapäivällä lähdettiin jo ajamaan takaisin mökille päin. Aamusta tuli tehtyä vajaan 14 km:n rento juoksulenkki Lamminpään pururadalla. Illalla olisi ollut iltarastit Myllypurossa uudella kartalla, mutta vettä tuli taivaan täydeltä joten rastit jäivät väliin. Kartta piti käydä kuitenkin ostamassa, sillä se ulottui takametsiimme ja yksi rastikin oli melkein ihan kirjaimellisesti “takapihalla”.

Tämä viikko oli tarkoitus ottaa vähän kevyemmin ja valmistautua lauantain Hämeenlinnan puolimaratonille. Tästä syystä tiistai olikin juoksun osalta lepopäivä. Mustikkametsässä tuli kuitenkin jokunen tunti tallustettua – saalis 13 L.

Keskiviikkona kävin tekemässä 13 km:n lenkin josta 5 km hieman alle 4 min/km vauhtia, 2 x 1.5 km 4:15 min/km vauhtia ja loput kevyttä hölkkää. Vähän kevyemminkin olisi voinut tuo 4 minuutin vauhti mennä.

Torstaina pidin juoksusta vapaata, mutta päivällä tuli tehtyä kevyt pyörälenkki Punkalaitumen keskustassa, ja illalla käytiin Murrolla iltarasteilla. Alkureitin rasteilla oli jonkin verran sähläystä, mutta loppu sujui vähän paremmin. Juoksuvauhtia piti passailla jotta lenkki ei tulisi liian rankaksi lauantain Hämeenlinnan puolimaratonia silmälläpitäen. Lauantain puolikkaan osallistuminen joutui kuitenkin vakalaudalle, sillä kolautin melko mojovasti vasemman polveni yhteen korkeaan kantoon. Taisi siinä muutama reipas kirosanakin kajahtaa Humppilan metsässä. Suunnistuksen aikana polvi ei vielä vaivannut, mutta illan mittaan se alkoi särkemään ja jomottamaan oikein kunnolla, vaikka jäähoitoa sille yritinkin antaa.

Perjantai oli muuten pyhitetty levolle, mutta aamulle oli vielä suunniteltu tehtäväksi muutama minuutin veto. Harjoitus jäi tosin vajaaksi sillä torstaina kolottu polvi ei oikein tykännyt juoksun tärähdyksestä. Seuraavan päivän juoksukisaan osallistuminen oli edelleen vielä auki.

Lauantaina klo 15 oli sitten vuorossa Hämeenlinnan puolikas. Aamulla kokeilin muutaman juoksuasekeleen eikä polvi tuntunut vaivaavan, joten kolauksesta taidettiin selvitä säikähdyksellä. Starttihetkellä H:linnssa lämpöä oli 23 astetta, taivas oli puolipilvinen ja tuulta oli hieman. Tämä oli ensimmäinen yritys 80 minuutin ajan alitukseen. Tavoiteaikaa lähdin tavoittelemaan tasaisella 3:45 min/km:n vauhdilla. Tiesin tuon vauhdin olevan vähän riskirajoilla, mutta kokeilla pittää ja riskejä täytyy ottaa. Alkukilometrit menivätkin ihan mukavan oloisesti vähän jopa tavoitevauhtiakin kovempaa, mutta 6-7 km kohdilla alkoi rentous olemaan jo kateissa juoksusta ja tavoitevauhdin ylläpitämiseen täytyi tehdä liian paljon töitä. Kolmanneksen pystyi pitämään tavoiteltua 3:45:n vauhtia, mutta sitten alkoi kilometriajat huonontua. Puolessamatkassa olin vielä juuri ja juuri alle 1:20:n vauhdissa, mutta tiesin jo, että mitään mahdollisuuksia sen alittamiseen ei enään ollut. Kahden kolmanneksen jälkeen olin vielä omassa ennätysvauhdissani, mutta sekin tuntui tässä vaiheessa mahdottomalta saavuttaa, sillä kilometriajat olivat painuneet lähemmäksi 4 minuuttia, sillä vastatuuli oli alkanut tekemään tehtävänsä. 16 km kohdalla pari ikämiessarjalaista paineli ohi ja siitä sain vähän taas rytmistä kiinni, toisen heistä ohitin melkein heti, mutta toinen paineli karkuun liian kovin. Pari selkää ohitin vielä vähän 18 km:n jälkeen, mutta muuten ohituksen olivat koko matkan aikana tosi vähissä. 400 m ennen maalia kello kääntyi 1:20:n huonommalle puollelle, joten ratakierroksen verran jäin tavoitteestani. Ennätyskin jäi tekemättä, sillä loppuaika painui aikaan 1:21:35. Ennätyksen olisi ehkä pystynyt tekemään mikäli olisi lähtenyt maltillisemmin liikkeelle, mutta tavoite olikin alitta 80 min ja se ei rauhallisemmalla alulla olisi ollut mahdollinen. Tälläkerta ei siis tavoitteeseen päästy.

Sunnuntaiksi olimme ilmoittautuneet Varsinais-Suomen Rastipäivien pitkälle matkalle, mutta lauantain juoksun jälkeen se ei tuntunut enää hyvältä ratkaisulta. Toisaalta tämä viikonloppu olisi hyvä harjoitus parin viikon päästä olevaan Tunturisuunnistukseen jossa pitäisi molempina päivinä suunnistaa 18.9 km. Matkaa päivän reitillä oli hieman päälle 9 km, ja avokalliosyherikköä oli tiedossa. Sotasuunnitelmana oli, että hitaasti mutta rauhallisesti ja kartalla koko ajan. Alku lähtikin ihan mukavasti liikkeelle vaikka juoksu olikin vähän tahmeaa. Liput löytyivät suht mukavasti ilman mitään isompia pyörimisiä (pari pientä kuitenkin). Vauhti tosin oli melko rauhallista, mutta niin sen pitikin olla. Kun ensimmäinen rasti löytyi tälläkertaa mukavasti, niin sitten minun piti söhlätä sillä toisella perinteisellä söhläysrastilla, eli toiseksiviimeisellä, ja oikein urakalla. Ihan viimeiseksi ei tullut jäätyä, mutta ei se tälläkään kertaa paljosta ollut kiinni. Suurin takaisku kuitenkin tässäkin suunnistuksessa oli polven kolomin, ja tälläkertaa eri kuin torstaina. Juoksin tiheikössä suoraan nilkan korkeudella olevaan piikkilankaan ja lentomatkahan siitä oli seurauksena. Polvi verille, mutta ei sen pahempaa kuitenkaan.

73.6

Niin ne viikot vaan vierähtää, etenkin näin lomalla. Kaksi ja puoli viikkoa on ehditty jo lomailemaan ja niistä vain pari yötä kotosalla. Ensimmäiset puolitoista viikkoa meni Norjassa matkustelussa ja jälkimmäinen viikko Punkalaitumen mökillä majaillessa.

Ensimmäinen täysi lomaviikko alkoi vielä Bodo:n viimeisillä suunnistuskisoilla, mutta heti keskiviikkona lähdimme köröttelemään kohti eteläistä Norjaa ja sieltä Ruotsin puolelle ja Tukholmaan josta sunnuntai-iltana saavuimme laivalla Turkuun. Kotiin pääsimme illalla kymmenen jälkeen.

Vaikka autossa tulikin tuon viikon aikana melkoisesti istuttukin, niin ei se kuitenkaan kilpa-ajoa kohti Osloa ollut – ainakaan, kun Norjassa nuo tiet eivät olleen leveitä ja suoria, ja nopeusrajoitukset olivat sen mukaiset. Karavaanareitakin riitti myös ihan omiks tarpeiks, eikä ne ainakaan matkantekoa vauhdittaneet. Onneksi siellä ne tajusivat mennä syrjään kun jonoa alkoi kerääntymään perään – toisin kuin täällä Suomessa. Autossa tuli siis istuttua muutama tuhat kilometriä tuon viikon aikana, mutta tuli sentään pari juoksulenkkikin tehtyä muutamana aamuna leirintäalueelta.

Sen verran paljon tuli kuitenkin ajaessa noposteltavaa vedettyä, että sunnuntai-iltana oli melkoinen järkytys kun ennen nukkumaan menoa hyppäsi vaakaan – 73.6. Eli puolessatoista viikossa tullut n. 5 kg painoa lisää. Aika hyvä määrä, kun tuona aikana oli kuitenkin suunnistusta tullut 40 km, 50 km juoksua, vähän pyöräilyä ja yksi jokusen tunnin vaellus. Vähän tuohon taisi vaikuttaa kyllä sunnuntain laivamässäily, mutta kuitenkin. Suklaalakon lakkoon tuli nyt lakko, ja lakritsi, jäätelö ja muutkin herkut joutuivat ainakin viikoksi pannaan.

Puolentoistaviikon mässäilyn tulosta piti alkaa sitten seuraavana viikkona sulattelemaan. Maanantaille kertyi 16 + 11 km kevyttä juoksua.

Tiistaiaamusta kiihtyvävauhtinen 12 km + verryttely. Meno oli aika tukkoisen tuntuista ja loppukilometrien alle 4 minuutin vauhti tuntui aika rankalta. Taisi olla vielä autojumia jaloissa. Iltapäivällä käytiin tarpomassa muutama tunti metsässä, kun haettiin Tampere-suunnistuksen rasteja pois metsästä. Sieltä sitten suoraan mökille.

Keskiviikkoaamusta olikin mökillä pitkän lenkin vuoro. Reilu 28 km sujui yllättävän mukavasti vaikka aamusta oli jo melko lämmin keli.

Torstaiamusta 14 km:n VK -harjoitus meni myös ihan hyvin, ja illalla tuli käytyä vielä Loimaalla iltarasteilla. Suunnistuskin meni ihan OK, maasto oli ihan mukavan juostavaa ja liput löytyivät suht hyvin. Vähän oli vaan erillaista maastoa kuin edellisellä suunnistuskerralla, joka oli Norjassa. Kärpäsiä tosin on vähintään yhtä paljon kuin vuonojen maassakin, ja olo olikin kuin paskaläjällä tunkiolla (“tunkio vain puuttui”, MaSa:n tod. näk. kommentti tähän).

Perjantaina tuli pidettyä vähän löysempi päivä, jotta lauantaille suunniteltu Ori-hölkkäkisa sujuisi edes jotenkin. Aamusta tuli kuitenkin tehtyä reilun 7 km:n lenkki jonka aikana 5 x 1 min vetoja.

Lauantaina oli sitten vuorossa Ori-hölkkä. Tunnelmia siitä on omassa kirjoituksessa, mutta sanotaan nyt tässäkin, että ihan hyvin se meni. Illalla oli sitten vuorossa vielä porukalla reissu Poriin jazeihin. Hieman herkuttelulakkoon tuli säröä, mutta olkoon se nyt sitten vaikka palkinto päivän hyvästä suorituksesta. Kiitos vaan matkasta järjestävälle taholle ja muullekin seurueelle.

Sunnuntaipäivä meni enemmän tai vähemmän potiessa, mutta illalla tuli tehtyä kuitenkin rento 14 km:n juoksu. Illalla vaaka oli armahtanut 3.5 kg:n verran, joten seuraavalla viikolla voisi olla mahdollisuuksia jokuseen jäätelöön.

Viikon 29 lenkkeilyt:
Ma: ap. juoksu 16.1 km, ip. 10.8 km
Ti: ap. juoksu 13.4 km
Ke: ap. juoksu 28.6 km
To: ap. juoksu 14.3 km, ip. suunnistus 5.6 km
Pe: ap. juoksu 7.4 km
La: kisa, Ori-hölkkä 7.7 km, 0:28:08
Su: ip. juoksu 14.3 km

Reilu neljä viikkoa pitäisi jaksaa vielä lomailla. Kurjaa se varmaan on, mutta ei muukaan auta kun työnantaja määrää.

Norjan reissukuvia löytyy osoitteesta: http://picasaweb.google.fi/tomirinne/NorjanReissu2009

Ori-hölkkä 2009

Oripää, Myllykylä, lauantia päivä ja plus 23 astetta lämmintä. 18. Ori-hölkkä oli muuttanut uusiin maisemiin Myllykylään ja matka oli myös samalla muuttunut 8 km:iin. Kilpailukeskuksena toimi Myllylähteen tupa joka tarkosi hienot puitteet kilpailulle.

Muutamaa minuuttia vaille kello 13 noin 60 numerolapulla varustautunutta juoksijaa siirtyy puiden ja rakennusten varjosta lähemmäksi Myllykylän koulun pihaan ripustettua maalivaatetta, joka samalla toimii myös lähtövaatteena. Aurinko porottaa taivaalta ja kärpäset surisevat. Maahan vedetyn valkoisen kalkkiviivan tuntumassa ei ole ruuhkaa vaikka lähtöhetkeen juuri kuulutettiin olevan aikaa vain puoli minuuttia. Itse siirryin muutaman muun rohkean kanssa aivan viivaan kiinni, kun kerrankin sellainen mahdollisuus suotiin.

Lähtölaukauksen jälkeen ei enää ujosteltu, sillä takaa rynnisti ohi sellainen joukko ja sellaisella vauhdilla juoksijoita, että olisi voinut kuvitella, että kyseessä on 1500 m kilpailu. Ensimmäinen satametriä olikin kuin isommassakin massalähdössä, ja kun lähtösuora oli vielä kapeahko alamäkeen ole mutkainen pihatien pätkä, niin kyynärpäät siinä meinasi kolista.

Alun hässäkän jälkeen tilanne alkoi seljetä ja pikaisen laskennan jälkeen edessäni oli kuusi juoksijaa, eli sija oli rintanumeroni mukaisesti 7. Kärki oli lähtenyt liikkeelle sellaisella vauhdilla, että siihen vauhtiin ei ollut mitään saumaa, mutta lähietäisyydellä olisi muutama jotka voisi olla tavoitettavissa. Ensimmäisen kilometrin aikana kärjen tilanne alkoi vakiintua. Oma juoksu ei tuntunut kovin kevyeltä, mutta kun GPS-mittari piippasi ensimmäisen kilometrin täyttyneen (hieman järjestäjien kilometritolpan jälkeen), niin aikaa oli kulunut 3:42, eli ihan tavoiteltua vauhtia mentäisiin.

Toisen kilometrin aikana aloin tavoittamaan lähintä selkää, eikä siinä kauan mennytkään kun ensimmäinen ohitus oli tehty. Pitkien suorien ansiosta kaikkiin muihinkin viiteen edelläni menijään oli näköyhteys. Kärkikaksikko meni vajaan 200 m:n päässä, mutta kolme muuta oli ihan tavoitettavissa. Yleensä olen lähtenyt aina varovaisesti liikkeelle ja vauhti ei ole kisan aikana kauheasti notkahtanut joten luotto oli siihen kova, että muutaman selän voisi vielä napata. Toinen kilometri taittui ajassa 3:37.

Pari kilometriä oli taivallettu hyväpohjaista hiekkatietä, mutta nyt tielle oli tullut isorakeisempaa hiekkaa ja se alkoi pyörimään jaloissa ja parempaa pitoa piti alkaa etsimään tien reunoista. Kolmannen kilometrin aikana toinen kilpailija oli tullut ohitettua ja sija oli vaihtunut viidenneksi. Kolmannen kilometrin aika oli jälleen 3:42.

Edessä jokusen kymmenen metrin päässä taivalsi kaksikko joista toisen tunnistin Virran Markuksi. Markun olin voittanut kevään Savihölkässä 40 sek:lla joten mahdollisuuksia hänen vauhtiinsa myös tänään voisi olla. Välimatka myös tähän kaksikkoon alkoi pikkuhiljaa supistumaan ja hieman ennen neljän kilometrin täyttymistä olinkin päässyt aivan heidän imuunsa. 4 km:ssä oli juottopaikka josta edellä juokseva kaksikko nappasikin mukin kouraansa, ja se rikkoi sen verran heidän juoksurytmiään, että pääsin ohittamaan heidät. Itse jatkoin juoksua kieli kitalaessa kiinni sillä ei tällaisilla pikamatkoilla juoda tarvitse. Neljänteen kilometriin meni aikaa 3:37.

Tie oli muuttunut jälleen parempipohjaisemmaksi eikä juoksu-uraa tarvinnut enään hakea tien reunasta. Sijoitukseni oli muuttunut yllättäen kolmanneksi. Taakseni en katsonut, mutta tossun ääni sieltä alkoi hiljetä, joten uskoin tehneeni hieman hajurakoa takanani vaanivaan kaksikkoon. Matka oli vasta hieman yli puolen ja mitä vain voi vielä tapahtua, mutta aloin jo miettimään, että pitäisikö alkaa varmistelemaan pyttypaikkaa, vai lähtisikö vielä rynnimään kakkossijan perään. Päätös oli helppo – tänne oli tultu tekemään kova harjoitus joten mitään löysäilyä ei hyväksytty. Päätin kuitenkin vielä tarkkailla tilannetta vähän aikaa ja jatkoin tasaista tahtia. Viides kilometri meni aikaan 3:39.

Kärki meni edelleen jossain reilun sadan metrin päässä, mutta kakkosmenijään ei ollut enään matkaa kovin montaa kymmentä metriä ja selkä läheni koko ajan. Kuuden kilometrin paikkeilla pääsin kakkossijan peesiin ja pysyttelin siinä muutaman kymmenen metriä jonka jälkeen lähdin ohittamaan. Tein vielä varmuuden vuoksi pienen nykäisyn jotta kaveri ei jäisi ihan kantapäille, mutta se oli turha temppu, sillä kaverin meno näytti olevan hiipuman päin. Sijoitus parani jälleen pykälällä. Kilometriaika painui aikaan 3:44.

Pitkä suora jatkui edelleen ja kärjen selkä näkyi jossain vajaan 100 m:n päässä. Vaikka välimatka sinne näytti ehkä hieman pienenevän, niin en nähnyt enää mitään järkeä lähteä kiristämään vahtia ja tavoittelemaan piikkipaikkaa. Oma menonikaan ei enää tuntunut kovin tuoreelta ja jos olisi alkanut kiristämään vauhtia, niin riski vatsalihaksen krampista nousisi ja sen jälkeen porukkaa lappaisi ohi molemmin puolin. Kärjen selkä kuitenkin läheni jatkuvasti. Seitsemäs kilometri meni aikaan 3:43.

Tiesin matkan olevan jokusen satametriä alimittainen joten matkaa ei ollut  enää paljon ja nyt saisi ottaa sitten koneesta kaikki irti, sillä loppumatka meni millaisessa vatsakrampissa tahansa. Kärkeä en ollut lähtenyt tietoisesti tavoittelemaan, mutta nyt se näytti olevan yllättävän lähellä. Ja yllättäen 400 m ennen maalia olin aivan kärkimiehen perässä. Reitti kääntyi jyrästi oikealle ja alamäkeen, ja tiesin, että tässä oli koitettava jos meinaisi koittaa. Koskaan en ole mitään voittanut, mutta nyt se voisi olla mahdollista. Pikkuisen tuskaa lisää kehiin, viimeiset kierrokset irti koneesta ja alamäessä kärkeen. 200 m ennen maalia vilkaisin vielä taakseni ja näin eroa tulleen kymmenisen metriä, tätä paikkaa ei enään luovutettaisi – eikä luovutettu.

Loppuaika 7.7 km:n reitilla 28.08. Keskisyke 168 ja maksimisyke 186 joten kyllä se viimeinen rutistuskin sieltä löytyi.

MG -09 päättynyt

Nyt olisi Midnatsolgaloppen -09 ohi, kun kaksi viimeistäkin lähtöä on saatu suoritettua. Ihan putkeen ei jälkimmäisen kisakeskuksen lähdöt menneet, sillä sijoitukset olivat viimeinen ja toiseksi viimeinen. Maanantaina oli vuorossa iltakisa ja lyhyt matka. Matka kyllä oli lyhyt, mutta aikaa vierähti paljon. Eipä ole ennen reilun neljän kilometrin reittiin mennyt aikaa 80 min:a. Oli se melko haastava maasto ja pahoja rastipisteitä, ja kun vielä tiheiköt ja korkeuserot vaikeuttivat menoa, niin soppa oli valmis. Sunnuntain vuorikiipeily oli saanut reidet ihan juntturaan, eikä aamun juoksulenkki ja päivällä tehty pyörälenkki helpottanut asiaa. Onneksi ei muillakaan ollut helppoa.

Maanantaina ajoimme vielä kisan jälkeen pikaisesti 30 km Saltstraumeniin katsomaan kun 400 miljoonaa kuutiota vettä ohittaa 20 solmun nopeudella kolme km:ä pitkän ja 150 m leveän salmen. Sen pitäisi olla maailman voimakkain vuorosesivirta ja ilmiö tapahtuu joka kuuden tunnin välein. No menihän siinä vettä…

Tiistain kisa oli taas vähän pidempi, pikkuisen vajaa 8 km. Rastipisteet olivat ehkä osin maanantaita helpompia, mutta nousua ja laskua oli taas saatu reitille ihan riittämiin. Pari pahempaa hakua tuli tehtyä ja se takasi sen, että yhteisajoissa ei ollut toivoa nousta ylöspäin.

Hieman oli haastavat maastot tällaiselle Pirkanmaan ryteikköihin tottuneelle. Enää ei tunnu missään muutaman käyrävälin nousu, kun on joutunut nousemaan vajaan 400 m:n Keiservardenille.

Hienoa oli, suosittelen muillekkin.

Bodossa

Kolme päivää Norjaa olisi nyt takana. Täytyy myöntää, että melkoisen hulppeat maisemat paikallisilla asukkailla on ympärillään. Ensimmäisen ja toisen päivien suunnistusmaastotkin oli sellaisessa paikassa, että lumihuippuja näkyi joka puolella. Onneksi niille ei tarvinnut kavuta. Kartan luku oli suositeltavaa tehdä vauhdissa, sillä pysähtyminen aiheutti sen, että kimpussa oli kaksi tai jopa kolme (tuhatta) paarmaa iskemässä hampaitaan suomalaiseen lihaan.

kisakeskus1
1. ja 2. pv:n kisakeskuksesta

Lauantain kisa oli alkuun vähän maaston opiskelua, sillä korkeuskäyrää, suota ja aluskasvillisuutta riitti. Parhaita etenemisreittejä olivat avosuot, sillä ne olivat kuivia ja suht tasaisia juosta. Aluskasvillisuutta oli paikoin leukaan asti ja kun nousu- tai laskukulma oli paikoin ihan riittävä, niin tarkkana sai olla. Ensimmäisen päivän matka oli 7 km ja aikaa siihen vierähti 1:17. Sillä ei ihan kärkipäähän päästy, mutta kyllä taaksekin muutama vielä jäi.

Sunnuntain kisassa aurinko ei porottanut niin kuin lauantaina ja paarmatkin olivat näin vähemmässä. Matka tosin oli pari km pidempi joten kyllä hiki virtasi tänäänkin. Mitään isoja pummeja ei tullut vaikka rinnerasteja olikin jälleen ihan riittämiin. Aikaa 8.9 km reissuun meni 1:27 ja sijoitus samaa luokkaa kuin lauantainakin.

Sunnuntaina käytiin vielä tekemässä kolmen tunnin ja 12 km:n vaellus Steigtind:n 793 m korkealle huipulle. Eipä ole ennen tullut koettua sellaisia näkymiä mitä sieltä näki. Luntakin vielä oli ja jokunen porokin viiletti editse.

huipulla2
Steigtind:n huipulta

Huomenna maanantaina on vuorossa iltakisa. Pimeyden yllättämisestä ei ole pelkoa, sillä vielä ainakin kello yhdeltätoista aurinko paistaa vielä niin korkealta, kuin päivä olisi vielä parhaimmillaan. Kisakeskuskin vaihtuu kahdelle viimeiselle päivälle siten, että ajomatka majapaikalta on vain n. 15 km, kun kahtena ensimmäisenä päivänä ajoa tuli n.70 km suuntaansa.

Muutamaan norjalaiseen erikoisuuteen on tullut törmättyä, mitä Suomessa en ole nähnyt. Yksi oli kaupoissa oleva leivän leikkuukone. Koneeseen heitettiin pötkö brödiä ja pienen suristelun jälkeen se sylkäisi ulos siivutetun leivän. Näppärä vekotin – en tosin ole vielä kehdannut kokeilla mitä se sylkee ulos jos sinne heittää kurkun tai banaanin. Toinen jännä käytäntö on kolmikaistaiset tiet, joista keskimmäinen kaista on valo-ohjatusti käytössä jompaan kumpaan suuntaan – varmaankin ruuhka-aika helpotus.

Majapaikka on myös ihan mainio. Parvekkeelta merinäköalat, muutama komea saari lähietäisyydellä ja horisontissa siintää Lofootit. Yksi mysteeri kyllä tästäkin paikasta löytyy, sillä vessan toisen valon kytkintä emme ole löytäneet, joten se on päällä 24×7. Televisioon omistaja toi uuden kaukosäätimen samalla kertaa kun saimme avaimetkin, mutta patterit siitä edellen puuttui. Patterit tuotiin muutaman päivän päästä, mutta silloinkin yhden liian vähän. Tosin eipä tässä kaukosäädintä juuri ole tarvittu, kun TV:stä näkyy vain kaksi kanavaa ja nekin huonosti. Nähtiin sentään perjantaina kun suomalaiset pesivät norskin keihäänheitossa Bisletillä. Sauna olisi kyllä kiva, vaikka huoneiston yläkerta onkin lämmöiltään samaa luokkaa, ainakin iltaisin, kun aurinko paistaa yhden seinän täydeltä sisään plus parista kattoikkunasta. Onneksi nukkumapaikat on alakerrassa ja siellä on ihan inhimillinen lämpö.

Työasiatkin meinasi pullahtaa esiin, sillä kävi ilmi, että naapurissa asustaa joku Valmarinen-heppu… kyllä maailma on niiiin pieni.

Lisää kuvia on tulossa jakoon kunhan vaan päästään parempiin kuin kännykkä-datanyhteyksiin kiinni.

Lomailemaan

Mikäli blogi -sivuston tilastot pitävät paikkansa, niin tämän pitäisi olla minun 100. kirjoitus. Tätä onkin hyvä juhlistaa aloittamalla kesä-, pakko- yms. lomat. Seuraavan kerran kulkukortti leimataan sisään vajaan seitsemän viikon kuluttua.
 
Nyt kun on vuosikin sopivasti kääntynyt jälkimmäiselle puoliskolle, niin voisi tehdä pienimuotoisen puolivuotistilinpäätöksen. Mitään ihmeellisiä saavutuksia ei tosin ole saatu aikaan, mutta jotain sentään. Puolimaratonin ennätys parani Idea Park juoksussa aikaan 1:21:09 ja myös TeivoCup:n ennätys parani aikaan 17:48. Siinä ne tämän vuoden alkupuoliskon suuret saavutukset olivatkin. Alkuvuosi meni taas jalkaongelmien parissa, mutta helmi-maaliskuussa jalat alkoivat taas kestämään paremmin juoksemista ja kilometrejäkin alkoi kertymään. Maaliskuussa tuli hiihdettyä minun 10. Pirkan Hiihtoni, ja huhtikuussa alkoivat iltarastit ja muut suunnistuskisat. Käydyistä suunnistuskisoista voisi nyt mainita ainakin SM-erikoispitkän ja Jukolan viestin. Työmatkapyöräilyä on tullut harrastettua taukoamatta.
 
Ensimmäisen vuosipuoliskon treenimääristä sen verran, että juostua on tullut vähän reilu 1500 km, hiihtoa suurin piirtein saman verran, suunnistusta pari sataa kilometriä, pyöräily n. 1700 km ja punttisalikertoja 39. Näistä tulee tuntimääräksi yhteensä vähän vajaa 400 h, eli n. 2 h/pv. Alkuvuoden hiihtotunnit kyllä nostavat tuota keskiarvoa jonkin verran, joten loppuvuonna tuskin sama tahti jatkuu.
 
Tämän viikon alkupuolella on täynyt yrittää myös olla aktiivinen treenien suhteen, sillä loppuviikon ohjelmasta ei ole varmuutta. Huomenna nimittäin pitäisi suunnata auto Vaasa – Uumaja -linjalta kohti Norjaa ja Bodo:ta ja siellä tekemään suunnistussuorituksia Midnattsolgeloppet -kisoissa. Suunnistusta pitäisi tulla siis ainakin 4 kisan verran, mutta toivottavasti myös juoksukilometejä kertyy.
 
Maanantaina tuli käytyä viimeisen kerran vähään aikaan salilla, sillä lomalla tuskin tulee sinne raahauduttua. Työmatkat meni pyörällä.
 
Tiistain työmatkat meni juosten siten, että aamusta 12 km:n VK-treeni (+verryttelyt molemmissa päissä). Juoksu oli kevyen tuntuista ja alle 4:20 min/km vauhtia sai pidettyä yllä hyvin jopa Pyynikin mäkisimmilläkin kilometreillä. Iltapäivällä meno oli taas ihan eri luokkaa. Vaikka vauhti oli 35 s/km hitaanpaa kuin aamulla, niin juoksu tuntui silti ainakin 35 kertaa vaikeammalta.
 
Keskiviikkoaamun juoksu meni taas ihan mukavasti, vaikkakin aluksi meno tuntuikin melko väsyneeltä. Ja töistä vielä pyörällä pois jotta keskimääräinen treenimäärä 2h/pv tulisi täyteen ;).
 
Seuraava kirjoitus tulee sitten varmaan vuonojen maasta… mikäli tekniikka toimii.